1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Komputerowym monitorem!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bonito17, Styczeń 7, 2010.

  1. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam problem z monitorem 22" kiedy podlacze konsole do monitora i ustawie rozdzialke 1920 x 1080 to wyskakuje mi komunikat signal frequency out of range
    h: 66.6 khz
    v: 59.9 hz
    please change signal timing

    obraz widac normalnie ale na srodku monitora ciagle ten komunikat wiem ze moj monitor obsluguje rozdzialke maxymalnie 1680 x 1050 ale kiedy ustawie ta rozdzialke to na dole mam dwa czarne paski przez co obraz staje sie mniejszy. co mam zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    ustaw 1680x1050, te paski są po to żeby zachować odpowiednie proporcje obrazu. Obraz jest robiony pod proporcje 16:9, 95% monitorów ma 16:10.
     
  4. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    da sie jakos zrobic zeby nie bylo tych paskow? moze jezeli kupie kabel HDMI-->DVI ?
     
  5. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    Paski będą. Jeżeli by ich nie było, obraz by był "rozjechany" i wyglądał dziwnie. A zresztą po 15 minutach gry nawet na nie nie będziesz zwracał uwagi ;p
     
  6. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok spoko dzieki. sluchaj a da sie zrobic tak ze podlacze glosniki komputerowe do xboxa i do kompa jednoczesnie? i jak chce to odtwarzam na kompie a jak nie to na xboxie?
     
  7. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    Nie jestem pewien czy to wypali, ale z przejściówkami można by pokombinować, tak żeby były dwa wejścia.
     
  8. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przepraszam za upierdliwosc ale wydaje mi sie ze da sie cos zrobic z tym zeby konsola chodzila w rozdzialce HD? jezeli obraz jest wyswietlany a monitor prosi o zmiane czasu sygnalu wiec moze cos sie da zaradzic? poczekam na odpowiedz innych. tobie tez bardzo dziekuje.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    u mnie chodzi w rozdzialce 1920x1080 na 22" monitorze ale obraz wygląda tak samo jak w 1680x1050 tylko nie ma tych pasków (ale obraz jest rozciągnięty w pionie)

    ale niekazdy monitor to pociagnie - wg mnie gra nie warta swieczki
     
  10. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK to skoro tak musi byc:p a moze kabel DVI pomoze?
     
  11. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Raczej nie. Co do tych głośników, to jak masz wejście aux w głośnikach na urządzenia zewnętrzne np jakiś odtwarzacz mp3, xbox etc (ja mam w creative p5800) to sobie spokojnie tam podłączasz konsole na stałe i masz naraz dźwięk w pc i swojej ukochanej skrzyneczce.
     
  12. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    A poco ci rozdziałka full hd czy 1680 x 1050 jak xbox maksymalnie w grach obsługuje hd??
     
Wczytywanie...

Poleć forum