1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem HDMI-DVI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nowicjusz, Maj 26, 2010.

  1. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich. Otóż mam problem, bo nigdzie nie mogę dostać kabla HDMI-DVI. Potrzebuję podłączyć xboxa z HDMI do monitora (to Samsung 2232BW z HDCP i ma on złącze DVI 24+1 pin i nie pasują wszystkie kable 24+1 z takim małym jeszcze bolcem). Myślałem żeby kupić kabel ten 24+1 i ten mały bolec wyłamać ale nie wiem czy to będzie działać) Proszę o pomoc. Pozdrawiam... :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    trochę nie wiem o co Ci chodzi, wpisałem na allegro hdmi dvi i pierwszy kabel jaki wyskoczył będzie pasował, reszta zresztą też...
     
  4. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest możliwość kupienia zwykłego kabla hdmi, który pewnie posiadasz, oraz przejściówki hdmi>DVI. Sam używam i jest elegancko.
     
  5. Grzesiek13

    Grzesiek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Innymi słowy twój DVI to DVI-D więc szukaj DVI-D - HDMI. W zasadzie w Europie nie montuje się innego standardu a są ich 5.
     
  6. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    O jaki konkretnie mały bolec ci chodzi bo nie kumam?
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  8. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    elo

    Mam DVI-D (Dual-link) w monitorze...
     
  9. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Niewazne jakie masz wejscie. Byle jaki kabel kupisz dvi-hdmi bedzie smigac.
     
  11. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie zgodze się ze każdy. Te z tym dodatkowym pinem za cholerę nie będą pasowały przynajmniej do monitora. Ja kupiłem za parę złotych przejsciowke bez tego pina i podpialem kabel hdmi. Działa elegancko jednak wez pod uwagę że jeżeli monitor nie ma wejścia hdmi i głośników wbudowanych to dźwięku nie uzyskasz no chyba ze kupisz taki okrojonym kabel audio żeby zmiescil się z tylu konsoli.
     
  12. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Wybierz sobie.

    Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    Ja kupilem swoj kabel za 20pln w sklepie na miescie i jest bardzo porzadny, wiec nie musisz kupowac drogiego. - Kup najtanszy :).

    A tak mozesz zrobic adapter audio z kabla composite lub component http://www.youtube.com/watch?v=z1hxuqkggrA
     
Wczytywanie...

Poleć forum