1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z łączeniem się pada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szatanista, Maj 17, 2010.

  1. szatanista

    szatanista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na wstępie zaznaczam, iż nie posiadam już gwarancji na pudło. Padem nie moge włączyć konsoli, a gdy konsola jest włączona, pad nie chce się zsynchronizować z konsolą. Mam 2 pady i oba się nie łączą. Próbowałem już z tymi przyciskami na konsoli i padzie ale to na nic.

    Na youtube znalazłem film gdzie gościu wymienia część, znajdującą się pod przyciskiem. Można dostać coś takiego w polsce? (na allegro nie znalazłem)

    Jest jakieś inne rozwiązanie?


    PS. Ostatnio grałem 2 dni temu i było wszystko w porządku. Dziś już nie chce się połączyć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ta część to jest moduł RF

    mam takie coś jakbyś chciał
    a baterie wymieniłeś w padach ?
     
  4. szatanista

    szatanista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Baterii nie wymieniałem aczkolwiek ostatnio oba pady czasem się wyłączały z powodu baterii. Poszukam nowych baterii, ale napisz mi na pw ile byś chciał za moduł.
     
  5. szatanista

    szatanista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Włożyłem nowe baterie ale to nic nie dało.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak wymieniłeś baterie jeszcze raz spróbuj zsynchronizować pada jak nie działa to na 100% ten moduł RF który odpowiada za bezprzewodową łączność pada z xboxem 360

    tu masz jeszcze fotke jak się synchronizuje pada w razie czego :)


    [​IMG]
     
  7. szatanista

    szatanista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ta synchronizacja niestety nie działa. Jaką mam pewność że wymiana modułu pomoże? I jak to się stało że owy moduł się popsuł?
     
  8. szatanista

    szatanista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odpowie ktoś na powyższe pytanie?
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    prawda jest taka że te moduły "siadają" psują się jak każdy inny sprzęt ,to tylko elektronika - było już wiele tematów na forum z takimi przypadkami jak Twój ,pomaga wymiana tego modułu RF na sprawny
    jeżeli wymiana baterii na nowe i synchronizacja pada nie przynosi rezultatów
    a ty masz 2 pady z tego co pisałeś więc jeżeli żaden nie działa to na 100% moduł RF jest winny temu stanowi (bo rozumiem że konsola normalnie się uruchamia i wchodzi do menu ? bez pada ?)

    możesz jeszcze rozebrać xboxa i wyciągnąć ten swój moduł RF i przeczyścić zestyki
    te blaszki którymi sie łączy z płytą główną jak nie pomoże to wymiana na sprawny ...

    to jest ten moduł


    [​IMG]


    sprawdź jeszcze czy "koszyczki" w których są baterie dobrze dociskają do pada
    bo jak by pad nie miał "prądu" i baterie nie stykały dobrze to też będzie rozłączało !
     
  10. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Co za nik omg. Elektronika się psuje, to jest normalne. Quazimodo raczej dobrze ci radzi
     
  11. JUKI

    JUKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Nie będę zakładał nowego tematu a nie mogę znaleźć tego co potrzebuje. Mianowicie jak gram to często po naciśnięciu RT wyskakuje mi żebym podłączył kontroler i to tylko jak naciskam RT nie zawsze ale bardzo często baterie są dobre napewno.
     
  12. matyss09

    matyss09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Adikoss

    Adikoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nysa
    Wymiana modułu nic innego...
     
  14. paaczek

    paaczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odkopuje temat. Ponieważ mam taki sam problem nie da się zsynchronizować ani jednego ani drugiego pada jak również gitary. Czy to wina tego modułu i mam jeszcze pytanie gdzie można kupić taki moduł?
     
Wczytywanie...

Poleć forum