1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą po przeróbce LT 3.0. (xgd3)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zmp3, Maj 6, 2014.

  1. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Witam

    Niedawno zacząłem przygodę z XBOX 360, posiadam dwie konsole PHAT z HDMI jedna ma napęd LiteOn DG-16D2S, a druga Hitachi GDR3120L, obydwie zostały przerobione zgodnie z tutorialami z forum na LT 3.0. Wczoraj pożyczyłem od znajomego gry, gta v i fifa 2014 oraz inne na kinecta. I mianowicie mam problem na Hitachi gry gta v i fifa czyli te z xdg3 działają poprawnie, na LiteOn wyskakuje błąd że "Dysk nie jest obsługiwany", dashboard najnowszy i taki sam w obydwóch konsolach.

    Niestety xgd3 nie działą na LiteON niestety nie wiem dlaczego, gry kinect i inne czyli pewnie z xgd2 działają bez problemu na obydwóch konsolach.

    proszę o pomoc co zrobiłem nie tak.

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qidin

    Qidin XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Domniemywam, że mówimy tutaj o kopiach tych gier? Może być po prostu kwestia samego nośnika. Obrazy/kopie gier xdg3 zajmują o wiele więcej miejsca na płycie niż sama płyta posiada (wedle oznakowania na opakowaniu). Przez to trzeba tutaj kombinować i korzystać z truncut lub specjalnej nagrywarki Ihas. Najlepiej robić to na płytach Verbatim/Platinum. Jeśli sama przeróbka jest wykonana poprawnie i jesteś tego pewien na 100% to winowajcą jest słabej jakości płyta/nagrana z zbyt dużą prędkością itp itd.

    Przy czym może to być wina również źle wykonanej przeróbki. Jeśli posiadasz takową wiedzę to spróbuj wgrać od nowa LT 3.0 na upierdliwy napęd.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napedy liteon montowane sa od kwietnia 2008-ok stycznia 2010(zastepczo moze być za benq koniec 2007-konca marca 2008 z wyjątkami). Jesli konsola nie jest z tego przedziału zapewne miala innt napęd. Co wyklucza dzialanie gier xgd3

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  5. olo.p

    olo.p Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moim zdaniem to efekt samoprzeróbki ...coś musiał pójść nie tak
     
  6. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Też ostatnio miałem taki problem że xgd3 nie chciały mi działać, a mi pomogła wymiana pasty na procesorze nie mam pojęcia dlaczego i napęd też liteOn, że mam w nim topologie lt 2.0
     
  7. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    !Qidin - tak mówimy o kopi, gra jest nagrana na ihas na verbatimach u znajomego na slimie również działa. Jednak dzisiaj mam zamiar ponownie ją nagrać i sprawdzić. Bo wgrywanie LT 3.0 do LiteOn od nowa nic nie pomogło.

    ~akir - konsola jest z 2008 roku.

    olo.p - przy przeróbce nie ma żadnej filozofii jestem od 10 lat elektronikiem/informatykiem zajmuje się naprawą płyt głównych w laptopach, nie raz programowało się bardziej zaawansowane urządzenia, myślę że gdyby było coś nie tak za pierwszym razem, 2 raz by zadziałało.

    trudneto - mało prawdopodobne aby pasta miała cokolwiek wspólnego z działaniem gier na xdg3

    Dzisiaj nagram ponownie grę xdg3 w LT 3.0 mam nadzieję że ruszy jak nie spróbuje przerobić ją na LT 2.0, może pliki są źle podpisane w paczce z Firmware'm
     
  8. Qidin

    Qidin XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zmp3 - zatem trzymam kciuki aby pomogło. Ja miałem taki sam problem ale na LT 2.0. i napędzie BENQ. Dopiero dopasowanie odpowiedniej płyty pomogło. Musisz testować. Coś za coś niestety.

    PS. zawsze zostaje RGH :)
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1. Czy przed nagraniem puszczasz obraz gry przez Abgx z ustawieniami pod LT3.0? 2) Przeflas*** naped pod lt3.0 jeszcze raz. 3) laser słaby

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  10. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Niestety na LiteOn dalej problem :/ juz straciłem w niego wiarę.
    A dokładnie poszło się tegować 4 płytki. Do tego wysypał się ihas, nowy już zamówiony. Testy prowadziłem na Samsungu SH-224.

    3 płytki nagrane w LT 3.0 w różnych kombinacjach wywala jako przetrzyj dysk, a płytkę w LT 2.0 jako nierozpoznany dysk.
    Utwierdziłem się w 100% że na pewno jest wgrany LT 3.0 do obydwóch konsol.

    Słaby laser wykluczam ponieważ jest nowy kupiony tydzień temu ponieważ nie chciałem robić spoof'a, co do RGH, to raczej nie chce inwestować w konsole bo miała być w sumie tylko do kinecta, ale bratu się zachciało gta v.

    Jakieś propozycje ? sugestie ?
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jaka predkoscia nagrywasz gry? I jakiego ihasa miales? I jskim programem nagrywasz

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  12. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Miałem: iHAS124B zamówiony to: iHAS224B, miałem wgrany burnermax, a prędkość nagrywania 2,4 nagrywam tylko i wyłącznie imgburn

    Hym .. ciągle mnie to gnębi .. pytanie czy bo nr seryjnym konsoli da się rozpoznać jaki miała wsadzony oryginalnie napęd ?
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pytanie. Ta konsola z napędem Liteona jak wygląda te gniazdo Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.rctech.net/forum/attachments/radio-electronics/587162d1272692027-cheap-12v-14a-power-supply-360powersupplies.png którą konsolę masz, można to rozpoznać właśnie po Rodzaju Gniazda lub jeśli obudowa jest oryginalna na naklejce masz taki napis Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://bjdraw.com/wp-content/uploads/2009/07/jasper-find.jpg

    12,1 A = Jasper
    14,x A = Falcon
    16,x A = Zephyr

    Jeśli masz Jaspera to 100% siedziały w nich Liteony 16D2S, W Falconach różnie i Liteony i inne. W Zephyrach Benq i inne ale z Liteonem 16D2S się nie spotkałem w Zephyrze.

    Po numerze seryjnym to tylko sam producent i serwisy autoryzowane Microsoftu znają specyfikację.
    Można się dowiedzieć na własną rękę, ale trzeba i tak zrobić RGH, wtedy będzie na 100% wiadomo jaki fabrycznie model siedzi/siedział w niej, RGH po odszyfrowaniu nanda można zdemontować i zostanie samo LT lub i RGH zostawić. Samo Odszyfrowanie takiego nanda kosztuje w granicy 70-100zł. RGH pozostawione 12x-160zł
     
  14. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Na 100% mam Falcona, hym .. może by napisać maila lub zadzwonić do serwisu xbok'sa może pomogą.
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Serwis ani M$ nie poda. Ale próbój.

    Jeśli Falcon to nadal loteria, ale jak pisał AKIR w 3gim poście

    Lub podstawić napęd Benq, Samsung, Hitachi może na którymś ruszy.
     
  16. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Konsola jest z sierpnia 2008, jutro przełożę tego hitachi i mam jeszcze gdzieś jednego chyba samsunga(nie przerobionego)
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jeśli Hitachi to wersja 79, Xbox 360 Motherboards - Free60, zaś samsunga sobie odpuść, nie był sprzedawany z tą płytą.

    Inne pytanie to który sierpień 2008 dokładnie? I to jest wersja która? Arcade, Pro/Premium 20GB & 60GB, Elite 120GB
    a i czy wiesz z jakiego kraju pochodzi? Ewentualnie jeśli nie wiesz to czy masz karton oryginalny od niej bo po kartonie idzie dojśc jaki kraj Dystrybucji
     
  18. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Napęd Hitachi mam właśnie 79 w drugiej konsoli z HDMI która to też falcon, tej problematycznej to końcówka nr seryjnego 83505 czyli 35 tydzień 2008 roku, jaka wersja niestety nie wiem, konsole przywiezione z Anglii, w obydwóch był padnięty laser które wymieniłem na nówki i poddałem przeróbce pod lt 3.0
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  20. zmp3

    zmp3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Śląskie
    Zgłupiałem, dzisiaj całkowicie przy tym xboksie, wczoraj z 4 płyt żadna nie działała na Liteonie dzisiaj działa o dziwo jedna nagrana w LT 3.0 wraz z BurnerMax, reszta niestety jest nie odczytywana, a płyta z LT. 2.0 pisze ze nie ten format płyty. Włączając konsole z Hitachi ta płyta z fifa 14 nie działa, pisze aby wyczyścić ściereczką tak samo jak pozostałe 3.
    Idąc tym tokiem stwierdziłem że sama się cudownie naprawiła i wrzuciłem ponownie GTA V niestety dalej pisze ze dysk jest nie obsługiwany. Nagrałem na nowo gta v sposobem z BurnerMax niestety, na LiteOn nie działa na Hitachi śmiga. Czy zawsze jest taka losówka i trzeba się przyzwyczaić bo ja przestaje rozumieć sposób działania Xboksa :)

    pozdro
     
  21. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Napisz jakie to tytuły sprawdzałeś i nie działają a jaki działa. Fifa 14 ma XGD3. Nie wiem czy wiesz ale na spoofowanym napedzie XGD2 gry działać będą, XGD3 nie, LT2.0 czy Lt3.0 to już inna sprawa. W ogóle Fifa14 ma jeszcze zabezpieczenie CIV więc ewidentnie wymaga wypalenia Ihasem w kopi 1:1

    Jeśli jest plik .dvd to :
    XGD2 - LayerBreak=1913760
    XGD3 - LayerBreak=2133520

    Każda gra XGD3 po sprawdzeniu w wlasciwosciach ma 8,13gb, XGD2 ponad 7gb
    ewentualnie i tu mozesz sprawdzać gry http://abgx360.net/verified.php?f=wave&q=XGD3
     
Wczytywanie...

Poleć forum