1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablami

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Krystian Walkiewicz, Październik 11, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Krystian Walkiewicz

    Krystian Walkiewicz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem nowy monitor LED 22cale. Podłączam do niego xboxa 360(białego) przez hdmi. I teraz pytanie: jak podłączyc oddzielnie kable od dźwięku? Monitor nie ma głośników, więc podczas gry nie mam dźwięku. Gdy chce podłączyć ten tradycyjny kabel od TV(chce tylko dźwięk podłączyc do głośników), to hdmi go blokuje, nie da sie. Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XeNdErPL14

    XeNdErPL14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Podhale
    Są 2 tego rodzaju rozwiązania. Możesz rozpołowić ten standardowy kabel z od xboxa. Wtedy hdmi wejdzie ci spokojnie. Jest też 2 możliwość. Twój telewizor na pewno ma wyjścia od dźwięku(out) tam też wpinasz kabel i do wzmaka czy kina.
     
  4. Krystian Walkiewicz

    Krystian Walkiewicz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    JEŚLI twój TV/monitor ma z tyłu jakiekolwiek gniazdo z ozanczeniem audio out to z niego wyprowadzasz dźwięk do zewnętrznych głośników/wzmacniacza.
     
  6. ReV89

    ReV89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam podobny problem monitor podpinam przez HDMI a głośniki przez wyjście audio out z monitora a do Xbox'a to gdzie i jakim kablem żebym wiedział co kupić. Pytam za wczasu bo za tydzień idę kupić X'a i chce mieć wszystko z głowy.
    Pozdrawiam
     
  7. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Nie jestem tego pewien ale raczej jest tak :
    Po przez HDMI dźwięk idzie do telewizora z telewizora/monitora po przez kable do zew. głośników. Oprócz tych 2 kabli (hdmi i tego czym podłączasz głośniki do telewizora) nie potrzeba żadnych innych. Więc do xboxa podłączasz tylko HDMI.
     
  8. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    dokładnie jest tak ja piszesz ja mam kablem hdmi podlaczony do tv i tv do głośników i dzwiek jest idealny
    ps. proponuje kupic pozłacane koncówki lepiej przewodza dzwiek
     
  9. ReV89

    ReV89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Monitor ma wyjście HDMI, D-SUB, DVI i Audio Out, głośniki mam na 3 mini jacki Logitech X-530 konsole łącze z monitorem przez HDMI ale dalej nie wiem jakim konkretnie kablem mam podłączyć głośniki z monitorem czy konsolą?
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
  11. ReV89

    ReV89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak ale piszesz że czerwony i biały kanał audio z monitora ale w monitorze mam 1 wyjście audio to jak mam wpiąć 2 kable? czy wpinam tylko 1 bo już się pogubiłem
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    musisz kupić rozgałęźnik audio taki aby z monitora (albo 3,5 jack albo chnich bo nie napisałeś jakie masz to audio out ale na pewno męski) wychodził na 2xchinch żeńskie do których podpinasz biały i czerwony chinch od logitecha.

    czyli albo:

    [​IMG]

    albo:

    [​IMG]
     
  13. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ten temat jest od 3 lat przeklejony...

    Kupujesz a) HDMI - DVI i tym puszczasz obraz. b) Rozbierasz oryginalny M$ i podłączasz jacki Audio do przejsciowki cc/j męski i resztę ciągniesz do suba...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum