1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem HDMI po przeróbce Xboxa 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez spikemax, Styczeń 9, 2009.

  1. spikemax

    spikemax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Przerobiłem xboxa 360 przeróbką Xtreme 1.5 ale po podłączeniu kabla HDMI i do telewizora z rozdzielczością HDready i HDMI do konsoli, nie włącza się żadna gra choć przed przeróbką konsoli wszystko było ok. Teraz gry działają jedynie na kablu AV (dołączonym do konsoli). Co robić aby uzyskać obraz gry najlepszej rozdzielczości.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie pomoge Ci w problemie bo sie nie znam zbytnio na tym.

    Jaka masz wersje bo do Premium dają HD TV który pozwala na osiagnięcie jakości HD wiec HDMI jest raczej zbedne przy HD i raczej lepsze do Full HD.
    Ja korzystam z kabla HD TV i śmiga super;)
     
  4. Shimaru

    Shimaru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kamil24 czytaj ze zrozumieniem i poszukaj sobie informacji jaka jest różnica pomiędzy przewodami HDMI a Component.

    Napisał przecież, że wcześniej na przewodzie HDMI wszystko działało poprawnie, dopiero po przeróbce konsola nie działa pod HDMI. Raczej nie będzie to wina przewodu, gdyż żaden przewód nie "pada" na drugi dzień bez przyczyny. Zapytaj osobę, która Ci przerabiała konsolę, czy czegoś przypadkiem nie uszkodził rozbierając X'a oraz czy poprawnie został wgrany NXE.
     
  5. Keytan71

    Keytan71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak.. bardzo mądra porada.. nawet jeśli osoba przerabiająca coś mu uszkodziła to uważaj bo się przyzna :)

    @kamil24
    fajnie słyszeć ze do premiuma dają "HD TV który pozwala na osiagnięcie jakości HD" (teraz z tv gratis to już na pewno lepiej kupić x'a niż ps3)
     
  6. bimbol

    bimbol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale dla pewnosci moze warto sprawdzic czy na kablu composite (HD TV) sa takie same objawy.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napisałeś strasznie dużo co pisze jak się nie włącza? złe hz czy czarny ekran.
    Flash nie ma nic wspólnego z tym
     
Wczytywanie...

Poleć forum