1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Laserem?? Napęd Samsung

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez XBOX-M4ST3R, Czerwiec 1, 2012.

  1. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam. Mam gry nagrane iHASEM(np.DiRT Showdown, Max Payne, Forza). Jakość płyt jest od 84-93%. Wczoraj zaczynałem karierę w DiRT i napęd przez cały czas tylko ''cykcykcyk'' i podczas wyścigu ''Nie można Odczytać płyty''. Na dysku zainstalowała się ledwo co - napęd cały czas zatrzymywał się i przyśpieszał + ''laser chciał chyba wyskoczyć z napędu :)''.Max to samo cały czas słychać tylko napęd. Przy dircie wogóle to napęd po 5min na chwilę się zatrzymuje a póżniej dalej pracuje(gra na dysku). Mam dużo nagranych gier nie tylko iHASem i nawet XGD2 są dziwne, napęd wydaję dziwne dzwięki, np. syyyy,cykcyk,syyy, zatrzymuję się.... :). Samsung ms28 z LT_2.01. Czy wymiana lasera(na jaki?) pomoże?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wymień laser. Jeśli gier XGD2 nie instalowałeś na dysku, to normalne.
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A na jaki model?? Mój napęd to Samsung ms28
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    laser taki model jak tam miałeś, opcja dwa przeczyścić laser, przesmarować prowadnice i 3 podkręcić napiecię laser to jeszcze na starym pośmigasz troszke.
     
  6. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  7. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Dobry, bez problemu wejdzie w Twój napęd.
    Przed zakładaniem zalecam poczytać 'co i jak', by nic nie zepsuć. ; )
     
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tylko mój laser nie jest taki brązowy tylko zielony. I delikatnie inaczej wygląda.
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Skoro jest napisane, że pasuje, to w czym problem? ; )
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, pasuje do samsunga lecz napewno nie do Hitachi :p

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A pytanie bo na tych ''krętłach'' co podkręca się laser mam 3,00 na DVD a na tym drugim ile powinno być i od czego on jest CD czy DVD5? Mam też ok. 3,00.
     
  13. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Mialem podobny problem z moim sammym...
    Podkrec do 2,3 a wszystko bedzie ci smigalo... http://xboxforum.pl/artykuly-27/blad-brudna-plyta-naprawa-regulacja-lasera-932/ tu masz odpowiedni tutek jak co zrobic i to dokladnie to MS28... polecam :)
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie powinno się ustawiać poniżej 2,8 bo można uszkodzić laser.
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
  16. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak tam karolkici działa ten laser ?? Dodam tylko, że jak będziesz wymieniał laser pamiętaj założyć rękawiczki ESD lub opaskę EDS. Znam ludzi co uwalili lasery tylko dlatego, że nie byli zabezpieczenie przeciw nagłym wyładowaniu elektrostatycznym. Podstawowa zasada to eliminacja wszelkich możliwych PRZYCZYN uszkodzenia nowego sprzętu. Jednym słowem chuchać dmuchać na zimnie żeby się nic złego nie stało.
     
  17. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zmniejszyłem do 2,5 na obu i działa bo działał ale dalej słabo. Mam nagranego Drivera: SF iHAS 524B i cały czas go słabo odczytuje. Napęd się zatrzymuje i przyspiesza, itp...
     
  18. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może kupie ten laser tylko powiedzcie mi o co chodzi z tą zworką antystatyczną. Da się ją zdjąć w warunkach domowych?? Bo słyszałem coś że trzeba ja odlutować o_O.
     
  19. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    potrzebna jest lutownica
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum