1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z łączeniem Black Ops 2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Duballas, Kwiecień 23, 2013.

  1. Duballas

    Duballas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.
    Dzisiaj se włączyłem BO2 na multi i wyskakuje mi komunikat "Serwer gry Call Of Duty: Black Ops II jest obecnie nie dostępny."
    Innym moim znajomym działa multi.
    Próbowałem już odinstalowywać aktualizacje i instalować i nic nie dało.
    Na zombie mi też nie działa.
    Na innych grach mi normalnie multi działa.
    Nie wiem czy to coś ma wspólnego z tym ale wam powiem że dawno (około 4 dni temu) nie grałem na xboxie i teraz zdecydowałem żeby sobie kupić dodatek Revolution do BO2 i go pobrałem.
    I akurat teraz musiało mi się coś zwalić -.-
    Co robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    gra na konsoli i to nie ban prawdobnie problem z jego ustawieniami sieci (porty) lub awaria serwa ea.
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Spróbuj usunąć cache i DLC, sprawdź czy działa.
    Przekieruj porty 88 i 3074.

    Choć stawiam na problemy z XLSP.
     
  5. cyc89

    cyc89 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    mam podobny problem. Również nie działa mi multi w BO2 zarówno w trybie multiplayer jak i w zombie. Na dodatek w ogóle nie mogę połączyć się z żadną inną grą przez sieć (FIFA 13, NFS Most Wanted) - gry oczywiście oryginalne kupione nowe. Przy próbie połączenia pojawia się komunikat, że serwery EA/Call of Duty są niedostępne. Serwery CoD na pewno działają (patrzyłem na stronie). Dodam, że wszystkie inne funkcje sieciowe działają - można pobierać wersje demo gier, pobierają się aktualizacje wszystko poza właśnie połączeniem z serwerem danej gry. Czyściłem pamięć cache, porty w routerze mam pootwierane, próbowałem usunąć aktualizację BO2 i ściągnąć ponownie ale wciąż nie mogę się połączyć. Problem występuje od wczoraj. Czy ktoś spotkał się już z takim czymś? Tydzień temu kupiłem oba dodatki do BO2 ale wątpię żeby to miało wpływ.

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
     
  6. kamilkuchartg

    kamilkuchartg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tarnowskie góry
    to pewnie problem z internetem albo konsola
     
  7. cyc89

    cyc89 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet odpada, bo na kompie idzie grać przez neta :)

    A co do problemu z konsolą to co to może być?

    W niedzielę jeszcze wszystko było ok, w poniedziałek nie grałem. Wczoraj chciałem sobie zagrać i taki klops.

    #DOG29 napisałeś, że może to być problem z XLSP. O co w tym chodzi? Domyślam się, że wina nie leży po mojej stronie tylko po stronie Microsoftu tak? Jest jakiś sposób żeby temu zaradzić?
     
  8. BoostMasterPL

    BoostMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Rozumiem że internet macie z Orange /neostrada . Jeśli tak to nie jest to wasza wina . To wina dostawcy neta . Orange ma poważna awarie z która nie daje sobie rady . Niby dziś do 15 maja ten problem rozwiązac ale zobaczymy
     
    1 osoba to lubi.
  9. cyc89

    cyc89 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak jak mówisz neostrada. Obyś miał rację, zobaczymy wieczorem :D

    Rzeczywiście to musiały być jakieś jaja z neostradą. Właśnie uruchomiłem konsolę i wszystko gra :)

    Dzięki BoostMasterPL !
     
Wczytywanie...

Poleć forum