1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą po aktualizacji dasha

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KepaD90, Czerwiec 9, 2011.

  1. KepaD90

    KepaD90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stryszawa | Sucha Beskidzka
    Witam.
    Nie mialem czasu grac na konsoli przez 1.5 miesiaca i nie bylem na biezaco na forum. Widze teraz, ze sa problemy z nowa aktualizacja dashboardu. Wszedlem i sciagnalem nowy dash, a teraz nie moge grac w moje gry, konsola oczywiscie przerobiona. Wyskakuje napis Xbox360 i gier nie widzi. Co moge zrobic ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nowy dash kasuje przerobke, czyli pozostaje wgranie na nowo flasha o ile masz klucz.
     
  4. Kamil36

    Kamil36 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lubuskie
    Sorry, że się tutaj zapytam ale nurtuje mnie to pytanie.Jak nowy dash kasuje przeróbkę to czy konsola jest oflagowana i czy jak będę grał już na oryginałach na xbl to czy nie dostane bana przy następnej fali ?
     
  5. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Nawet jak masz/miałeś przeróbkę i podłączyłeś się do Live to jesteś oflagowany. I nawet granie na oryginałach w niczym cię nie uratuje.
     
  6. KepaD90

    KepaD90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stryszawa | Sucha Beskidzka
    Skad wziac ten klucz ?? Nie da rady przerobic nawet gdybym go nie mial ?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. wilos

    wilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak LT był nie widoczny to jak go mogli oflagować - co ty piszesz. Bana by dostał i tyle. Teraz moze grac na orginałach tylko i tyle nikt go nie zbanuje.
     
  9. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Mało żeś czytał, mało żeś widział, więc stary - jak nie wiesz, to nie pisz ; )
    Miał LT+ przed pobraniem dashbordu, podłączył się do Live (albo grał te 2 miesiące temu na mutli czy gdziekolwiek podłączony do sieci) co automatycznie wysłało informacje do ich serwerów o tym w co grał, stan softu, co tam jest i wszystkie informacje zostały do nich wysłane. Dash sie pobrał, zreflashowało napęd. Ale wszystkie pozostałości po odpaleniach gier zostały w pamięci NAND. Dostanie bana, nawet jak by grał na tych oryginałach po zreflashowanym napędzie. Prędzej czy później.
     
  10. wilos

    wilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak Tak na pewno, czyli ja podłączając się do LIVE - nie grając na sieci ani razu, tylko aktualizując 1 raz DASH-a(2.0.13157.0) dostane bana . Nie przesadzaj. To jest nie możliwe.
    Po to MS robi aktualizacje żeby pozyskać informacje o sofcie w napędach, teraz już będą wiedzeć że ty masz wgrany obcy(inny)soft niż ten który przyniosła aktualizacja. LT był nie wykrywalny dlatego zrobili aktualke Dash-a.
    Jak mogą ci teraz zbanowć konsole, jeżeli informacja zwrotna przychodzi negatywna(soft poprwany). Myśl troche.
     
  11. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    No to się przekonasz sam na sobie jak masz LT+ ;) Powodzenia.
     
  12. wilos

    wilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli, może ktoś grał 2-6 msc na LIVE-ie to tak ale nie jak ktoś tylko aktualizował Dasha - pierwszy raz.
     
  13. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Stary, nawet jak byś sobie dla jaj podłączył tego Live nawet na zasrane 5 sekund masz flagę, a jak przychodzi fala banów - dostajesz bana, a że fali banów nie było od roku, to za niedługo pewnie będzie.
     
  14. wilos

    wilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wielki znawca - co ty wiesz człowieku. Gadasz głupoty nie poparte żadnym argumentem.
     
  15. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Czym możesz poprzeć swe domysły? Bo póki co to głosisz herezję.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po części ma rację bo jeśli ktos grał na modyfikowanych w jakiś sposób obrazach to może tak być że mają jego logi.....
     
  17. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Najlepiej zapytać u źródła M$ ,pytanie typu :
    "kupiłem konsole X360 ,konsola okazała się przerobiona a gram na oryginałach i co teraz z nią na live???"
     
Wczytywanie...

Poleć forum