1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą ROD?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez konradin, Styczeń 3, 2011.

  1. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam problem z moim xboxem, i nie wiem co to może być.
    Grałem wczoraj wieczorem w F1 w dość ciepłym pokoju, jednak xbox ma dużo miejsca, nie jest zastawiony przez inne rzeczy. Jednak w pewnym momencie na ekranie pojawiła się taka niebieska "szachownica" (coś koło tego:) xbox się zawiesił. Wyłączyłem go i włączyłem ponownie, jednak zaświeciły się 3 czerwone diody. Poczekałem chwile, znów włączyłem xboxa, jednak zawiesił się przed pojawieniem się dashboarda. Znów zresetowałem konsole po chwili i wtedy działała juz normalnie. Dziś znów włączyłem konsolę, włączyłęm grę a on znowu zaczął się wieszać, nieważne na jakiej grze, po paru minutach od włączenia wiesza się. Nie migają żadne diody, tylko świeci się 1 zielona od pada. Konsola z końca 07 roku z hdmi, napęd hitachi.
    Tak więc co stało się z konsolą, co jest tego przyczyną i jak da się to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    To zapewne Rodd . Musisz jak znów zobaczsz te czerwone diody sprawdzić kod błędu wtedy będziesz wiedzial czy warto naprawiać w serwisie a może samemu dasz radę . Lub może źle kable masz podłączone to też sprawdź .
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Tak jak kolega mówi - sprawdź kod błędu jednak po tym co mówisz może to być już początek końca układu GPU
     
  5. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem tak: odłączyłem dysk i włączyłem konsole, nic sie nie pojawiało, nawet ten ekran startowy, potem podłączyłęm dysk to pokazało błąd dysku e79, odłączyłem, podłączyłem go ponownie i pokazało 3 diody, spisałem błąd - 2 razy swieciły się 4 diody, potem 3 później znowu 4. Także kodem błędu jest chyba 0020, czyli przegrzanie się GPU
    "0020 - GPU Error / Przegrzanie GPU - Prawdopodobnie konsola przegrzana"
    Co radzicie mi zrobić w tej sytuacji?
     
  6. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Oddac do naprawy
     
  7. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ten błąd 0020 to ten "zwykły" Rod? Serwisanci z allegro poradzą sobie z tym?
     
  8. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Serwisanci z Allegro mają usługi różnej jakości , jeżeli wiesz o co mi chodzi.
     
  9. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co udało mi się znaleźć to są 2 metody napraw Roda Reflow i Reballing. Który z nich jest skuteczniejszy i czy może zostać wykonany z tym moim błędem (0020)?
    Znalazłem też podobno dobry, profesjonalny serwis UKEN z Lublina. Słyszał ktoś o nim? Opinie ma raczej pozytywne
     
  10. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lepszy jest raballing, a o serwisie nie słyszałem.
     
  11. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
  12. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Jak się na tym znasz to sam zrób jak n ie to oddaj do naprawy niekoniecznie na allegro.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    oddaj do bonza jak masz falcona......robi reflow za 6 dych i daje pół roku gwarancji......
     
Wczytywanie...

Poleć forum