1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z komunikatem "płyta nieobsługiwana" i pytanie dotyczące klucza napędu.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bakeruss, Wrzesień 18, 2013.

  1. Bakeruss

    Bakeruss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, mam problem i pytanko do Was.

    1. Po wypaleniu płyty (z GTA V) i włożeniu jej do napędu konsoli, wyskakuje komunikat "Płyta nieobsługiwana". Czasem włączy się komunikat ze "ściereczką". Wydaje mi się, że wszystko wypaliłem dobrze, a nawet nie można zainstalować gry.

    Nagrywarka: LiteOn iHAS 124b z wgranym LT MAX

    Nagrywałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na forum, po nagraniu brak błędów przy weryfikacji. Warto dodać, że zmarnowałem już 6 płyt i nagrywałem różne wersje gry.
    Posiadam LT 2.0 i najnowszy dash. Obraz płyty przekształcony pod moje LT, również zgodnie z instrukcją z forum (robiłem to kilkukrotnie wcześniej i zawsze działało). Czyszczenie chache i restart konsoli nie pomogło. Wszystko nagrywam na Verbatimach.
    Jakieś pomysły co do działania gry?

    2. W 2011 roku przerabiałem konsolę i dostałem na maila klucz napędu, z tego co się orientuje jest to plik dummy.bin , natomiast ja mam tylko takie pliczki:
    [​IMG]
    Czy dzięki tym plikom zaktualizuję LT na 3.0?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    moim zdaniem jesli komunikat plyta nieobslugiwana to zle wypalone nie pod swoje LT , zrob tak usun dvd przeskanuj abgx pod lt 3.0 potem xbc i juz gotowe
     
  4. Bakeruss

    Bakeruss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Robiłem tak przy 3 płytkach, próbowałem też wypalić przygotowaną już pod lt 2.0 gotową wersję, która u innych działała.

    Czy ktoś się orientuje, czy w tych pliczkach znajduje się klucz napędu? I czy wgranie nowego lt może pomóc w powyższym problemie?
     
  5. kwx

    kwx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam Podobny problem mam dwie konsole jedną starszą FAT i nowszą Slim obie z lt 2.0 i najnowszy dash nagrałem zmieniając topologie i na starszej konsloli bez problemu się nagrało i śmiga aż miło a na tej nowszej wyskakuje nieobsługiwana płyta czyściłem pamięć i po jakimś czasie udało się włączyć i na tej nowszej konsoli też udało się grać do czasu aż się zawiesiła gra i musiałem wyłączyć i koniec znowu nie obsługiwana płyta. Wrzucam płytę do starszej konsoli i za każdym razem udaje się włączyć. O co w tym wszystkich chodzi ?
     
  6. szczupakoff

    szczupakoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    klucz masz w pliku KEY.bin widze ze masz tam od razu gotowy soft wiec w nim tez masz juz wiec jak wezmiesz plik liteon-cfw.bin w jungleflsaher jako target albo source to bedzie wyswietlac klucz dla pewnosci porownaj go z key bin
     
    1 osoba to lubi.
  7. Bakeruss

    Bakeruss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    U mnie pomogła aktualizacja oprogramowania do lt 3.0 , po tym zabiegu i nagraniu gry pod nowe lt gra odpaliła z miejsca.

    Dziękuje, bardzo mi pomogłeś :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum