1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konfiguracją ImgBurn

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Grzesieq99, Luty 16, 2013.

  1. Grzesieq99

    Grzesieq99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LUDZISKA PROSZĘ POMÓŻCIE PRZECIEŻ JEST TU CHYBA KTOŚ KTO MIAŁ PODOBNY PROBLEM. DZIECIAK MI ŻYĆ NIE DAJE OD TRZECH DNI JUŻ, A JA W PLECY 150 ZŁ ZA PŁYTY JUŻ JESTEM!



    Proszę o pomoc bo płyty jak głupie do kosza lądują, a jedna 6 zeta;
    Kupiłem na allegro IHAS 124 B. Gostek powiedział, że jest już wgrany BurnerMax w niej. Skonfigurowałem abgx i nie pokazuje żadnych czerwonych komunikatów- wszystko gra ale przy ImgBurn kiedy chcę ustawić (zakładka Narzędzia-> Ustawienia -> I/O interfejs ElbyCDIO - Elaborate Bytes. to wyskakują mi błedy ;
    - Unable to initialise ElbyCDIO! - ELBYCDIO.DLL
    i cos że muszę zainstalować Clone DVD (instalowałem różne i żaden nie pomógł). Wróciłem więc do ustawień interfejsu na zalecane (SPTI - Microsoft. Może to nie przez to ale z kilku tytułów wypaliłem tylko kineckt StarWars i to z błędami (ale działa ) a wszystkie inne tytuły wywala błąd. Używam płyt Verbatim MKM-003-00.
    Proszę o pomoc bo w sumie wszystkich płyt na różne próby to mi już z 20 poszło x 5.90 zeta za sztukę to już koszt nagrywarki drugiej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. torus

    torus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Polecam ten sposób:
    "Gry XGD3 nagrywaj tylko i wyłącznie na Verbatimach.
    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB

    Mam te same plyty i te ustawienia
     
  4. Grzesieq99

    Grzesieq99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem jak pisałeś i kolejny błąd i płyt do kubła. Wcześniej miłem tak;
    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4
    EEPROM to program, w którym te 4 ustawienia zmieniam i reset kompa robię aby zatwierdzić (oczywiście tez błąd podczas nagrywania miałem.

    Jeszcze jedno pytanie ; Jak sprawdzić czy napęd jest sflaszowany przez gostka i skąd pobrać sterowniki najnowsze do tego napędu bo ja mam werję 6.1.7600.16385 z 2006-06-21
     
  5. 8marianos6

    8marianos6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No właśnie ja mam ten sam problem co kolega, wczoraj kupiłem ihas'a 124 19B i nic jeszcze nie nagrałem płyty do kosza flasha zrobiłem jak należy..........nie wiem o co chodzi z tymi ustawieniami co są wyżej wymienione????
     
  6. torus

    torus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Podczas nagrywania jak ci nie wyskoczy komunikat z write until end of image lub write until end of disk to masz sflaszowana nagrywarke.
    Radzil bym jeszcze przed nagraniem obraz przepuscic w ABGX.
    Jedyne co mozesz jeszcze zrobic to spr czy masz najnowsze sterowniki do nagrywarki.

    A przed nagrywaniem wybieracie ksiazeczke
    i potem lite on -> DVD+R DL Media EEPROM -> DVD-ROM
     
  7. Grzesieq99

    Grzesieq99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jak masz MKM-003 to pal prędkością x4 z włączonym OPC.
     
Wczytywanie...

Poleć forum