1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z laptopem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kros, Luty 22, 2011.

  1. Kros

    Kros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Chcę podłączyć Xboxa przez laptopa do Xbox Live:
    a)Czy wystarczy zwykły kabel Ethernet czy trzeba coś innego?
    b)Czy jak będę zabierał laptopa i odłączał go, to przy ponownym połączaniu znów muszę go konfigurować czy wystarczy podłączyć kabelkiem i to wszystko?
    c)Czy przez to może usunąć mi się zakupiony Xbox Live Gold?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. YoCar

    YoCar Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    nie musisz sie o nic martwic, zakupu sa w kolejce do pobierania i nic złego się z nimi nie stanie. Wystarczy zwykły kabel ethernet do laptopa. musisz tylko w ustawieniach sieciowych właczyć udostępnienie łacza do którego jestes podłączony.
     
  4. Kros

    Kros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak mam pełne konto Gold to mi się nie usunie możliwość gry przez sieć??
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a] kabel sieciowy crossowany
    b] jak raz skonfigurujesz to już później nie musisz ,podłączasz i grasz
    c] nic ci sie nie usunie
     
  6. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a niby z jakiego powodu ma ci sie usunąć ?
     
  7. Kros

    Kros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam się bardzo na Xboxie jeszcze a byłoby mi szkoda jakby mój Live przepadł.
    EDIT: Czy taki może być?KABEL
     
  8. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    gold sie nie usuwa :p bo jest na konto obojętnie pod ilu różnych dostawców neta podłączysz konsole :). Co najwyżej może się skończyć (bo to usługa czasowa:p)
     
  9. Kros

    Kros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na co bardziej opłaca zalogować na PL czy US?
     
  10. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    to wydaje mi sie całkowicie obojętne... no może troche wiecej rzeczy do sciagniecia jest na uk/us ale tez chyba nie wszystkie pójdą. Materiałów darmowych nie ma za wiele wiec to kwiestia czy zamierzasz dużo tam kupować ;). Zrób sobie 2 konta jedno tu drugie tam i sobie porównasz:D(z tym ze masz 3 darmowe w nowej konsoli kazde po miesiącu golda (nie zakladaj w tym samym czasie ewentualnie jak ja po miechu skonczy sie polski załóż na uk/us (pograsz miesiac dluzej za darmo i sprawdzisz co tam mają :p))
     
  11. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Tak taki kabel bedzie ok . Ale jak masz jakis sklepik komputerowy obok siebie to tam zapytaj. Ja dałem 1 zł za metr i 70 za RJ-45 czyli tą wtyczke. Wzialem 5 m :) A i jak bedziesz chciał grac na XBL to laptop musi bys włączony :)
     
  12. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no właśnie co do tego kabla to ja kupiłem to dałem kilkadziesiąt groszy za metr, poszukaj w jakimś sklepie blisko ciebie. Po za tym masz 100% pewność bo towar możesz na własne oczy zobaczyć.
     
  13. maximus86

    maximus86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja bym ci proponował zakup routera (np. dobry i tani TP-Link za ok 100 zł) i wtedy podpinasz kabelkiem router do Xboxa a lapek działa Ci w sieci wifi w całym domu i nie jesteś ograniczony kablami... ;)
     
  14. Kros

    Kros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Maximus 86 mam router ale trochę daleko, a laptop znajduje się 3 m od Xboxa
     
Wczytywanie...

Poleć forum