1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z koscia nand falkon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez simson5, Wrzesień 22, 2011.

  1. simson5

    simson5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam taki problem podczas przerobki jtag wgrywalem xbr i kosc padla brak komunikacji przez lpt i konsola martwa wogole sie nie wlancza lutowalem wszystko kilka razy i nic brak komunikacji przez lpt wlutowalem kosc od innego falkona konsola wstala ale ma roda 0022 jest komunikacjaprzez lpt wlutowany nand byl od konsoli zaktualizowanej zastanawiam sie czy moge jej zrobic format i wgrac swoj orginalny nand zgralem go wczesniej :) a jak nie to co moge zrobic zeby konsola zaczela dzialac ???? PROSZE O POMOC :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kasuj wgraj swoja zawartość

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    napisz mi na GG pomoge
     
  5. simson5

    simson5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wgrac orginalnego nand programem nandpro mam wersje 20b ??/?
     
  6. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Tak właśnie zrób. Skasuj zawartość nand i wgraj swoją
     
  7. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    nie, nie nie!
    zdajesz sobie sprawę jeden z drugim że on dał kość nand z innej konsoli bez podmiany CPU i nawet jak wgra nand to mu nie pójdzie na innej kości?
    nie wiem co masz na mysli pod pojęciem zaktualizowanej, i mam nadzieje i że efuse są całe..
    tak jak pisałem na gg tak zrób
     
  8. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ech. EFUSE są w procku, a kość nand to zwykły chip (jak choćby w napędzie). Jak wgra swoją zawartość nand to będzie miał wszystkie dane swojej konsoli wrzucone. Więc na mój chłopski rozum wszystko będzie działać pod warunkiem że kość nand jest taka sama (z np. innego falcona 16MB).

    EDIT:
    Jak zmienisz chip po nieudanym drilu i go zaprogramujesz właściwym DVD Keyem to po Twojemu też nie powinno działać PCB.
     
  9. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    tak wiem gdzie są efuse.
    przewałkuj powyższe zdanie a wtedy dowiesz sie do czego była moja aluzja z efuse ;)

    i sposób który podałeś nie zadziała bez podmiany CPU+NAND. A jeżeli tak pomógłby wieelu osobom :D

    EDIT: porównujesz do tego naped? aha...
     
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Spoko. Nie będę się wykłócał. Mam akurat dwa falcony (jeden na części) to się pobawię w weekend. Jak na własnej skórze się przekonam to wtedy napiszę coś mądrego w temacie :)

    Ten na częsi ma rroda, ale na sofcie13599
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nie ma znaczenia zawartość pamięci po wlucie. Programujesz ją starą zawartością NANDa lub XBRem i będzie chodzić
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Raczej to zwyka kosc, teraz ma wrzucony nand z innej konsoli cpu key jest inny. Trzeba wykasowac i wgrac freeboot czy tam xbr.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. simson5

    simson5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zrobilem tak jak radzil mi kolega DOGTAGSCOLLECTOR wytlumaczyl mi wszystko i mialo to dlamnie sens :) wlutowalem orginalna kosc po malym zabiegu :) pojawila sie komunikacja z pc wgralem orginalny nand i konsola wstala wiec uwazam temat za zamkniety dziekuje wszystkim za zainteresowanie problemem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum