1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Konsolą ! Pomocy !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamil00456, Luty 3, 2011.

  1. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam Konsole xbox360 arcade zakupiona w lipcu 2010 r. Konsola nie byla wlaczana jakis tydzien lub poltora z braku czasu i po tym czasie jak wlaczylem konsola nie chce mi sie zaladowac tylko przy wlaczeniu mrygaja mi 3 czerwone diody .. Jak to mozna naprawic i czy wogole da... Czytalem ze moze byc wina zasilacza ale zasilacz sprawdzalem u kumpla i dziala. Prosze o pomoc jak kto wie co i jak . I jakie by byly koszta naprawy. nie ma opcji o gwarancji poniewaz konsola zostala od razu przerobiona.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  4. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przeciez napisalem ze konsola zostala przerobiona ... za duzo nie pomogles a na marginesie to czytalem to i wogole nic takiego tam nie ma ... wolal bym zeby ktos mi odpowiedzial na moge pytanko co mial juz taka usterke ;)
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Tak zwany RRoD "Red Ring of Death". Przeczytaj TEN temacik i powinieneś się dowiedzieć co dolega Twojej konsolce.
     
  6. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Daniel1979 zabardzo tego nie rozumiem co mi podales link ;)

    ja chce sie dowiedziec czy da jakos ta usterke usunac i w jaki sposob lub kto za ile to naprawi

    //Edytuj posty - Dymek
     
  7. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podaj kod błędu - będzie łatwiej oszacować cene
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jeśli z tamtego nic nie kapujesz to looknij na TO . Chcesz wiedzieć ile to będzie kosztować , kombinujesz z zasilaczem to sprawdz najpierw co jej dolega , a później będziemy kombinować dalej.
     
  9. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem jaki to blad poniewaz konsola wogole nie laduje mi sie jak wlacze to szumi i od razu mrygaja 3 diody ...
     
  10. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze jutro zrobie tak jak ten koles na filmiku i dam znac
     
  11. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ehh, kod błędu sprawdza się właśnie kiedy są 3 (lub inna ilość) diod. Wciskasz ten mały guziczek, trzymając go wciskasz Eject. I tak 4 razy. Będziesz mieć kod błędu.
     
  12. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Ma gwarancję. Nie daj się namówić na zadne serwisy! Pamietaj najlepszy serwis microsoft twoja konsola ma gware do 2013roku. Sprawdz plombe pod panelem. Jezeli jest to polowa sukcesu. Jak nie ma to wez od kolegi lub kup na allegro. Na napedzie powinna być cała lub zerwana ale tego i tak wsumie nie widac. Na 99% sie nie kapna i dostaniesz nową konsole.

    Ps. Nic w niej nie rób sam. Szkoda tej konsoli.
     
  13. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiec tak zrobilem juz tak jak ten facet na filmiku czyli wlaczylem konsole mrygaja 3 czerwone diody wciskam guzik od lacznosci pada + eject i tak 4 razy no i :
    pierwsze podejscie = 4 diody
    drugie podejscie = 1 dioda
    trzecie podejscie = 4 diody
    czwarte podejscie = 3 diody

    niech mi ktos napisze jaki jest kod bledu co on oznacza i jak to mozna naprawic ewentualnie koszta naprawy z gory dzieki ;)
     
  14. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Weź jeszcze raz podłącz kabel do zasilacza a potem zasilacz do konsoli czasami jak kable są poluzowane to wyskakują diody czerwone.
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. stefan91

    stefan91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mały guziczek o, którym mówi kolega wyżej to przycisk od synchronizacji konsoli z padami ;)
     
  17. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z zasilaczem juz kombinowalem i nic z tego ... jaka kwota za naprawe bedzie jak ktos sie orientuje moze albo czy mozna zrobic samemu ??
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja naprawię za 100zł
     
  19. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Bardzo dobra cena.
     
  20. kamil00456

    kamil00456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co sie zepsulo ze tak powiem w srodku ? moze ktos mi napisac ?
     
  21. oNe

    oNe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Przycisk od parowania i wysuwania stacji dysków, wszyskie numery zapisuj na kartcę i podaj wynik końcowy, 4 diody to 0
     
Wczytywanie...

Poleć forum