1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem VGA, pomocy!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil767, Maj 15, 2013.

  1. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kupiłem kabel VGA, pytałem się o niego kilka dni temu. Podłączyłem do monitora, monitor to LG Flatron W2240s. Efekt jest taki, że po podłączeniu kabla i włączaniu konsoli monitor przełącza się w tryb "oszczędny", w ogóle nie wykrywa podłączonej do niego konsoli. Ale dźwięk z chinchy jest normalny. Jest dźwięk, nie mam obrazu. Co w takiej sytuacji jest nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Może masz dwa wejścia i zmienić trzeba źródło w monitorze.
    Dźwięk rozumiem masz na osobnych głośniczkach?
     
  4. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    W monitorze mam tylko wejście VGA. Podłączałem standardowym kablem VGA.

    Dźwięk podłączyłem do 2 głośników komputerowych przez te 2 chinche które są przy kablach VGA- biały i czerwony. Dźwięk jest okej, słyszę poruszanie się po menu, gdy odpalam grę to również jest okej, ale niestety nie mam obrazu.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To ustawieniach na konsoli może trzeba zmienić
     
  6. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tylko co zmienić i jak nie widząc obrazu? mam też telewizor CRT, na którym mógłbym to zmienić, ale z tego co czytałem to nie zmienię tego na telewizorze nie-HD.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj pod tym monitorem uruchomić konsolę i od razu trzymaj wciśnięte Y+RT, i zobacz
     
  8. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zrobiłem tak i dalej nic.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zrób reset ustawień w monitorze
     
  10. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak zrobić taki reset ustawień w monitorze?

    Zresetowałem do ustawień fabrycznych, ale nadal nic.
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To może coś z tym kablem vga nie tak.. nie masz gdzie sprawdzić na innym monitorze ?

    PS> Nie pisz post pod postem, jest opcja EDYTUJ
     
  12. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeszcze chciałem dodać, że gdy nie podpinam żadnego kabla to na ekranie monitora jest "sprawdź przewód sygnałowy", natomiast gdy podpinam ten kabel VGA to jest " tryb oszczędny".

    Mam inny monitor, nie panoramiczny, taki CRT, ale on nie ma wejścia VGA tylko na kabel VGA, więc potrzebowałbym do niego taką złączkę VGA-VGA chyba.
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Takie coś potrzebujesz:
    [​IMG]
     
  14. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Okej, a jak nie zadziała na tamtym monitorze? Tamten monitor to Samsung Syncmaster, dokładnie nie pamiętam.

    Albo jak zadziała na tamtym a nie zadziała na tym LG na którym teraz mam brak obrazu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum