1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z liteon 16d4s 0225

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez leszek202, Październik 7, 2014.

  1. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam zrobilem dzisiaj flash napedu 16d4s 0225 Winbond Klucze zczytane wiercenie w chipie sygnał o odblokowaniu czipa wgrane lt + 3.0 wszystko poszło gładko tylko po skreceniu konsoli napęd nie czyta płyty oryginalnej tylko wyskakuje napis odtwórz płyte DVD a na kopiach zapasowych na chwile pojawia sie czarny ekran i wraca do menu Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tzn nie wydaje Mi sie bo naprawde płytko było wiercone pozatym był sygnał to przestałem wiercic Czy to mozliwe ze za mocno wywiercilem ?? Miales tak juz kiedys takie objawy ??
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wgraj spowrotem to co zgrales i zobacz co sie bedzie dzialo....masz full dump ??

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wygląda na zły odczyt. Lub przrwiercone
     
  7. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    co to znaczy zły odczyt ?? Mam pliki Dummy, Identify, Inquiry, Key i Serial Ale po odblokowaniu chipa nie robiłem Read tylko odrazu Write
     
  8. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie zrobiłeś full dump.. i dlatego masz odtwórz DVD.. Zawsze po odblokowaniu napędu robi się pełny zrzut firmware
     
  9. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Uff udało sie Wgrałem jeszcze raz lt+3.0 i teraz jest ok Tzn musialem jeszcze raz odblokować chip czyli patyczek do uszu zamoczony w spirytusie :) przyłożony do miejsca wiercenia Nie wiem co mogło być przyczyną że za pierwszym razem nie poszło Może dlatego że drugim razem ręcznie wybrałem plik z lt+ 3.0 0225 a nie automatycznie.
     
  10. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    ludzie pytanko? mam przed sobą konsole w której zaraz po włączeniu otwiera się napęd, pierwsza myśl to bad drill. Ale co się okazało konsola nie otwierana, napęd nie ruszany, po otworzeniu napędu widać że laser wogóle nie reaguje(liteon 0225). Czy jest to sprawka spalonego lasera?? piszcie dla potwierdzenia:)
     
  11. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lub uwalony mostek, zobacz na innym napędzie.
     
  12. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    problem jest w samym napędzie bo mam go podłączonego pod x360usb pro,
    sam laser podłącze jutro pod inny napęd;) dzięik
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Lub czuunik polozenia tacki jesli dobrze kojarze

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum