1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LiteOn... az wstyd pisac..

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez atma, Maj 19, 2009.

  1. atma

    atma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam to moj pierwszy post...postaram sie wyjanic jaki mam problem. Mam liteOn i wczesniej probowalem sciagnac klucz metoda "lutowania" i niestety odlutowalem te "rezystory" z R707 :(
    Mialem problemy z tym dvd i chcialem zaminenic na Samsunga i teraz kupilem conectivity kit i niemoge zczytac klucza. Czy ten DVD rom jest do wyrzocenia? nie da sie nic zrobic? Probuje dotykc tym specjalnym "probe" ane wyskakuje mi "invalid Key". I tez zastanawialem czy da sie wogole cos zrobic z tym xboxem czy mozna podlaczyc inny dvd i zflaszowac?
    Sorry za amatorszcyzne. Bede wdzieczny za porade.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli nie wykasowałeś klucza to moze jeszcze do odratowania jest ten z tego liteona.Lepiej sam juz z nim nie kombinuj i podeślij to komus kto wie co robi bo jak z tym dasz ciała to na swojej konsolie jedynie filmy bedziesz mógł oglądac i nic więcej
     
  4. mateusz323

    mateusz323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oddaj do serwisu w lublinie wylutuja Ci kosc zczytaja klucz i wgraja nowe firmware za 70zł ;p
     
  5. atma

    atma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedzi. Odlutowalem te czarne "cos" ... Na zdieciu dokldanie widac. I niemoge odczytac klucza. Da sie wogule odczytac klucz z tak uszkodzonego dvd?
    NIestety nie mieszkam teraz Polsce. Napewno sam bym sie nie bawil..ale juz za pozno...
    [​IMG]
     
  6. mateusz323

    mateusz323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tego do widze to i sciezke uszkodziłes :pP

    Da sie cos jeszcze z tym zrobic ale pełno zabawy
     
  7. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    no widać ,że ścieszki są uszkodzone ,nie radzę już nic robić lutownicą ,kup jedynie srebro przewodzące prąd takie coś jak 2 składnikowy klej ,i spróbuj to pokleić ,nie zapomnij kupić dobrej lupy
     
  8. atma

    atma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedzi.
    Chyba dam sobie z tym spokoj. I tak pogubilem te malutkie czesci. MIalem nadzieje ze jakos uda sie odczytac klucz.
    Przynajmniej wiem na przyszlosc :)
     
  9. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz nauczke na przyszlosc ;) Jak ci moglo przyjsc do glowy takie cos? Przeciez mozna o WIELE bezpieczniej przez SATA
     
  10. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Ja podobnie uwaliłem X1 :/ , kupiłem go za 100zł, chciałem TSOP'a zrobić i cyna mi kapnęła na nóżki od RAM'u oraz na jakiś inny układ, masakra. Takie rzeczy się zdarzają, ale człowiek uczy się na własnych błędach ;) .
     
  11. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    no trzeba chyba kupić igłe z cyny . aby było precision :p
     
  12. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    idz do elektronika i polutuje Ci sciezki galwanicznie... naped bedzie sie nadawal tylko do odpalenia go przez zewnetrzne zasilanie, ale dzieki temu bedziesz mogl zczytac klucze.
     
  13. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    gdybyś był z Warszawy to pobawiłbym sie tym w wolnej chwili. Jak nie uwaliłes napędu totalnie to klucz jeszcze do uratowania choć wymiana napędu penwie tez by się przydała.Tak czy siak jak nie odzyskasz z tego napędu klucza to konsola szrot do filmów i muzyki.
     
  14. jonnys

    jonnys Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spoko jak nie przepaliłeś nic to zawsze da sie cos uratowa,ć tak ze nie ma co skreslac od razu konsoli. Juz robilem takie napędy gdzie mialem prawie sam plytke hehe

    tak ze jak ktos ma troche fachu w reku to powinien ci to zrobic
     
  15. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Hej, archeolog! A mumie znalazłeś? Widziałeś kiedy był ostatni post? 19-05-2009
     
Wczytywanie...

Poleć forum