1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kopiami gier.

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez subik187, Marzec 19, 2009.

  1. subik187

    subik187 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Cześć.

    Niedawno kupiłem drugiego xboxa 360, jest on z 2006 roku ale był w okazyjnej ofercie i ma mi on służyć przy graniu w Co-op na 2 tv.
    Przy swoim pierwszym xie dostałem parę gier ( kopie), były one nagrane na płytach Verbatim, Shivaki, Philips.. (2,4x prędkości), gry te bez żadnego problemu działają na obu konsolach, lecz ostatnio chciałem przegrać te gry.
    Kupiłem Verbatim x8 10szt. (Made in india), zrobiłem obraz iso z tych kopii wszystko sprawdziłem "abgx360", nagrałem z prędkością 2,4x w "imgburn".
    Wszystko zakończone było sukcesem przy nagraniu. Lecz przy graniu (na obu x'ach) raz po 5 min, a raz po 40 min obraz gry zawiesza się, słychać 2 s jeszcze dźwięk, a następnie zawiesza się cała konsola.
    Co może być dokładną przyczyną, obie konsole mają wymienioną pastę oraz stoją w przewiewnym miejscu.

    Napędy w obu konsolach to Samsung (2006 rok)
    Nagrywarka LG GH22LS30

    Słyszałem, że płyty x8 są mało kompatybilne ze starymi napędami, lecz szukałem na allegro i nie mogę znaleźć tych 2,4x (wycofali je ze sprzedaży czy co ;>)

    PS. próbowałem również nagrać igrę zassaną z neta, ale nadal to samo, jednym słowem zmarnowałem 56 zł ;<
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Masz dysk ? Sproboj zgrac na dysk , albo podkrecic laser
     
  4. subik187

    subik187 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    mam dysk na obu konsolach 20gb po zgraniu gry na nie co 2 min pojawia się komunikat o przeczyszczeniu płyty.

    przed chwilą sprawdziłem jak się sprawują gry orginalne i bez problemu śmigają chyba będe musiał kupić płyty z prędkością 2,4x o ile je znajde
     
  5. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    2.4 nie kupisz , wycofane z produkcji .

    Jakim prawem ci wyskakuje komunikat o plycie , skoro gra jest na twardzielu ?
     
  6. subik187

    subik187 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    sam tego niewiem ale naprawdę taki komunikat się pojawia :<

    co do problemu to już wiem co wszystko chrzaniło.
    mam słaby zasilacz w pc i nagrywarka nie pobiera pełnej mocy i jej prędkość nagrywania to max 2,7x (nawet jeśli ustawie 8x), a na tych "verbatimach x8" ponoć należy nagrywać w x4 więc chyba będe musiał nagrywać u kolegi :D

    edit: na 2,4x również nie działa
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nagrywa się na 2.4
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    'mam słaby zasilacz w pc i nagrywarka nie pobiera pełnej mocy i jej prędkość nagrywania to max 2,7x (nawet jeśli ustawie 8x)'


    hahahahah tekst miesiaca .

    jakby papu zabraklo to pc by sie wylaczyl-.-


    ten twoj blad o przeczyszczeniu plytki tez dziwny bo jak zgrasz gre na dysk to niepowinno go byc...bo skoro grajac z plyty niemasz takowego bledu(tzn ze plytka ok) a jak zgrywasz na dysk i dvd NIEJEST uzywana a ty blad masz to albo waly wkrecasz albo ci sie cos pomylilo...




    pozatym...co za de...l zmarnowalby 56zl niesprawdzajac najpierw czy 1 plytka dobrze sie nagrala...?
     
  9. neMeSIz

    neMeSIz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ta nagrywarka roz.. mnie na lopatki ja bym stawial jednak na te waly hehe, albo sam nie wie o co kaman ;F aczkolwiek widze jeszcze cztery opcje :) uno: sprawdz nagrywarke, nie kazda sie nadaje do wypalania gierek na xboxa :p duo: oby napewno sie nagraly bez zadnego errora ? buffor byl caly czas dobry? trio: a moze to napedy? od 2006 roku troche minelo ... quatro: sproboj na jakiejs platiniumce nagrac albo cos w ten desen ;) pozdro
     
  10. subik187

    subik187 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    żadnych wałów niema, po drugie komputer nie musi się wyłączać jeśli dostarcza mało energii do poszczególnych części komputera (może poprostu pracować niestabilnie).
    kolega ma tą samą nagrywarkę i u niego wszystko śmiga, ja również jak nagram nie ma żadnych błędów, buffor jest stabilny jak zwykle.

    dla niedowiarków może filmiku nie nagram bo nie chce mi sie je*ać z wstawianiem go na YT, ale fotki moge porobić ;]

    też myślałem o tych napędach, dzisiaj wezmę od kumpla xa na 2 dni, to sprawdzę jak te gry się będą sprawować.

    edit.
    -miedzianek
    zwracam honor ;) to nie była wina w zasilaczu, coś jest nie tak z nagrywarką, a szukając w google było już wiele takich problemów z nagrywarkami LG więc chyba oddam ją serwisu. co do gier wypaliłem dzisiaj u kumpla "army of two" i śmiga ładnie.

    temat do zamknięcia
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jakby bylo za malo papu to bys zasilacz spalil jak by sie pc niewylaczyl wiec glupot niegadaj...


    to samo z nagrywarka ze niby niepobiera max pradu wiec nienagrywa z wieksza szybkoscia...
     
  12. Mati_2006

    Mati_2006 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja zawsze nagrywam na 2,4 i jest ok oczywiście Verbatim ale najlepiej nic na kompie nie robić podczas nagrywania gry
     
  13. mlocus

    mlocus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam taki problem nagrywam płyty na 2,4 na verb i niby wszystko ok a jak wrzucam do konsoli to nie idzie albo sie po 5 minutach wyłącza a na dysk sie nie da zrzucic pisze żeby przeczyścic płyte
    a wcześniej już nagrywałem i wszystko było ok wiec nie wiem pomóżcie
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nieuzywaj pc kiedy nagrywasz plytke-bufor ci skoczy i po plytce...
     
Wczytywanie...

Poleć forum