1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kopiowaniem płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojtix, Czerwiec 29, 2010.

  1. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Witam!
    Mam problem z kopiowaniem płyt na Xbox'a 360. Otóż próbuję utworzyć obraz gry na komputerze, jednak przy kopiowaniu (używam programu alcohol 120%) wyskakuje masa błędów sektorów, przez co nie da się utworzyć obrazu (czekałem ok. 2,5h...). Gra jest na grana na wątpliwej jakości płytach firmy ActiveJet... Czy jest jakiś sposób na naprawę tych błędów?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hexor

    Hexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Niewiem ale możesz skróbować innym programem chyba jest taki program Imageburn czy coś takiego.
     
  4. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Niestety program ImgBurn też nie pomaga (już wcześniej próbowałem ale zapomniałem napisać :p)... Jakieś inne propozycje?
     
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    zmien plyty na jakies lepsze (niekoniecznie verbatim) i sprawdz czy ci sie nagra.
     
  6. darks89

    darks89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    on chce zrobic obraz gry a nie nagrac, praktycznie kazdym programem da sie zrobic obraz a jak sa bledy sektorow to najlepiej bedzie nagrywac w locie ( bezposrednio z plyty na plyte ) ewentualnie mozesz sprawdzic na innym napedzie
     
  7. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Tylko że zależy mi na tym żeby ten obraz utworzyć ponieważ gra jest w WAVE4 którego moja konsola niestety nieobsługuje...
     
  8. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jaką masz przeróbkę? Możesz wtedy użyć Activate.iso
     
  9. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Nie jestem pewien ale chyba 1.5...

    EDIT

    Wypróbowałem Activate.iso ale nie działa.. Ktoś ma inny pomysł?
     
  10. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Ktoś pomoże? Bo nie wiem co dalej..
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    albo masz zbyt bardzo porysowana/ kiepska płyte albo nagrywarke ze slabym odczytem

    sprobuj moze zgrac u kumpla
     
  12. mymph

    mymph Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Police
    Zgraj najpierw obraz płyty na komputer a dopiero potem wypal na drugą płytkę
     
  13. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    Właśnie w tym problem że nie da się utworzyć obrazu na komputerze! Przecież właśnie w tym tkwi problem że nie potrafię go utworzyć... Na przyszłość czytaj uważniej ;)

    A jeśli chodzi o nagrywanie u kumpla to raczej też chyba nic to nie zmieni ponieważ gra jest nagrana na dużych szybkościach, na słabych płytkach i jest dużo pogubionych sektorów... Dlatego szukam jakiegoś sposobu na naprawienie tych błędnych sektorów, jeśli takowy istnieje...
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no to kiszka, nic juz nie poradzisz
     
  15. darks89

    darks89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mozna naprawic tych sektorow bo zostaly blednie nagrane, jedyny sposob to ponowne sciagniecie obrazu i wypalenie na nowo
     
  16. wojtix

    wojtix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszowice /k Żor
    No nic.. Szkoda... Dzięki za pomoc chłopaki ;)
     
  17. dish

    dish Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodz
    Zeby nie zakladac nowego tematu o nagrywaniu.
    Probowal ktos moze nagrywac kopie zapasowe ta nagrywarka ? Pioneer dvr - 215d
    Tzn dvd+r dl.
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    chyba jedna z bardziej popularnych palnikow - powinno byc lepiej niz ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum