1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Lite-on DG-16D2S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krys089, Listopad 3, 2009.

  1. krys089

    krys089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Ma już przerobionego Lite-on DG-16D2S 1.51 chciałbym go za zaktualizować do wersji 1.6, wcześniej robiłem flash napędu Benq 1.51 do 1.61 przez dosflasha bez problemu się udało. Ale Lite-on DG-16D2S pojawił się problem podczas kiedy wybrałem numer napędu wył. konsole, wybrałem "Yes". Kiedy już podłączyłem wyskoczył mi komunikat:

    Status: 0x51 oraz na konsoli szybko mrugało zielona dioda na włączniku i nic się nie działo.

    Zna ktoś dlaczego pojawia się problem oraz jak go rozwiązać?

    --
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sobektg

    sobektg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Bo musisz najpierw wykasować stary flash a potem dopiero wgrywasz nowego
     
  4. krys089

    krys089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale pierw muszę mieć połączenie z programem, aby wybrać kasowanie, a on nie chce mi się połączyć po wył. i wł. konsoli... tylko błędy komunikat pokazuję oraz mryga dioda na konsoli.

    A czy przypadkiem nie muszę mieć wysuniętej tacki do połowy?
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ano pewnie ze musisz ;)
     
  6. krys089

    krys089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak dla pewności zanim podłącze pod kompa i napięcie muszę rozkręcić napęd i wysunąć ręcznie do połowy mniej więcej? Czy dosflash jest pod ten napęd lepszy czy Jungleflasher waszym zadaniem?
     
  7. AndrzejMastaj

    AndrzejMastaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy miał ktoś do czynienia z tymże Liteon'em z datą Service Date: 2009-11-02? Nie jestem ideałem w tej dziedzinie ale nie mogę zczytać z niego klucza. Pojawia mi się komunikat (w Jungle Flasher) Serial Data is bad a w dosie zatrzymuje się pokazując stus 0x52 gdy wysyłam komendę do napędu. Tackę mam wysuniętą do połowy. Proszę o pomoc!
     
  8. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    Dg-162ds 74850c a0a1

    Panowie mi nie czyta pamięci flash napędu DG-162DS 74850C A0A1 co skutkuje przerwaniem zapisu i wyskakuje w jf invalid status 0x50 a w dosflash 0xD0 i 0x51 na zmiane mrygało wyciagnalem i włożyłem spowrotem zasilanie i zmienil się na 0x52 ale nie idzie sflashowac
    a teraz to wogole napęd nie działa i nie jest wykrywany na szczęście wcześniej wyciągnąłem DVD key co teraz robić?
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    w dosflashu daj erase i wykasuj go ,jak odczytałes juz klucz napedu
    póxniej wgraj przygotowany FW z twoim kluczem i tyle
     
  10. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jak nie pójdzie dosflashem wykasuj l-o-eras. Nie działa po flash jest już wyczyszczony, możesz też od razu spróbować dosflash write.
     
  11. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    no właśnie dosflash nie widzi typu kosci i nici z flashu
    mam wszystko cfw zrobiony tylko nie chce dosflash sflashowac :mad:
    probowalem kasowac i-o-eras poszlo za drugim razem
    da sie jakos podac dosflashowi typ kości?
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie podajesz typu kości
    bo jak wykasowałes to bedzei pisało że wykrył nie rozpoznany naped
    tylko podajesz mu numer portu do którego jest podpiety naped i flash.ujesz
     
  13. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    a jest ważne jaka jest wersja dosflash'a?
    pokazuje mi ze wykryto pamiec na porcie sata tylko wszystkie dane manufacturer id i device id oraz rozmiar pamięci jako unknow
    wybieram ten port i wyskakuje unknown type flash nawet nie pyta o nazwe pliku do wgrania i przerywa
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no i doobrze ci wyświetla i rozpoznaje - tak ma byc
    najlepiej dosflash1.8 użyj
    coś źle wpisujesz chyba ...

    może spróbuj tak:

    przygotowanie fw:
    - uruchamiasz jungle flasher
    - open source firmware - wskazujesz plik dummy.bin
    - klikasz no
    - open target firmware - wskaujesz ixtreme ktore jest w paczce
    - klikasz spoof source to target
    - save to file i zapisujesz na penie jako cfw.bin


    Zapis:
    - podlaczasz naped do pc kablem sata, zasilanie bierzesz z konsoli
    - uruchamiasz system z pendrive
    - uruchamiasz konsole
    - wpisujesz "dosflash"
    - jak znajdzie naped dajesz "n" i enter
    - program poprosi o nr napedu, to ten z przodu (0-9) i enter
    - wpisujesz "liteon e" i enter
    - wyskoczy erasing a potem erasing ok
    - wylaczasz i wlaczasz konsole
    - wpisujesz "dosflash"
    - program wykryje naped i od razu poprosi o nr (0-9) i enter
    - wpisujesz "w" i enter
    - wpisujesz "cfw.bin" i enter
    - teraz wyskoczy erasing i zapis 4 bankow (0-3)
    - zloz konsole i powinno wszystko dzialac
     
  15. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    dzieki ale tak robilem na plycie z chipsetem via gdzies czytalem ze na ironie losu na tym chipsecie nie idzie liteon
    no to podlaczylem pod intela poszlo za pierwszym razem i pamiętajcie ustawcie konfiguracje chipsetu z ahci lub raid na IDE
     
  16. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Dzięki ci mistrzu nie wiedziałem że trzeba przełaczyć na ide a już myślałem ze uwaliłem konsolę na amen.
     
  17. harex89

    harex89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomocy !!!

    "The MRA Hack"( styona 119) w tej metodzie wystarczy tylko zlutowac tak jak jest tam pokazane czy potrzebuje jeszcze jakiegoś innego urządzenia ?? jeśli nie to jakie mogą być przyczyny nie wykrywania napędu przez jungleflasher??
    Z góry dziękuje
     
Wczytywanie...

Poleć forum