1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsola 3czerwone diody:(

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pez6969, Luty 28, 2009.

  1. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Mam problem ze swoim xboxem.Konsole mam jakies 2 lata i nic sie z nia wczesniej nie dzialo.Jest nie przerobiona.Od paru dni pala mi sie 3 diody i xbox sie zawiesza.Czasem jak wchodze w menu glowne a czasem jak wlaczam gre xbox sie zacina i musze go wylaczyc,kiedy wlaczam go ponownie pala sie 3diody:/ jestem zielony w tych sprawach wiec prosze was o pomoc i czy moge to jakos sam naprawic czy musze oddac go do naprawy.Z gory dziekuje :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    podejżewam iż konsola się pszegrzewa . a puzniej stygnie i tak w kułko podkręć wiatraki do 12w
     
  4. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    jak nie przerobiona to tylko gwarancja i to jak najszybciej bo moga ci nie wymienic bo juz masz 2 lata ją
     
  5. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    więc, ja sie nie znam, ale na forum gdzies jest poradnik, jak masz rroda to musisz sprawdzic jaki to error, i zabaczyc co jest nie tak(również na forum gdzies jest napisane jaki to błąd i co wysiadło). myślę, że sam tego nie zrobisz, chociaż jak się dowiesz co jest nie tak, to na forum masz poradniki jak to naprawic, ja Ci niestety nic więcej nie powiem bo nawet nie umiem rozkręcic obudowy.ale za naprawe i tak nie zapłacisz bo MS na rroda daje gwarancję na 3 lata, a jak sam mówisz konsolka nieprzerabiana, więc ok :)

    pozdro
     
  6. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to da sie to zrobic ? bo tak to nigdy mi sie nic nie dzialo z xem a tu nagle sie gry zacinaja a potem 3 czerwone diody;/
     
  7. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Nic sam nie rób! Możesz jedynie pogorszyć sprawę. Gwarancja na ROD to 3 lata. Dzwoń na polską infolinie Microsoft. Będziesz pewnie musiał wysłać skan paragonu.
     
  8. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w tym problem ze nie mam gwarancji bo cale pudelko gdzie mialem wszystkie rzeczy z xboxa zniklo
    orientuje sie ktos moze ile taka naprawa moze kosztowac ?
     
  9. jakub1989

    jakub1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2007
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przecież nie potrzebujesz pudełka i tych innych papierów do gwarancji.
     
  10. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Oczywiście, że potrzebuje. Konsole ma 2 lata,więc data produkcji przekroczyła okres gwarancyjny. Okres na ROD wynosi 3 lata, wiec według daty zakupy się załapałeś, ale według produkcji konsoli może już nie, więc będą prosić o skan paragonu. Pudełka nie trzeba mieć, tylko paragon ze sklepu.
     
  11. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiem ale paragon mialem w pudelku bo mialem tam all ale tak to jest jak sie mieszka z rodzicami jak matka wywala najpotrzebniejsze rzeczy :(
     
  12. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    To jedynie do serwisu możesz oddać. Kosz to gdzieś 100-150zł. Chociaż możesz zadzwonić do Microsoft. Może się uda.
     
  13. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a przyczyna tego erroru to co jest tak wlasciwie ? chcialbym wiedziec zeby po miesiacu znowu nie miec problemuw i wydawac 150zl
     
  14. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak chcesz tanio oddać konsole to z chęcią ja przygarnę :) Zalezy jaki rrod najczęściej są to zimne luty pod gpu
     
  15. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Zależy. Poszukaj na tym forum jest jeden z tematów jak sprawdzić kod swojego błędu. Zwykle chodzi o luty, albo o kiepską pastę termoprzewodzącą. Czasami zdarza się przegrzewanie pamięci. Najpierw sprawdź swój kod, a następnie poszukaj na forum albo innych stronkach co jest jego przyczyną. Jeśli czujesz się dobrze w sprawach elektroniki i umiejętnie zerwiesz plomby ( na wypadek gdyby się znalazł paragon) to niektóre z problemów naprawisz sam szukając tematów ( tak zgadłeś, również na tym forum ! ;p ).

    error 0102 (przykładowo)

    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/556-blad-3rod-error-0102-naprawa-eraser-mod-fix.html

    tłumaczenie błędów

    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/648-wytlumaczenie-wszystkich-bledow-rrod-e64-e65-e66.html

    dodatkowo temat opisujący gwarancję

    http://x360iso.org/problemy/7881-procedura-serwisowa-microsoft-krok-po-kroku-gwarancja.html

    Autorzy tych tematów włożyli w nie sporo pracy więc dziękujecie jeśli pomogli .
     
  16. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki wszystkim za rady :)
     
  17. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    0102 - Najczęściej spotykany błąd, konsola nie wie co się dzieje - chwilowym rozwiązaniem tego problemu jest wygrzewanie płyty głównej(GPU, MEM, CPU). Skuteczniejszą metodą jest 3RLOD X-CLAMP - pomaga w większości przypadkach

    taki mam error , co moge z tym zrobic ? jak unikac tego w przyszlosci ? i co to ten 3RLOD X-CLAMP ? naprawde pomaga ?
     
  18. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    heh to lipa spróbuj z tymi wiatrakami w moim starym xenonie to pomogło na 6 mies a później całkiem zdechł i kupiłem falcona mniejsza z tym(jak podkręcisz wiatraki to zakup dobre słuchawki co pożonnie izolują bo... x będzie działał jak suszarka do włosów )
     
  19. pez6969

    pez6969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wole sam sie tym nie bawic i oddam do naprawy.wie ktos z was gdzie najlepiej oddac xboxa do naprawy ?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dzwoń do m$ powiedz że 3ROD, paragon nie zawsze chcą słałem już konsole z 2006 jak będą chcieli to napisz do mnie dam Ci skan paragonu;).
     
  21. Hajduś

    Hajduś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jaką masz konsole??? Masz gwarancje na 3 lata więc dzwon do M$!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum