1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubassie1323, Grudzień 27, 2014.

  1. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    Cześć.
    Mam problem z konsolą, otóż jest tak:
    Kiedy kupiłem konsolę wszystko było ok, lecz po tygodniu nie czytała niektórych płyt. Tak około 70% gier mi działa jakie mam. Konsola jest przerobiona. Myśląc, że może laser jest zabrudzony, wyczyściłem go alkoholem izopropylowym bez rezultatu. Po długim myśleniu i po poście :
    http://xboxforum.pl/threads/dysk-nie-jest-obslugiwany.142082/
    Miałem zamiar kupić nowy laser, lecz kolega ma 2 konsole, w której jedna ma RROD i leży i się kurzy.
    Wziąłem jego napęd i podłączyłem do mojej konsoli. Gdy włożę grę do napędu w ekranie głównym wyskakuje żeby włączyć grę ( ikony gry nie ma ) i bez żadnego błędu ani komunikatu wywala do ekranu głównego. Gdy włożę inną grę to piszę "odtwórz DVD" czy jakoś tak.
    Przemieniałem lasery z obu napędów i każdy napęd ma ten sam swój błąd, więc to chyba nie wina lasera ?
    Z moim napędem sytuacja taka, że gdy wkładam grę wyskakuje ikonka gdy lecz po swoich szelestach konsoli wyskakują 2 komunikaty : "Dysk nie jest obsługiwany" lub "Wyczyścić dysk".

    Mój dysk to: Philips & Lite-on DG-16D2S-09C - http://www.ebay.pl/itm/NEW-DG-16D2S...-XBox-360-DVD-Replacement-Drive-/310853777565

    A ten drugi : Philips & BenQ VAD6038 - http://www.aliexpress.com/store/pro...D-ROM-Drive-For-Xbox360/511545_635718845.html

    To wina konsoli, że takie błędy ?
    Czytałem że możliwe jest to że ten drugi dysk ( pożyczony ) nie ma klucza ?
    Czy się już całkiem poddać i oddać do serwisu ?? :'(
    (to w ostateczności jeśli rozwiązań nie będzie).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nie, to nie jest tak jak że zmieniasz sobie napęd na jaki chcesz i on działa.
    Jeśli chcesz zmienić napęd to musisz mieć DVD KEY, od swojego napędu i wgrać go do napędu który chcesz włożyć, wtedy powinno działać.
    Jeśli nie masz pojęcia, to może rzeczywiście lepiej oddać do serwisu :)
     
  4. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    A poda ktoś poradnik jak zdobyć DVD KAYa nie mając go ? bo nie wiem do końca jak to zrobić :)
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  6. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    te linki już nie działają bo pisze Błąd :/
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  8. iskiereczka95

    iskiereczka95 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przerobka pada. Ja tak miałem z x360 elit miałem lT 3.0 w napedzie. zobacz czy czyta oryginalne gry.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Przerobka pada ?? Laser moze padac...lt to soft w napedzie...on nie pada...

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  10. iskiereczka95

    iskiereczka95 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem co mowie bo swoj 2 razy przerabiałem. Chyba ze ktos mi zle wytłumaczył.
     
  11. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bardzo źle Ci wytłumaczył. Mógł paść laser, ale nie przeróbka (bo to tylko podmiana firmware - bez ingerencji sprzętowej).
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Watpimy w to :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum