1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą i nagrywaniem gier!!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Skiper29, Grudzień 18, 2012.

  1. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku chciałbym pozdrowić wszystkich starszych bywalców. Jeśli jest taki temat już a napewno coś się znajdzie to proszę abyście byli dla mnie wyrozumiali ponieważ już nie wiem co mam robić a oczekuje na szybką odpowiedź.
    Otóż miałem cały czas LT.2.0 a konsolę elite. Teraz wgrałem LT 3.0 i gry które nagrywam na LT.3.0 nie chodzą albo chodzą do pewnego momentu i konsola się zawiesza. Dodam tyle że konsola sprawna ponieważ odpalana była gra Fifa 13 kolegi i chodzi.
    Robiłem wszystko jak w poradniku, nagrywam prędkością 4x ponieważ nie mam prędkości 2,4, Posiadam nagrywarkę LiteOn z ihas624B i wgranym LT maxem a w konsoli mam dasha bodajże 16 coś tam .
    Ostatnio sam nagrałem FIfę 13 i jest napisane płyta nieobsługiwana, Spidermana nowego , wgrywa się i po filmach konsola się zawiesza. Nowy medal of honor nie chodzi tak samo, Call of duty nowy chodzi też do pewnego momentu i się zawiesza. Assasin cread 3 także nie odpala. Sleeping DOgs dochodzę do pewnego momentu i także to samo . Nie mam pojęcia co już robię nie tak Proszę o pomoc!!!...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stan1701

    stan1701 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam prawie identyczny problem borykam sie z tym już ponad miesiądz zmarnowałem ponad 20 płytek verbatim 003-00 przez abgx360 przechodzi poprawnie nagrywa bez błedu wraz z weryfikacja po włożeniu do konsoli Płyta nie rozpoznana i mieka szmatka i wszystko według poradników. Zglaszałem już na forum i jak do tej pory nikt nie potrafił mi doradzić może teraz przy twojej sprawie gdyż sa bardzo podobne
     
  4. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No! Fakt, może wreszcie ktoś pomoże , kurcze z tą LT 2.0 nie było takiego problemu. ;)
     
  5. darus0955

    darus0955 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    104
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a gry masz nagrane pod lt 2 czy pod lt 3?
     
  6. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. stan1701

    stan1701 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    skiper 29 zapomnij że ktoś ci pomoże na błache sprawy to jest STO podpowiedzi ale na problemy trudne poważne i dotyczące większości to niema chetnych mi też nikt nie pomógł więc nie licz na to
     
  8. cder

    cder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    sochaczew
    daj loga z abgx i z image burna
     
  9. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    brak edycji postów.

    ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
    \\//\\//\\//\\//\\/‡\\//\ \ \/ /†”†”†”\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\‡—‡\‡—‡\‡—‡/ /\ \ ”„“”ƒ ƒ//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ”””””””””””””””———”———”——‡”””””””…”…”…”v1.0.6”””””””[http://abgx360.net]””””
    ———
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    G:\FIFA 2013 xbox360\FIFA 13 PAL-XboxPirate.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "G:\FIFA 2013 xbox360\FIFA 13 PAL-XboxPirate.iso"
    Size: 8738846720 bytes
    Files in ISO: 106, Folders in ISO: 18
    Total bytes used: 6734586970 (77.75%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: fifalauncherzf.exe
    Original PE Timestamp: 2012/08/27 13:52:52
    Min Kernel Required: v2.0.15574.0
    Game Name: FIFA 13
    No Avatar Awards
    Achievements: 48 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 678C2B63
    XEX Media ID: E906D954BCEB1786E9DD8A22-5BC32CA5

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking topology data
    Querying the online database to find the appropriate verified data to use...
    Topology information was downloaded successfully

    Looking for TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 in the online verified database
    Server file TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 no newer than local file - not re
    trieving
    Topology data is currently verified

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2012/09/04 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2012/09/07 20:37:45
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = 2E50259F (RawSS = 03F7915B)
    SS Media ID: E906D954BCEB1786E9DD8A22-5BC32CA5 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2012/09/04 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = FEA17B78
    DMI Media ID: E906D954BCEB1786E9DD8A22-5BC32CA5 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 26AF4C58
    PFI matches known data (XGD3)

    Video partition found
    Checking L0 Video padding... L0 Video is zero padded
    Checking L1 Video padding... L1 Video is zero padded
    Checking XGD3 Stealth padding... XGD3 Stealth is zero padded
    Video CRC = C8F346AF (V0 = 46C5752F, V1 = BF9ADA5F)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 2E50259F678C2B63.ini in the online verified database
    Server file 2E50259F678C2B63.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 2E50259F678C2B63.ini (319 bytes)
    Video CRC matches
    V0 CRC matches
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches

    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    100% 6:38 6:38 0:00 20.7 MB/s 20.7 MB/s

    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = B56D4509 (matches)

    All CRCs match
    Verification was successful!

    Press any key to exit . . .

    tu masz wklejony abgx a jutro dodam z imgburna :)


    Alert Nie pisz post pod postem. Korzystaj z opcji edycji. #ESLORD

     
  10. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  11. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Niestety, ale z ustawieniami musisz kombinować. Nie ma złotej zasady. Innym chodzi z opc innym bez, inni zmieniają bufor inni nie itd. Jak widać wpływ na nagrywanie ma wiele czynników chociażby sprzęt na którym to robisz. To, że gra przeszła weryfikację na 100%, to tylko połowa sukcesu. Nie masz żadnej gwarancji, że będzie śmigać albo że zainstalujesz ją na dysku. Wystarczy niedograć topologii w grze xgd3 na lt 3.0, a zapewniam cię, że przejdzie weryfikację na 100%, a się nie odpali w konsoli.
     
  12. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko że mam też problem o którym pisałem że nie mogę nagrywać x2.4 ponieważ nie widzi tej prędkości i zaczyna od 4x kiedyś ktoś powiedział że trzeba coś zmienić w biosie albo plikach nagrywarki i kumpel mi to zrobił że widzi od 4x a nie pamięta jak to się robiło.
     
  13. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  15. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A coś w miarę dobrego i tańszego żeby nagrywało na wszystkich płytach ???? Bez wgrywania burner maxa i kombinowania ?
     
  16. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wścieknę się , dzisiaj dostałem nagrywarkę bo kupiłem nową już zrobioną pod nagrywanie gier w LT 3.0 i przy weryfikacji wyskakuje błąd a gdy wkładam do xboxa to jest napisane że nieobsługiwana płyta , już próbowałem pod różnymi ustawieniami tak jak w poradniku i ****!! To samo. Może ktoś mi powiedzieć o co chodzi ?? bo zaraz się wnerwię i wywalę tą nagrywarkę do kosza i xboxa też :( już straciłem 50 dych na płyty i nic nie chodzi
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala

    pod jakie płyt masz soft w nagrywarce i na jakich wypalasz??
     
  18. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem nagrywarkę która ma wgrany niby soft pod każdą płytę chociaż nie wiem czy to możliwe ! A nagrywam na emtec
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    niemożliwe pewnie soft jest pod verby
     
  20. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. Skiper29

    Skiper29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy zakupie tej nagrywarki sugerowałem się tym co pisze czyli cytuje : Dzięki tej nagrywarce możesz nagrywać backup'y swoich oryginalnych gier na dowolnych nośnikach dvd+r dl !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum