1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kompem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez hehe925, Lipiec 18, 2010.

  1. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema mój kumpel ma problem z kompem otóż sam się restartuję,dzieje się to po reinstalu windowsa.Specyfikacja kompa
    INTEL CORE 2 DUO E8400
    Ati Radeon hd 4890
    Płyta główna Gigabyte(dokładnego modelu nie znam
    Zasilacz chieftec 600w
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W jakich dokladnie przyczynach sie resetuje? Co jaki czas?
     
  4. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak co jakiś czas raz pochodzi 10 min raz 4 minuty
     
  5. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Podaj temperatury i napięcia. Najlepiej z everesta.
     
  6. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dokładnie wam nie powiem ale coś od 50-60 stopni napięcie rdzenia 1.10V,+3,3V-3,30V,12,42V,vbat baterii 3.25V,Dimm 1,82V
     
  7. Virgilio

    Virgilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    Ten chieftec jest bardzo dobry i napiecia trzyma. Jezeli temperatury 50-60C w stanie spoczynku to mamy winowajce :) (tzn zalezy czy temp procka czy karty grafiki jak procka to wymiencie paste termoprzewodzaca)
     
  8. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Ja miałem tak i okazało się że to zasilacz ;) może się zepsuł mi się okazało że się jakimś cudem odłączył
     
  9. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kumpel wcześniej czyścił kompa i może coś naruszył,mówiłem do niego żeby delikatnie to robił ale się nie posłuchał.Ja temperatury procka,dysku mam na poziomie 44-56 a grafiki 50 i komp nawet się nie zawiesi
     
  10. plucik_rop

    plucik_rop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ropczyce
    Ja na dzień dzisiejszy mam 33 procek, ~40 karta graficzna, i po 30 dyski i myślałem że to źle :p Kiedyś proc stałe 22, fragika 29-30, a dyski MAX 19-20. Pasuje go odkurzyć porządnie i pasty powymieniać, ale klaustrofobia u mnie w kompie także nie dziwie się w ogóle. A tak co do tematu, to zobacz jaka temp ma proc jak sie restartuje, i sprawdz moze czy niema bad sectorów.
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    miałem identyczny problem, również się okazało, że to zasilacz, wada fabryczna rozłączał co jakiś czas. pożycz kumplowi swój zasilacz i zobaczysz, że będzie ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum