1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LiNK

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zaba154, Grudzień 8, 2014.

  1. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    Mam problem z LiNK`iem nie potrafię go skonfigurować aby działał.
    Korzystam z poradnika z forum:
    http://xboxforum.pl/link-246/link-tutorial-krok-po-kroku-155683/

    Wydaje mi się, że wszystko jest OK ale podczas testu są błędy z odblokowaniem portów.
    screenSHU - The fastest screen capture ever.
    Co robię źle? Stan portu danych mam na FAIL a reszta jest dobrze bo PASS
    Wydaje mi się, że porty są odblokowane jest jakiś sposób żeby to sprawdzić?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam na pietrze glowny router linksysa na nim odblokowalem porty na IP drugiego routera do ktorego mam podpietego przez wifi Xboxa i na drugim routerze Pentagram dla IP xboxa odblokowalem porty..
    Nie wiem czemu ale po jakims czasie zaskoczylo i na x`ie mam juz wszedzie pass przy portach i reszcie :) ale dalej nie moge pograc w zadna gre wywala mnie
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jakie wersje masz ? (Dash, FSD)
    jaka gra - i jak Cię wywala ?
     
  6. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2.0.16537.0
    Fsd 3.0b 775
    Cod Black ops 2 i Ghost z najnowszymi TU
    w BO2 wywala mnie przy wyborze serwera i próbowałem jeszcze ghosta ale jak daje multiplayer to chce sie polaczyc z Live zeby cos pobrac aby dzialaly opcje multi
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    spróbuj dograć do GHOSTS Compatibility Pack - może to o to chodzi,

    generalnie musi być najnowsze TU do każdej gry - wydawałoby się że w tym problem - ale skoro piszesz że masz najnowsze TU wgrane ...
     
  8. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a skad wziac ten Compatlbility pack?
    a BO2 nie mam pojecia czemu nie dziala postaram sie najpierw Ghosta ogarnac do porzadku :)
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a masz Diablo3 - ja próbowałem na D3 i działa
     
  10. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  12. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hah :D dam znac jutro czy ruszy z tym pack`iem :)
     
  13. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a COD BO2 masz jaki TU (i jakie MediaID? )
     
  14. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cod BO2 mam
    TU 18
    MediaID 54a88bb6
    TitleID 415608C3
    jak wybiore serwer mam blad: " nie mozna dolaczyc do sesji" i dziwne ze na serverze mialobyc 30os a byl jeden serwer gdzie gralo 10

    Pobieralem ze stronki bo nie moge pobierac przez FSD daje `pobierz` i nic sie nie dzieje a FSD sie jakby zacina nie moge wrocic do glownego jedynie Guide reaguje
     
  15. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    piszą też że może to być wina Avatar/Kinect update - może zaktualizuj Dash'a i wgraj aktualne sterowniki Kinect i Avatary
     
  16. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobie Avatar i kinect update.. dasha hmm nie chce spier... :)

    EDIT: Zrobilem Avatar i Kinect update i dalej to samo
     
  17. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakies pomysly? Jak sprawdzic czy Avatar update zrobil sie poprawnie?
     
  18. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    odblokuj inne porty najlepiej zakres portów od 1000 - 10000 i sprawdź czy to pomogło
     
  19. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    A próbowałeś wywalić i nagrać jeszcze raz FSD, mam wrażenie że tu jest coś nie tak skoro się zacina. Dashlunch też możesz przeinstalować, może jakiegoś pluginu nie ładuje.
     
  20. zaba154

    zaba154 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziwna sprawa.. przeczytalem gdzies ze moze byc problem ze skinem mam FSD 3.0b 775 i uzywam Blackened 735 jak przelaczylem skin na Default to zaczela działać zakładka z TU moze jak teraz pobierze jeszcze raz nowe to zadziała dam znac co i jak wieczorem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum