1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem VGA HD

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dee, Grudzień 2, 2009.

  1. dee

    dee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Problem jest następujący. Konsolke xbox 360 podlaczam do monitora LCD poprzez kabel VGA (+audio) który dziś zakupiłem. Okazuje się, że po ustawieniu odpowiedniej rozdzielczości pojawia się jakieś przebicie w obrazie. Tworzy się taki "ghost" na literkach wyświetlanych w menu. Jeśli gra nie jest dynamiczna, widać też jak to samo robi się z postacią.

    Kabel jest niby dobrej jakości, posiada dławik po stronie złącza konsoli. Co może być nie tak? do monitora mam jeszcze podpięty kabel DVI od komputera, ale nawet po jego wyłączeniu to przebicie obrazu nie znika.

    Miał ktoś może podobny problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. truecrime

    truecrime Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Koszalin
    Ponieważ to jest GÓWNIANY KABEL!! Ja tak samo miałem, rozwiąże to kupno Dobrego kala BigBen/Microsoft.
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mialem wczesniej taki kabel (cena ok 20 zl) i faktycznie byl efekt ducha widoczny szczegolnie w dashboardzie. Kabel ulegl uszkodzeniu wyslalem na gware i jak dostalem nowy problemu niema. Widocznie to loteria. Rozwiazanie to tak jak napisal truecrime - kupno markowego kabla
     
  5. dee

    dee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzieki chlopaki za blyskawiczna odpowiedz. Szukalem pare dni odpowiedniego kabla. Na allegro widze takie po 14zl, wiec wyszedlem z zalozenia ze jak kupie taki za 35zl z pozlacanymi koncowkami to bedzie OK. No ale z tego co widze to jednak lipa. Kabel na szczescie potrzebuje tylko przejsciowo, bo niedlugo podpinam sie pod telewizor.

    Zastanawiam sie tylko, czy to przebicie moze byc powodem uznania gwarancji??
     
  6. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    ja też kupiłem taki z pozłacanymi za 30 zł i również mam rozmycie lecz mi to w sumie nie przeszkadza....
    ale.... może kupię oryginalny od M$, oczywiście dzięki za to info z tym rozmyciem bo myślałem że to mój monitor
     
Wczytywanie...

Poleć forum