1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kluczami - update

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kazner, Maj 16, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Witam, posiadam xbox'a 360 w wersji jasper, napęd lite-on, iXtreme 1.5. Chciałem zrobić update do 1.6, posiadam wszystkie pliki z kluczami(Key.bin, Identify.bin, Inquiry.bin, Dummy.bin) gdyż zostały wysłane mi na maila wraz z zakupem xbox'a. Niestety mam pewien problem, a mianowicie: Odpalam jungle flasher'a 0.1.59, daję na Load Source Firmware ładuję plik Dummy.bin i wyskakuje mi następujący błąd:
    [​IMG]Czyli brakuje jakiś szczegółowych danych o napędzie i czy chcę je odbudować, czy mam dostęp do napędu abym ponownie wydobył pliki najnowszymi narzędziami chyba. Daję TAK i pojawia się kolejny komunikat
    [​IMG] Czy chcę odbudować dane na podstawie kodów kreskowych. Daję TAK i kolejne okienko
    [​IMG] wpisałem w poszczególne pola dane które znajdowały się na napędzie w miejsce znaków zapytania(napęd rozkręciłem), ale w polu Cover program wpisał nr seryjny napędu i wszystko by się zgadzało gdyby nie ostatni znak (program wpisał mi 1, a na naklejce na napędzie mam C) nie wiem czy tak ma być czy program w którym mi przerabiali xboxa źle im sczytał. W ogóle to takie wprowadzanie ręcznie danych jest trochę nie pewne moim zdaniem, dlatego sam odczytałem wszystkie klucze ponownie za pomocą Jungle Flashera 0.1.59 i opcji w nim zawartej-DVDKey32, klikając na Dummy from iXtreme, niestety odczytane przeze mnie pliki są identyczne jak te, które otrzymałem od sprzedawcy xbox'a. Dlaczego pliki sczytane są nie kompletne? Proszę o pomoc, jakiegoś zaawansowanego użytkownika/użytkowników.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Próboj na starszej wersji jungleflasher. U mnie w jungleflasher 0.1.51 też wyskakuje 1 komunikat, jak daję Tak, drugiego natomiast nie ma. Klucze z mojego napędu zczytywałem przez Dos i to juz w grudniu tamtego roku.
     
  4. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Sprawdzałem na 0.1.60 (który ukazał się wczoraj, albo dzisiaj) oraz na 0.1.55 i to samo jest. Natomiast na 0.1.51 jest tak jak mówisz, że ukazuje się tylko jeden komunikat, ale to nie zmienia faktu, że coś jest nie tak z moimi kluczami, po prostu ten starszy jungle flasher nie ma opcji odbudowy numerów z kodów kreskowych. Kumpel przesłał mi swoje pliki z kluczami i u niego nie ma żadnego komunikatu, pyta tylko czy załadować iXtreme. Panowie ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Dodam jeszcze, że jak dam spoof source to target to w logu, w dwóch ostatnich linijkach pisze mi:
    Source Serial 1 is blank, target not changed !
    Source Serial 2 is blank, target not changed !

    Natomiast na tych plikach od kumpa wszystko robi się elegancko. Może jakieś sugestie jak wyciągnąć te klucze ponownie, aby wszystko było ok? Dodam tylko, że klucz samego napędu(DVD Key chyba dobrze się choć w swojej składni zawiera zera( 0 )- oto jego fragment( 299306F79D6C2 ), a słyszałem że nie powinno ich być, ale nie wiem czy to prawda.
     
  5. skarab

    skarab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3city
    Pełnego pliku dummy.bin ze wszystkimi numerami napędu już nie wyciągniesz bo go już tam nie ma. Na początku stare wersje jungleflashera nie odczytywały wszystkich potrzebnych informacji. Ktoś Ci to odczytał właśnie takim starym jungleflasherem. Przygotował FW (z niekompletnymi numerami) do Twojego napędu i wgrał je zastępując org FW.Teraz zostaje Ci tylko ręczne wpisanie brakujących numerów i wgranie go do napędu ;)
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Koleś, który przerabiał ci napęd użył do tego starej wersji dosflash, która nie sczytywała kompletnego firmware i dlatego twój firmware jest nieprawidłowy. Jeżeli jungleflasher coś wariuje to możesz naprawić firmware tym programem >> Free File Server - Your File Sharing Source
     
  7. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    No wszystko w temacie juz napisane i sam naprawiłes plik jak trzeba wiec zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum