1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z liteon 83850C

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mobbi, Listopad 30, 2010.

  1. mobbi

    mobbi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam napęd Liteon 83850C.
    Podczas przeróbki napędu wszystko było ok, odczytało klucz napędu ładnie zapisało... Po wgraniu nowego softu niestety kopie zapasowe nie chcą działać..dosflash cały czas wykrywa napęd jako unknown atapi drive, na końcu flasha wywala 3EEE, dema gier działają. Proszę o jakąś poradę.
    Ps. Klucz odczytany za pomocą dosflash 1.8 i metodą wsuwania i wysuwania tacki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    unkown atapi drive zle wykrywa powinien pokazac nazwe chipa i pojemnosc jego i dopiero wgrywaj flash
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    może źle przygotowałeś FW ,lub nie dla tego napędu
    może wymieniałeś napęd i nie zrobiłes spoofa
    moze klucz jest błędny ,wykasuj i wgraj jeszcze raz
    odłacz inne napędy
    wklej fotę z tym komunikatem
     
  5. mobbi

    mobbi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale pokazuje mi prawidłową pojemność flash czyli 256 kb, i po flashu jest cały czas to samo , wykrywa napęd jako unknow atapi drive.. Czy na napędzie ze złym kluczem powinny działac dema gier nagrane na płytę?? Nie posiadam żadnej oryginalnej gry żeby sprawdzić.

    Dodam jeszcze ze ktoś wcześdnirj próbował wyciągnąć klucz za pomocą konwertera ttl i zlutował R707 i R708, piny są zlutowane, wyciągałem key na zlutowanych pinach bo nie wiedziałem że ktoś w tym napędzie już grzebał, dopiero po tej całej sytuacji właściciel przyznał się do tego.

    Nie wymieniałem napędu, to nie jest pierwszy xbox którego miałem na stole..
     
  6. mobbi

    mobbi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ktoś pomoże ?? teraz próbowałem dla liteona V2 i dalej ten sam efekt, dosflash wykrywa napęd jako : Atapi no identify possible

    Przy próbie ponownego odczytania key-a wywala ze niema napędu liteon.. prosze o jakąś rade, może ktoś miał podobny problem
    pozdrawiam
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    stary juz ci napisałem wklej fotkę !!!

    bo raz piszesz że ci nie wykrywa ,a póxniej że widzi pojemność flasha 256kB
    więc coś ściemniasz i tyle ....
     
  8. mobbi

    mobbi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obejdzie się bez fotki, nowy jungle flasher i po kłopocie,do przygotowywania softu używałem wersji 1.5 i tu był problem na 1.7 poszło od strzału. A z tym wykrywaniem napędu chodziło mi o to że JF wykrywał napęd w taki sposób : Atapi no identify possible , teraz już wiem że winą tego był źle przygotowany soft.
    Dzięki za pomoc
    Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum