1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez giusepppe, Październik 19, 2012.

  1. giusepppe

    giusepppe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    pozwoliłem sobie założyć nowy temat gdyż nie znalazłem dotąd nigdzie odpowiedzi na nurtujący problem który przydarzył mi się w konsoli xbox360 (fat). Otóż objawy przedstawiają się następująco tj. brak jakiejkolwiek sygnalizacji świetlnej na panelu głównym w konsoli, brak komunikacji konsola <> pad (nie idzie nawiązać połączenia) i co za tym idzie brak możliwości włączenia i wyłączenia konsoli z pada. Konsolę mogę tylko i wyłącznie uruchomić za pomocą przycisku na konsoli. Wszystkie te objawy wskazują na moduł rf, aczkolwiek przy ostatniej okazji flasha napędu wspomniałem o tym, facet to wymienił ale rezultat ten sam. Teraz moje pytanie:
    Co to w takim razie jesli nie moduł rf?
    Czy istnieje prawdopodobienstwo ze moduł wymieniany przez serwisanta był tez zepsuty/ niesprawny?

    Jeśli ktoś zetknął się z podobnym problem z góry proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    może głupio to zabrzmi ale czy próbowałeś synchronizować pada z konsolą ?
     
  4. giusepppe

    giusepppe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jasne ze probowałem synchronizować ... ale niestety nie idzie...
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    skoro oddałeś serwisantowi do wymiany rf to powinien po wymianie sprawdzić czy wszystko działa.
     
  6. giusepppe

    giusepppe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    serwisant ... źle to ująłem... była to osoba która robiła mi flash napędu i przy okazji miał zarazem sprawdzić o co chodzi z tym modułem rf. Przełożył moduł od innej konsoli ale efekt ten sam. Dlatego tez moje pytanie tj. czy moduł który przełożył też mogł byc niesprawny ewentualnie czy mogl zle to zrobic tzn. źle polutowac itp
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Problem z konsolą Xbox 360

    Nie robiles tego przypadkiem u mnie? Bo był podobny przypadek, robiłem wtedy 2 konsole

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  8. giusepppe

    giusepppe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, nie nikt w Krakowie mi tego nie robił... ale jesli zetknąłeś sie z podobnym problemem to jesli mozesz daj jakąś informację jak sie z tym uporać...please
     
  9. nemo7

    nemo7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland
    moze south bridge?
     
  10. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Problem z konsolą Xbox 360

    Zetknąłem się, zmieniłem moduł rf i nic i oddałem konsole.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak na moje oko to ten "fachowiec" ci nie wymienił modułu RF, no chyba że mu patrzyłeś na ręce.
    Jak wymiana modułu RF nie pomogła, to znaczy że nie wychodzi na niego standby = southbridge
     
  12. giusepppe

    giusepppe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok a co to ten southbridge? ile mogłaby kosztować wymiana takiego czegoś..?
     
  13. nemo7

    nemo7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland
    Odp: Problem z konsolą Xbox 360

    O ile sie nie mylę to mostek poludniowy. To juz tym zajac sie musi magik od ekektronki ... polecam boby pc z forum:) :)

    Wysyłane z mojego MID08 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum