1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Link

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gutierez, Marzec 14, 2013.

  1. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Mam problem z gra przez Link.Udalo mi sie dzieki poradnikowi dojsc do etapu wejscia do pokoju graczy,jednak nie mam zadnego TU.W innym poradniku czytalem,zeby wejsc w konsole przez adres ip za pomoca pc i tam znalezc informacje o grach.Udalo mi sie wejsc,ale nie pokazuje mi zadnych gier.Pewnie cos jest zle ustawione,ale co?

    Udalo mi sie wyswietlic gry na pc,pobralem TU ze strony XBOX 360 Update Center,wrzucilem do content,ale nie tego z samymi 0000000 bo tam nie bylo Media ID gry,tylko do nastepnego.Po uruchomieniu gry nadal pokazuje ze mam TU 0.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W FSD:
    1. Xbox 360 Games
    2. Na wybranej grze Y
    3. Manage Title Updates
    4. Y, żeby pobrać TU
    5. A, żeby je (de)aktywować - zielone logo X'a oznacza wybrane
     
    1 osoba to lubi.
  4. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Dzieki,TU sie sciaga i zapisuje,ale w grach dalej pokazuje mi sie status 0.Moze jakies sciezki sa zle poustawiane?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Moim zdaniem, poniższa metoda pobierania TU jest lepsza od tej z FSD,
    choćby dlatego, że w FSD zawsze pobiera wszystkie TU, np dla MODERN WARFARE 3 jest ich już 23 !!


    1.Połącz się z fsd z przeglądarki na kompie
    2.Sprawdź TitleID oraz MediaID interesującej Cię gry
    3.Wejdź na stronę: XBOX 360 Update Center
    4.Pobierz inetersujący Cię TU do danej gry - zwróć uwagę na MEDIA ID - musi się zgadzać z MEDIA ID gry
    5.Pobrany TU wrzuć do lokalizacji:

    content / 000000000000000000 / TITLE ID gry (np.4D530910 - forza 4) / 000B0000 / TUTAJ

    6.Uruchom grę i sprawdź w zakładce LINK wersję TU (oczywiście w grze obsługującej SYSTEM LINK)

    Musisz skopiować do folderu z TITLE ID ,
    content/000000000000000/ Title ID /000B0000 ,
    zaznaczone na czerwono jeśli nie masz, to musisz utworzyć i dopiero do folderu 000B0000 wrzucasz TU
     
  6. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    jabar30
    To co opisales juz robilem.Napisalem tez,ze tej gry co chcialem w nia grac nie mialem w content 0000000,tylko gdzie indziej.Moze zacznijmy od poczatku-czy moga sie gryzc dwie wersje fsd?Bo wgrywajac najnowsza nie usunalem starej.Wiem,ze niektore rzeczy sa dla Was banalne,ale ja nie wiem np.jak wejsc w xex menu i usunac stara wersje.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście ,że nie powinno trzymać się więcej niż jednej wersji FSD na konsoli, starą wersję możesz usunąć w menagerze plików w nowym FSD
    (usunąć musisz wszystkie foldery i pliki znajdujące się w FSD, w przeciwnym wypadku mogą wystąpić FATAL CRASH'e)
    Co do TU, to nie musisz mieć gry w content (ja też w content gier nie trzymam) ,ważne tylko żeby DLC i TU w CONTENT były ,
    więc zrób z tym TU jak Ci napisałem a zadziała

    AMEN
     
  8. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    No dobra,poprobuje w nocy,bo zaraz do roboty lece.Jakby byly jakies inne pomysly to pisz,posprawdzam.Wiesz cos moze o xlm,czy warto sie pisac na to?Sledzilem temat,ale juz zamkneli i nie wiem co myslec o tym.

    Niestety usunela sie nowsza wersja,a stara zostala.Mam na penie najnowszy fsd.Prosze o bardziej szczegolowy opis usuwania starej wersji,nie typu ,,wez i usun'' tylko szczegolowo.

    //Edytuj posty
    ~z0nk31
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. pobierz najnowszą wersję FSD
    2. odpal XEXMENU
    3. będąc w xexmenu połącz konsolę poprzez FTP
    4. usuń wszystkie pliki z folderu HDD1:/freestyle/STĄD USUŃ PLIKI
    5. skopiuj nowy FSD do folderu z którego przed chwilą usunąłeś wszystkie pliki
    6. zresetuj konsolę
    7. olej pendrive'a
     
  10. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Bedac w xexmenu konsola nie laczy sie z pc
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    bo to PC ma się połączyć z konsolą.
    wpisz adres IP taki sam jakiego używasz do połączenia się z FSD i próbuj
     
  12. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Wpisywalem,nie laczylo sie.Udalo mi sie wykasowac wszystko z folderu frestyle w xexmenu,teraz po starcie konsoli wchodzi oryginalny dash.Co dalej?
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    skopiuj w miejsce usuniętych plików nowe, wypakowane lecz jeśli usuwałeś pliki używając managera FSD to i tak nic nie da. trzeba albo z FTP albo z XEXMENU usuwać
     
  14. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Chodzi o to,ze nie ma juz sladu po fsd a ja nie wiem,jak zainstalowac nowego,w co wejsc,ktoredy itd.
     
  15. gutierez

    gutierez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Czy uzycie instalatora pomoze?mozna go nagrac na pendriva?
     
Wczytywanie...

Poleć forum