1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Amalio, Marzec 15, 2010.

  1. Amalio

    Amalio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam taki oto problem z konsolą. Przyjmijmy, że zaczynamy włączanie od Pada. A więc naciskam przycisk na padzie, konsola reaguje i się włącza. I niestety na tym koniec. Na padzie mrugają wszystkie cztery diody, ale pad nie łączy się z konsolą, na konsoli oprócz poweru nic innego się nie świeci, ponadto konsola nie wczytuje płyty ani nie wysyła żadnego sygnału do telewizora który cały czas pokazuje tylko komunikat "brak sygnału". Liczę na waszą pomoc, bo wysłałem maila do supportu Microsoftu, a oni mi po trzech dniach odpowiedzieli, że mam sprawdzić czy konsola jest włączona do prądu :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    Docisnąłęś mocno do oporu kabel od zasilacza do wejścia w tylnej części konsoli?
     
  4. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    moze ustaw pada z konsola od nowa
     
  5. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    @up
    A co ma pad to uruchamiania sie konsoli? Po co mu ta synchronizacja pada. No na pewno mu to pomoze.

    Jesli nie kreca ci zielona swiatelka przy uruchamianiu to konsola albo sie zawiesza przy starcie albo nie moze wykryc zadnego tv.
    Jaka masz ta konsole ? Rok produkcji ? HDMI?
     
  6. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po 1st wg. mnie dzwon w takich przypadkach bo odpowiedz po 3 dniach jest troche poje....

    Sprawdz innym kabel jesli HDMI to Componentem i na odwrot.

    Jak rozwiazesz problem napisz jak ;p
     
  7. OmnfG

    OmnfG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pad ma wogole czerwone diody o_O?
     
  8. Amalio

    Amalio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moja konsola została wyprodukowana w lipcu 2008 roku. Kable sprawdzone kilka razy - nic. Przy włączeniu rzeczywiście nie kręcą się diody na konsoli - a więc zawiesza się? Co dalej?

    Również nie wiem w czym miałby mi pomóc reconnect pada, ale zrobiłem i to - nacisnąłem przycisk na konsoli, diody zaczęły się kręcić, potem na padzie i w momencie kiedy się "znaleźli" diody na konsoli od razu zgasły.

    Tak więc konsola dalej jest "warzywem".
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    podlacz przez inny kabel - jak masz hdmi to przez component/composite. Mialem tak jak uszkodzil mi sie kabel HDMI.
     
  10. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jesli idzie synchronizowac pady to konsola sie raczej nie zawiesza.
    To prawdopodobnie jakis problem z kablem.
     
  11. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Mysle ze wina lezy w kablu HDMI. Wymien go i sprobuj podlączyć przez nowy.
     
  12. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Dokładnie. Gdy ja nie docisnę kabla do końca, albo go nie podłącze to też tak samo się dzieje, jak u Ciebie. Spróbuj na innym kablu, powinno być wszystko dobrze. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum