1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Komputerowym monitorem!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bonito17, Styczeń 7, 2010.

  1. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam problem z monitorem 22" kiedy podlacze konsole do monitora i ustawie rozdzialke 1920 x 1080 to wyskakuje mi komunikat signal frequency out of range
    h: 66.6 khz
    v: 59.9 hz
    please change signal timing

    obraz widac normalnie ale na srodku monitora ciagle ten komunikat wiem ze moj monitor obsluguje rozdzialke maxymalnie 1680 x 1050 ale kiedy ustawie ta rozdzialke to na dole mam dwa czarne paski przez co obraz staje sie mniejszy. co mam zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    ustaw 1680x1050, te paski są po to żeby zachować odpowiednie proporcje obrazu. Obraz jest robiony pod proporcje 16:9, 95% monitorów ma 16:10.
     
  4. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    da sie jakos zrobic zeby nie bylo tych paskow? moze jezeli kupie kabel HDMI-->DVI ?
     
  5. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    Paski będą. Jeżeli by ich nie było, obraz by był "rozjechany" i wyglądał dziwnie. A zresztą po 15 minutach gry nawet na nie nie będziesz zwracał uwagi ;p
     
  6. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok spoko dzieki. sluchaj a da sie zrobic tak ze podlacze glosniki komputerowe do xboxa i do kompa jednoczesnie? i jak chce to odtwarzam na kompie a jak nie to na xboxie?
     
  7. Pstrag

    Pstrag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin/Katowice
    Nie jestem pewien czy to wypali, ale z przejściówkami można by pokombinować, tak żeby były dwa wejścia.
     
  8. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przepraszam za upierdliwosc ale wydaje mi sie ze da sie cos zrobic z tym zeby konsola chodzila w rozdzialce HD? jezeli obraz jest wyswietlany a monitor prosi o zmiane czasu sygnalu wiec moze cos sie da zaradzic? poczekam na odpowiedz innych. tobie tez bardzo dziekuje.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    u mnie chodzi w rozdzialce 1920x1080 na 22" monitorze ale obraz wygląda tak samo jak w 1680x1050 tylko nie ma tych pasków (ale obraz jest rozciągnięty w pionie)

    ale niekazdy monitor to pociagnie - wg mnie gra nie warta swieczki
     
  10. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK to skoro tak musi byc:p a moze kabel DVI pomoze?
     
  11. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Raczej nie. Co do tych głośników, to jak masz wejście aux w głośnikach na urządzenia zewnętrzne np jakiś odtwarzacz mp3, xbox etc (ja mam w creative p5800) to sobie spokojnie tam podłączasz konsole na stałe i masz naraz dźwięk w pc i swojej ukochanej skrzyneczce.
     
  12. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    A poco ci rozdziałka full hd czy 1680 x 1050 jak xbox maksymalnie w grach obsługuje hd??
     

Wczytywanie...

Poleć forum