1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kopiowaniem na hdd

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez nitrolukas, Listopad 7, 2008.

  1. nitrolukas

    nitrolukas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Mam problem z kopiowaniem gier na hdd...kilka gier skopiowalem bez problemu, zakupilem nowy cake plyt verbatim nagralem obliviona, far cry2 i dead space i w kazdej z tych gier podczas zgrywania na hdd wystepuje blad z komunikatem ze nie moze zainstalwac i zeby wyczyscic plyte miekka szmatka..mial ktos cos takiego?Moze ktos wie czym moze to bc spowodowane?Aha gierki te normalnie sie odpalaja ale np dead space po troxhe ponad godzinie grania wywalil mi komunikat o czyszczeniu plytki :/

    Nagrywam tylko na plytach verbatim
    Nagrywarka Liteon stara ale do tej pory wszytkie gry dzialaja
    Program ImgBurn
    Predkosc 2,4


    edit :

    zrobilem test i zgralem na dysk w kompie far cry 2 - ten ktory w konsoli sie nie chce zgrac na dysk - i zgral sie bez problemudo kompa wiec to chyba nie wina plyty, zlego nagrania...??ale czego w takim razie skoro gierki nagrywane na plytach z innej paczki zgrywaja sie dobrze :/

    Probowalem zgrywac te gierki na x'a kilka razy i zawsze kest tak samo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hiszpan

    hiszpan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    trafiłeś na wadliwa serie płyt , płyta płycie nie równa , najlepiej kupować płyty pojedynczo
     
  4. nitrolukas

    nitrolukas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    hmm dokladnie obejzalem plyty te co sie nie instaluja i te co sie instaluja i faktycznie..
    na plytach ktore sie nie istaluja jak sie przyjzec widac takie jakby "zacieki" w ksztalcie linii papilarnych takie pofalowane,natomiast na plytach ktore sie zgrywaja bez problemu jest idealnie czysta powierzchnia..tylko teraz czy to wina plyt czy nagrywarki :/ bo na czystych plytach tego prawde mowiac nie widze, ale dla odmiany gry ktore sie instaluja byly nagrane tego samego dnia lub dzien wczesniej tyle ze na plytach z innej paczki :/



    na czystych plytach tez to widac tylko duzo slabiej.Nagrywam wlasnie jeszcze raz dead space..zobaczymy
     
  5. skinny500

    skinny500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TG
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    Też kupiłem te wadliwe verbatimy. U mnie jest tak że płyty nie wykrywa w napędzie ale jak już za którymś razem wykryje to już jest ok.

    Kupiłem później gdzie indziej verbatimy i 2płyty nagrały siędobrze, przedchwilą trzecią wypaliłemi, oglądam od spodu a tam te plamy :/Ofc tą trzecią nie zawsze wykrywa
     
  6. MASNEY

    MASNEY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    mam pytanie jak zgrac nagrana plytke na pc ??czy jest taka mozliwosc .pozdro
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    nitrolukas może kalibracja lasera coś pomoże lub masz bady na dysku. Kumpel miał podobny problem i po przeskanowaniu okazało się, ze ma bady na dysku.

    Oczywiście, że zdarzają się kwiatki, ale ze słabą jakością płyt w spindlu bym nie przesadzał ;). Kupuje tylko spindle po 10 sztuk i jakoś wszystkie płyty działają idealnie.

     
  8. nitrolukas

    nitrolukas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    nitrolukas może kalibracja lasera coś pomoże lub masz bady na dysku. Kumpel miał podobny problem i po przeskanowaniu okazało się, ze ma bady na dysku.

    raczej bady to nie sa bo inne gry sie zgrywaja...poza tym nagralem 2 raz dead space - jest duzo mniej tych plam aczkolwiek sa i juz mi sie udalo zainstalowac.wiec najprawdopodobniej to wina plyt.Ja tez kupuje zawsze po 10 sztuk i nigdy czegos takiego nie mialem jeszcze
     
  9. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    Wina jest tylko jedna Liteon .
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    nitrolukas, a daj test jakości(nero) płyt z "plamami" i bez, które działają idealnie.
     
  11. nitrolukas

    nitrolukas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Problem z kopiowaniem na hdd

    to plyta ktora nie chce sie zgrac na dysk.

    General Information
    Drive: LITE-ON DVDRW SHW-1635S
    Firmware: YS0Z
    Disc: DVD+R DL (MKM 001)
    Selected speed: Maximum
    PI errors
    Maximum: 343
    Average: 45.99
    Total: 1114428
    PI failures
    Maximum: 4
    Average: 0.22
    Total: 5902
    PO failures: n/a
    Jitter: n/a
    Scanning statistics
    Number of samples: 179880
    Average scanning interval: 1.33 ECC
    Glitches removed: 1


    Z boku napisalo ocena jakosci 90

    ------------------------------------------------------------------

    Plyta ktora insstaluje sie bez problemu z tym ze ma kilka rysek/zabrudzen ale nie tych plam

    General Information
    Drive: LITE-ON DVDRW SHW-1635S
    Firmware: YS0Z
    Disc: DVD+R DL (MKM 001)
    Selected speed: Maximum
    PI errors
    Maximum: 84
    Average: 8.89
    Total: 180803
    PI failures
    Maximum: 6
    Average: 0.25
    Total: 6100
    PO failures: n/a
    Jitter: n/a
    Scanning statistics
    Number of samples: 139124
    Average scanning interval: 1.72 ECC
    Glitches removed: 0

    z boku pisze ocena jakosci 77

    Moze mi ktos to rozszyfrowac :D



    Edit:

    Zauwazylem dziwna prawidlowosc...jak nagram gre ktora sie nie chce zainstalowac na dysku 2 raz to juz wszytko jest ok..nie juz o co chodzi ;] albo co 2 plyta jest zwalona (bo na niektorych jest mniej tych plam) albo to jakis podstep :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum