1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą - RROD?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MrCybucH, Lipiec 18, 2010.

  1. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Problem z konsolą- konsola się nie uruchamia

    Witam


    grałem na konsoli gre GTA4 i w tym czasie w TV zmieniłem na chwile (7s) kanał na TVN sprawdzić co jest potem zmieniłem na AV i był sam bazowy obraz i muzyka w tle z gry no to wyłączyłem konsole i uruchamiam ponownie to nic się nie pokazuje (nie ma obrazu) ani nie uruchamia sie tło powitalne z konsoli oraz ring zielony się ma kręcić tylko jak uruchomię konsole w konsoli.. za pomoca pada to pokazuje się ze konsola jest połączona z padem i nic więcej



    proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lotor234

    Lotor234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem dociśnij wszystkie kable i spróbuj jeszcze raz
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    potem sprawdz inny kabel, jak dalej nic to uszkodzone ANA/HANA
     
  5. Lame

    Lame Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A od takiej zmiany kanałów może się xbox zepsuc ? oO
    Czy to raczej inny powód ?
     
  6. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Myślę, że raczej nie bo ja tak robiłem.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    usterka nazywa się "brak obrazu", częsty przypadek. Serwis lub jak na gwarancji to wysyłka do MS.
     
  8. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ta usterce co mówisz ze brak obrazu to miałem
    ALE ta usterka inaczej moja wygląda


    jakbym miał brak obrazu to by się konsola uruchamiała oraz byłby dźwięk (oraz jak miałem ta usterkę "brak obrazu" to na ekranie latały takie kopki...)

    ale teraz u mnie to nic eis nie pokazuje oraz 0 dziwię ku i konsola sie nie uruchamia w ogóle! a jak uruchomię konsole bez kabla to pokaz. sie 4 czerwone pierścienie a jak podłączę to ani błędu ani nic...
     
  9. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Włącz konsole i poczekaj z minutę może wyskoczy rod, kiedyś miałem konsole w której po 20 sekundach wyskakiwał rod dokładnie 0022.
     
  10. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no uruchomiłem konsole na 2 min no i nic

    wyłączyłem i znów włączyłem i nic

    w zasilaczu zielona dioda świeci

    moze jakiś bezpiecznik siadł w konsoli?
     
  11. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Spróbuj podłączyć do innego wejścia w TV. Jeśli kable są sprawne, to może coś z TV. W jednym z odbiorników miałem tak, że włączając Xa podczas pracy telewizora na innym źródle sygnału (drugi X, tv channel), Xsior nie startował, dopóki nie przełączyłem TV na hdmi (poprzez to złącze pracowała konsola).
     
  12. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podłączyłem moje stare DVD do TV mojego przez te same wejście i działa obraz z dvd jest
     
  13. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    masz możliwość sprawdzić kabel?
    albo podłączyć innym?
     
  14. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    bylem u kolegi co ma xboxa 360 sprawdzałem u niego kabel i działa
     
  15. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    a swojego Xa u niego nie podłączałeś?
    To, oby nie, Dexter może mieć rację:(
    miejmy nadzeję, że masz brudne styki w gnieździe Xa.
     
  16. UKEN

    UKEN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesto jak nie jest wyswietlany obraz a slychac dzwiek to jest to poczatek problemow z GPU
     
Wczytywanie...

Poleć forum