1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem HDMI

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez JohnCena2011, Marzec 15, 2012.

  1. JohnCena2011

    JohnCena2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Witam....
    Dzisaj przyszedł do mnię kabel hdmi który zamówiłem z tej aukcji Kabel HDMI HS FULL HD 1.3b GOLD HIGH SPEED 3m (2183070377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Jest napisane że obsługuje 1080p a jak ustawiam taką rozdzielczość w x-ie to ekran miga i po chwili wyświetla się na tv format nieobsługiwany(coś takiego) Ale jak ustawiam 720p to już wszystko śmiga bez zarzutu .
    Coś nie tak może być z tv albo xboxem czy to przez ten kabel?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. b0b3r

    b0b3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wwa
    Masz TV HDready? czy fullHD? Bo to zasadnicza różnica
     
  4. JohnCena2011

    JohnCena2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Wstyd się przyznać ale niewiem jaki mam telewizor.Wiem yle ze Philips 42cale....Popacze zaraz w instrukcjach i napisze

    Niemoge nic znaleść jak można to inaczej sprawdzić
     
  5. JohnCena2011

    JohnCena2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Kiedy kliknę na pilocie info to jest na górze napisane hd1080 to chyba powinien obsługiwać 1080p
     
  6. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Obróć telewizor i zobacz jaki to model, a później wpisz go w google. Poza tym, wydaje mi się że tylko najnowszy Slim obsługuje 1080p a reszta konsol tylko 1080i.
     
  7. JohnCena2011

    JohnCena2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Mam właśnie tego najnowszego slima

    To chyba przez kabel bo na innym chodziło tylko nie moge go używać bo jest strasznie krótki.Teraz pytanie;można gołym okiem zauważyć różnicę między 720p a 1080p?
     
  8. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie wiem skąd ta mania Full HD. Większość gier i tak jest w 720p, więc nawet ustawienie rozdzielczości 1080p spowoduje, że obraz będzie rozciągany z 720->1080.

    Najlepiej włącz i zobacz sam jak to wygląda. Rozmazane piksele (skalowanie 720->1080) to ja widzę patrząc na zatrzymanym obrazie 10cm przed telewizorem. Różnice w filmach 720p/1080p są niemal niewidoczne (42" LCD).

    pzdr.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Full HD wygląda dużo lepiej, a jeszcze w 3d ohh
     
  10. mr.maykel

    mr.maykel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na plaźmie też mi to wyskakiwało ,ale dało się przeżyć, za to na TV LED jest wszystko ok pozdro:)
     
  11. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
Wczytywanie...

Poleć forum