1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z konfiguracji NAT na otwarty

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez armirion, Kwiecień 19, 2011.

  1. armirion

    armirion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiele było takich pproblemów ale inne poradniki nie mogą rozwiązać mojego mam router TL-WR340G i wirlessa do konsoli odzielnie kupionego. Problem z usługą live nie wystepuję ale jest cos bardzo denerwującego typu nie mogę zagrać z kolegą nie mogę sie do niego i on do mnie podłaczyć np w gzre Castle crasher piszę że jest problem z NATEM... z poradników łatwo jest to zrobić gdy ma się stałe ip ale moj router nadaje nowym podłaczonym urządzenią nowe ip!!!!! spr na laptopie i czy jest mozliwość aby te same ip non stop było zarezorwane dla XBoxa?? proszę o pomoc z podłączeniem do gry nie ma problemu tylko z podłaczeniem kilkoma znajomymi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router pod co jest podlaczony, pod siec kablowa, modem czy moze siec osiedlowa ?
     
  4. armirion

    armirion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    router jest podpięty do acces pointa który z kolei jest podpiety do tuby odbierający internet radiowy (chyba chodzi o osiedlowy)
     
  5. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    wyłącz na routerze dhcp i na konsoli i laptopie czy innych urządzeniach podpiętych do niego wyłącz automatyczne pozyskiwanie adresów ip, wpisz ip na każdym z urządzeń (na każdym musi być inny) i maskę podsieci taką samą jak na routerze
     
  6. armirion

    armirion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w tej chwili mam włączone dhcp ale ustawiłem tak że wszytskie inne urządzenia oprócz xboxa dostają losowe ip od routera natomiast ip 192.168.1.105 zarezerwowałem tylko dla xboxa i za każdym razem jak włączam xboxa zawsze otrzymuje ten właśnie adres. podczas testowania łączy do XBL w menu ustawienia sieci w xboxie przedtem pojawiało mi się że NAT jest umiarkowany i że mogą być jakieś tam problemy wiec przeszukałem neta i znalzałem cos takiego Port Forwarding Xbox Live 360 on the TP-Link TL-WR340G - PortForward.com postąpiłem dokłądnie tak samo i teraz podczas testowanie nie wyzskakuje mi komunikat o problemie z NAT tylko że nic to nie zmieniło nadal strasznie cięzko jest się dołączyć do jakiejś gry lub do grupy xbxox live znajomych. jeśli znasz rozwiązanie to proszę pomoż bo mi już ręce opadają :/ Jakbyś mógł (o ile korzystasz z routera) wysłać screeny twoich ustawień byłoby extra. moze to cos by pomogło.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No i co to da skoro i tak glowna bramka nie jest jego router

    Nawet jak przekierujesz porty w routerze u siebie to nic ci to nie da, bo nadal przekierujesz je do ip wew. musisz zadzwonic do uslugodawcy neta i niech przekieruje ci porty 88 i 3074 na ich serwerze/routerze
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    chodzi o stale ip zewnetrzne a nie wewentrzne
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    yyy, a o co chodzi ?
     
  10. armirion

    armirion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm .... :/ a jeszcze się zapytam żeby było jasne/ Jak mam mieć ustawione DMZ i uPnP ( ma byc to zablokowane czy nie) i niech ktos mi powie czy to jest ok ustawione:

    - Virtual Servers
    ID------Service Ports---------IP Address------------Protocol------------Status-----------Modify
    1-------88------------------192.168.1.105------------UDP----------------Enabled---------Modify Delete
    2-------3074----------------192.168.1.105-----------ALL----------------Enabled---------Modify Delete

    - Port Triggering

    ID-----Trigger Port-----Trigger Protocol-----Incoming Ports---------Incoming Protocol-----------Status------Modify
    1-------88----------------UDP---------------------88-----------------------------UDP---------------------Enabled-----Modify Delete
    2-------3074--------------ALL--------------------3074--------------------------ALL----------------------Enabled-----Modify Delete

    Z góry dzięki za wszytsko ^^
     
  11. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    DMZ wyłącz
    Upnp możesz zostawić włączone
    Virtual server zostaw
    port trigerring wyłącz

    na cuda nie licz. bez forwardowania u providera nic Ci sie nie zmieni.
    Ew. poproś o publiczny adres IP wtedy możesz się bawić w konfigurację swojego routera i liczyć na efekty.
     
  12. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Witam mam problem z podpięciem się do xbox live przez kabel ethernetowy,Niby wszystko jest dobrze ale na końcu sprawdzania sieci wyskakuje błąd że mam NAT zamknięte.Czytałem ,że muszę przekierować porty.Dodam że mam liveboxa i łącze sie z internet przez wifi a konsole mam podpięta przez kabel.Bardzo długo szukałem bo internecie i bardzo proszę o pomoc.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To zaloguj sie na router i przekieruj porty, a jak to zrobic jest tego pelno na google, potrzebujesz otworzyć porty 88 tcp i 3074 tcp i udp
     
  14. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
  15. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    nie wiem jak wy to robicie, ale ja to zrobiłem co mi napisałeś utworzyłem name1 i name2 80 i 3074 tcp i udp i mam to samo co było poprzednio,Jak można i bym bardzo prosił i jasną i dokładną instrukcje jak mam to zrobić bo już męczę się już z tym 4 godziny.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak

    Nie pisz posta pod postem i wpisujesz prawidłowo ip konsoli ?
     
  17. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    nie no ip w ogóle nie zmieniałem wiesz ja jestem zielony w tym.Wiec jak możesz to mi wytłumacz bo zrobiłem jak napisałeś ale cały czas jest to samo.
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak nie wpiszesz ip konsoli to przekierowanie nie zadziala, to tak jak by dzwonic do kogos nie znajac numeru tel, a tylko numer wew
    Wejdz w ustawienia konsoli, ustawienia sieciowe, "twoja siec", skonfiguruj siec i tam masz Adres ip, ten ip wpisz w pozycji local ip w routerze, w instrukcji ktora znalazłeś to pole jest puste bo kazdy ma inne ip
     
  19. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    tylko że ja mam automatyczne ip ustawione.jak się dowiedzieć można inaczej jakie ma się ip konsoli?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecie ci napisalem, nie wazne czy ustawienia pobiera konsola czy tez nie, ip sie pokaze, a inny sposób to od strony routera czyli zalogowanie sie i sprawdzenie jakie urzadzenia sa podpiete i jakie maja ip
     
  21. Kat

    Kat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    no dobra jest to samo co było.Zrobiłem tak jak na tym linku jest pokazane czyli zrobiłem 5 portów: 53, 80, 88, 1863, 3074, na końcu zmieniłem adres ip konsoli.Jak włączam konsolę to cały czas wyskakuje że mam NAT nie otwarty i jak prosi mnie żebym wył router robię to ale po włączeniu już chce się nawet połączyć z otwartym NAT.Nie wiem co ja źle robię wiem że to już jest pewnie Dla Ciebie wkurzające ale proszę Cie wytłumacz mi to bo naprawdę nie mam pojęcia jak to zrobić .Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum