1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablem VGA, pomocy!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil767, Maj 15, 2013.

  1. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kupiłem kabel VGA, pytałem się o niego kilka dni temu. Podłączyłem do monitora, monitor to LG Flatron W2240s. Efekt jest taki, że po podłączeniu kabla i włączaniu konsoli monitor przełącza się w tryb "oszczędny", w ogóle nie wykrywa podłączonej do niego konsoli. Ale dźwięk z chinchy jest normalny. Jest dźwięk, nie mam obrazu. Co w takiej sytuacji jest nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Może masz dwa wejścia i zmienić trzeba źródło w monitorze.
    Dźwięk rozumiem masz na osobnych głośniczkach?
     
  4. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    W monitorze mam tylko wejście VGA. Podłączałem standardowym kablem VGA.

    Dźwięk podłączyłem do 2 głośników komputerowych przez te 2 chinche które są przy kablach VGA- biały i czerwony. Dźwięk jest okej, słyszę poruszanie się po menu, gdy odpalam grę to również jest okej, ale niestety nie mam obrazu.
     
  5. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To ustawieniach na konsoli może trzeba zmienić
     
  6. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tylko co zmienić i jak nie widząc obrazu? mam też telewizor CRT, na którym mógłbym to zmienić, ale z tego co czytałem to nie zmienię tego na telewizorze nie-HD.
     
  7. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj pod tym monitorem uruchomić konsolę i od razu trzymaj wciśnięte Y+RT, i zobacz
     
  8. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zrobiłem tak i dalej nic.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zrób reset ustawień w monitorze
     
  10. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak zrobić taki reset ustawień w monitorze?

    Zresetowałem do ustawień fabrycznych, ale nadal nic.
     
  11. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To może coś z tym kablem vga nie tak.. nie masz gdzie sprawdzić na innym monitorze ?

    PS> Nie pisz post pod postem, jest opcja EDYTUJ
     
  12. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeszcze chciałem dodać, że gdy nie podpinam żadnego kabla to na ekranie monitora jest "sprawdź przewód sygnałowy", natomiast gdy podpinam ten kabel VGA to jest " tryb oszczędny".

    Mam inny monitor, nie panoramiczny, taki CRT, ale on nie ma wejścia VGA tylko na kabel VGA, więc potrzebowałbym do niego taką złączkę VGA-VGA chyba.
     
  13. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Takie coś potrzebujesz:
    [​IMG]
     
  14. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Okej, a jak nie zadziała na tamtym monitorze? Tamten monitor to Samsung Syncmaster, dokładnie nie pamiętam.

    Albo jak zadziała na tamtym a nie zadziała na tym LG na którym teraz mam brak obrazu?
     

Wczytywanie...

Poleć forum