1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mamutowicz, Czerwiec 11, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Mamutowicz

    Mamutowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Wiem że to już było nie raz na forum, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi.
    Kupiłem używaną konsolę dla córy jakieś półtora roku temu i wszystko było OK. Jednak nagle pojawiło się czerwone światełko i błąd E68.
    Myślałem że to problem z dyskiem (takie odpowiedzi znalazłem) i kupiłem nowy HDD, jednak problem się powtarza. Konsola działa bez dysku, jednak nie można grać bez "pamięci masowej".
    Dzisiaj dotarła do mnie druga (używana) konsola i miałem okazję sprawdzić wszystko. Okazuje się że dyski działają dobrze, nie ma problemów z zasilaczem, więc problem jest tylko w samej konsoli.
    W sumie mógłbym ją sprzedać jako uszkodzoną, ale chciałem odzyskać część pieniędzy, więc może ktoś z Was ma pomysł czy da się to w miarę tanio naprawić bez odsyłania do microsortu.
    Pozdrawiam.
    Piotrek.

    Witam.
    Wiem że to już było nie raz na forum, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi.
    Kupiłem używaną konsolę dla córy jakieś półtora roku temu i wszystko było OK. Jednak nagle pojawiło się czerwone światełko i błąd E68.
    Myślałem że to problem z dyskiem (takie odpowiedzi znalazłem) i kupiłem nowy HDD, jednak problem się powtarza. Konsola działa bez dysku, jednak nie można grać bez "pamięci masowej".
    Dzisiaj dotarła do mnie druga (używana) konsola i miałem okazję sprawdzić wszystko. Okazuje się że dyski działają dobrze, nie ma problemów z zasilaczem, więc problem jest tylko w samej konsoli.
    W sumie mógłbym ją sprzedać jako uszkodzoną, ale chciałem odzyskać część pieniędzy, więc może ktoś z Was ma pomysł czy da się to w miarę tanio naprawić bez odsyłania do microsortu.
    Pozdrawiam.
    Piotrek.


    No i jak edytować posta?
    Kliknąłem zaawansowana edycja, a mogę tylko dodać odpowiedź.
    I tak nic z tego bo choć pewnie każdy wie jak przerobić konsolę i wypalić pirata, to naprawić już nikt :/
    P.

    Ps znalazłem "edycję" ;-)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podepnij zasilacz o większej mocy i sprawdź, czy wszystko ok. Problem z napięciem.

    Możesz też zainstalować aktualizację Dash'a na pendrive'ie.
     
  4. Mamutowicz

    Mamutowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiedziałem że są zasilacze do iksboksów o różnych mocach.. W każdym razie druga konsola działa na poprzedniej zasiłce normalnie, a poprzednia na nowej też nie działa :/ A mocniejszą zasiłkę to niby skąd..?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podaj daty produkcji obu konsoli i moc zasilacza. Napisz, przy której działa normalnie.
     
  6. Mamutowicz

    Mamutowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    działająca 2008-07-27 , zepsuta 2008-08-12.
    Stara zasiłka -203W. Nowsza - 175W .. I na obu jest to samo. Działa bez dysku (ale nie pogram bez karty pamięci czy czegoś takiego) a jak podepnę którykolwiek dysk, to nie działa.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podłącz pendrive'a, wgraj na niego Dash'a i graj. Konsola uszkodzona --> do serwisu.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Mamutowicz

    Mamutowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgraj Dash`a.. Oki, tylko co to takiego ten dasz i jak to się je? ;-) Mam pendrive`a formatować? a co z kinectem? mam tylko 1 usb z tyłu...
    No i jeszcze ten serwis.. Naprawi to ktoś poza microszrotem? Nie była przerabiana czy coś, ale te ceny i czas powalają na kolana.. :/
    A jest szansa że jakiś serwis komputerowy to ogarnie?
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    dash czyli dashboard oprogramowanie konsoli :) Pendrive musi mieć format FAT32 i na niego wgraj najnowszego dash'a i zaktualizuj konsolę. Co do USB z przodu masz 2 :) pamiętaj że do kinecta musisz mieć zasilacz :) gdzie przy slimie nie jest wymagany.
     
    1 osoba to lubi.
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zasilanie hdd na płycie głównej, złącze lub mostek. Kumaty serwis to ogarnie
     
    1 osoba to lubi.
  11. Mamutowicz

    Mamutowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to fajnie, dzięki za rady. Teraz muszę tylko znaleźć qmaty serwus.. Bydzie dobrze, Dzięki!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum