1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Link RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez morsiu12, Luty 8, 2013.

  1. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Pomimo odblokowania portów w routerze (netia spot) na konsoli nie mogę przejśc pozytywnie testu.
    Załączam obrazek z Testu. Widać na nim że w ogóle nie widzi routera. Jak to odblokować?

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1118
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Porty nie przekierowane, może dostawca blokuje porty ??
     
  4. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Porty udało mi sie przekierowac. Wszystko mam na Pass tylko zostało mi UPNP Enabled Not Found. Jak to ustawic?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1118
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak masz wszystko na PASS to olej opcję uPnP , to jest opcja, która nie jest konieczna, a jeśli router obsługuje tą funkcję (i w routerze opcja jest włączona) , to nie musisz ręcznie portów przekierowywać.

    Spróbuj w jakiejś grze utworzyć nową grę (sesję) i sprawdź czy ktoś dołączy, jeśli tak, masz wszystko ok
     
  6. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko wszedlem w MW3 do linka znajduje mi 2 pokoje ale nie moge do nich dolaczyc... (mimo tego że pojawił się ten żółty pad przy pokoju) Nie wyszukuje mi zadnej gry mimo tego ze sa inni userzy.
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to znaczy że masz porty źle przekierowane.
    przekierowujesz na adres IP konsoli a nie na adres komputera
     
  8. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Link RGH

    IP konsoli czyli ten w lewym dolnym rogu ?
    Gra ktos po LiNKu, i ma router z TP-LINK ? Pokaze mi moze jak pootwieral porty. :)
    (SS)

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  9. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Porty na 100% są przekierowane na adres IP konsoli.

    Tak.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zrób screena ustawień routera (Portów)
     
  11. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Link RGH

    Myslalem ze o mnie chodzi .

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  12. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    new-host-2 czyli konsola, IP 192.169.1.4

    [​IMG]
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie wiem czy to ma znaczenie ale ja każdy port udostępniałem osobno, tj. nie wybierałem opcji "DOWOLNY" tylko ręcznie.
    u mnie każdy port jest ustawiony 2x, jeden na TCP a drugi na UDP
    3071 192.168.0.1 TCP
    3071 192.168.0.1 UDP
    3072 192.168.0.1 TCP
    3072 192.168.0.1 UDP
    sprawdź, nie zaszkodzi spróbować

    //EDIT
    konsola ma ustawiony adres IP ręcznie czy automatycznie ?
     
  14. morsiu12

    morsiu12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale porty przechodzą weryfikację i mam wszystko na pass. Tylko wkurza mnie UPNP Enabled Not Found.
    Konsola ma ustawione IP automatycznie. Nic tam nie zmieniałem w ustawieniach IP.
     
  15. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nic nie musisz ustawiać też mam netia ten czarny router od nich. wejdz COD BO 2 i wybierz multi wejdz w link i połącz z jakimś public rom jak połączy jest ok. Ja nawet nie odblokowywałem portów same się ustawiły jak xa pod neta załączyłem i wpisałem login i hasło do jqe360
     
  16. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    No u mnie też mam taką sytuację że mogę dołączać do room-ów. Tylko pewnie nikt nie będzie mógł dołączyć jak założe własny pokój.
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    u mnie też jest router not found, fail a gram swobodnie.
    Ba, zazwyczaj jestem hosterem
     
  18. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Link RGH

    Ja nie chce zakladac pokoi, wiec potrzeba otwierac te porty ?
    CHCE TYLKO GRAC W COD BO II :)

    Gdy wchodze w system LiNK w grze, nie pokazuje zadnych pokoi, a gdy wejde przez przycisk GUIDE, pokazuje sie blad, i pomaga tylko wysjcie z gry. (COD BO II)
    Chcialbym jutro pograc na LiNKu ;P

    PS
    A jakies dogranie avatarow ?
    Gdzies cos o nich czetalem..

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  19. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz zainstalowanego Freestyle Dasha 3.0.483, Dashluncha 3.06 i utworzone konto na jqe360.com?
     
  20. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Problem z Link RGH

    Konto mam.
    A reszte zobacze jak odpale xboxa :)

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  21. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Sewek, a nie wyskakują Ci fatal crashe ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum