1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą SLIM (RGH)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wasil23oki, Wrzesień 10, 2012.

  1. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Witam wszystkich.
    Mam taki problem : kolega właśnie tu z forum, instalował na mojej Slim RGH, wszystko było pięknie to pewnego momentu, mniej więcej 3 miesiące po instalacji. Pierwsze objawy które mnie zaniepokoiły to szwankujący przycisk power (raz działa, a raz nie), ale to akurat nie problem, bo jak wiemy, Slim można włączać poprzez pada, a jak już się ją włączy to power działa...
    Konsola wcześniej bootowała się dosłownie do max. 15 sek., teraz?, teraz to zabootuje za 3cim, 4tym razem...a co jakiś czas konsola nie wyświetla logo xboxa na starcie tylko takie niebieskie tło, i tam pisze XELL RELOADED czy jakoś tak, pliki się ładują, ja nie czekam bo nie mam cierpliwości, więc power, konsolę bootuje od nowa, włączy się lub nie (nie wiem od czego to zależy, czyżby xbox miał swoje humory?)
    O i ostatnim niepokojącym zdarzeniem które nieraz występuje to konsola raz na dzień (zaznaczam raz), sama się wyłaczy.

    Jestem powiedzmy ogarniętym laikiem jeśli chodzi o xboxy, i wydaje mi się że to chip siada, czy mam rację?, na chipa mam rok gwarancji także spokojnie mogę ją odesłać tylko tyle że szkoda ami tego czasu gdy xboxa nie będzie...

    To że ona zabootuje tam za 3cim, lub 4tym razem to nie jest tak duży problem, ale przyznam że bardzo to irytuje, proszę o mądre odpowiedzi, będę wdzięczny, pzdr 4all.

    P.S Sorry za chaos.

    Od razu zaznaczam że konsola nie jest przegrzana, ma max. 50 stopni, gdyż wentylatory pracują z mocą 70%.


    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Trzeba sprawdzic kable (chipa).
     
  4. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    chodzi o to, że ten koleś co mi to instalował, zablombował konsolę i ja tam się nie dostanę...
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Jak jest plomba to do niego pisz\dzwoń co i jak

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To nie wina chipa, do wymiany taśma panelu przedniego.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co do wlacznika, rf jego wina, sprawdzic taśmę/ kupic nowy. Czas bootowania trzeba by na nowo kable ulozyc od temp naciaglo je. Chip jest raczej nie do ubicia

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    też mi sie wydaje w tej kolejności sprawdzić: moduł RF, taśma włącznika, luty pod mostkiem
     
Wczytywanie...

Poleć forum