1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z łączeniem w XBL

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shaweta, Czerwiec 24, 2011.

  1. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, wczoraj kupiłem sobie nowego x'a slim. próbuje połączyć się z xbl i nic, za każdym razem jest to samo, konsola łączy się z internetem, jednak nie da sie połączyć z xbl. Kobitka z Aster powiedziała mi, że skoro jest połączenie z internetem to ona już nic nie może zrobić, próbowałem się tak połączyć przez wi fi i przez kabel. Łączność z innymi urządzeniami przechodzi bez problemu, komputery, laptopy, smart fony łączą się z internetem bez problemu, macie jakiś pomysł, prosze o pomoc :))
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak router to odblokuj porty

    Sent from my GT540 using Tapatalk
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Robiac test polaczenia w xbox w ktorym miejscu zatrzymuje sie test ?

    Nie przekierowanie portow nie powoduje niemożności polaczenia z XBL
     
  5. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na samym końcu, ostatnia prosta.

    dobrze, a jak się odblokowuje te porty ?
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Logujac sie na router ale najpierw odpowiedz gdzie zatrzymuje sie test zeby bylo wiadomo czy to wina routera
     
  7. Kwach

    Kwach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    może xbox znajduje się w pomieszczeniu zamkniętym i nie może złapać zasięgu
     
  8. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jak już powiedziałem, ostatnia prosta, między internet, a xbl
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak dasz wiecej informacji co pisze ?

    Porty przekierowujesz, 3074 TCP i UDP i port 88 TCP
     
  10. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kiedy chciałem przez wi fi, miało różnie, od 1 do 3 kresek, ale zrezygnowałem przynajmniej narazie i łącze przez kabel, wiec to chyba nie ma znaczenia ;)
     
  11. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pisze, że połączenie z internetem zostało nawiązane, jednak nie można połączyć z usługą xbl. i tam żebym włączył router na 30 sec itd.
     
  12. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wyłącz może zaporę i firewalla. Jaki masz system? Windows 7?
     
  13. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel nie idzie przez kompa, tylko bezpośrednio z routera.
    win xp. już dawno wyłączyłem.
     
  14. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To otwórz te porty

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
     
  15. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobrze, tylko jak, gdzie ?
     
  16. maximus86

    maximus86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego ale czy Ty masz w ogóle wykupione konto GOLD Xbox Live? bo skoro się łączy z netem a Live nie chce to coś mi się wydaję że nie...
     
  17. Buki

    Buki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    zalozyles pewnie konto bez live
    utwórz konto LIVE i wtedy bedzie dobrze....skoro jest internet to nie wina routera.....a LIVEM nie laczy bo pewnie jest konto zwykle utworzone tak jak np u mnie dla gosci hehe:] pozdrawiam
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    GOLD jest do grania Multi, do laczenia z XBL nie trzeba miec golda

    Test polaczenia robi sie niezaleznie od konta, nawet mozna go nie miec, a test sie ma zrobic
     
  19. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brudsien ma racje.
    Dzwoniłem wczoraj jeszcze raz do Aster, gość powiedział mi, że porty są otwarte, ale to może być spowodowane tym, że konsola potrzebuje mieć coś tam z IP. kazał mi wyłączyć wszystkie urządzenia podpięte pod wi fi. i zmienić z Nat'a na bridge czy coś w tym stylu, fakt zadziałało, tylko że podobno, albo podłączyć x'a do xbl to musze tak robić za każdym razem... macie jakiś patent ?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiście ze operator ma odblokowane porty to nie siec osiedlowa, to co zrobiles to nic innego jak ustawienie routera w tryb modemu i nadanie zew ip konsoli przez co nie wymaga ona przekierowania, przekieruj porty to nie bedziesz musial przestawiać w tryb bridge (modemu) routera co jest bez sensu bo tylko jedno urzadzenie w danym momencie moze miec podłączenie do neta
     
  21. Shaweta

    Shaweta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobrze, fajnie, a wiesz/powiesz mi jak to zrobić ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum