1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Liteon DG-16D2S (przy zczytywaniu klucza)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez invi017, Wrzesień 12, 2014.

  1. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, mam problem z napędem liteon DG-16D2S. W trakcie sczytywania DVD Key przez przypadek zrobiło się zwarcie do masy. Mimo to napęd działał, lecz przy nieudanej próbie sczytania klucza i ponownej próbie jego wykonania zauważyłem, że napęd się nie odpala. Czasami przy załączaniu napędu do zasilania widać jak zapala się laser i gaśnie, tak jakby wywalało jakieś zabezpieczenie, czy jest ktoś w stanie powiedzieć jakie to jest zabezpieczenie, albo na co zwrócić uwagę? Napęd widziany jest przez jungleflasher.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To odczytaj tylko klucz i ciesznsie. Zobacz na rezystory zerowe czy sa cale lecz jak piszesz ze czasem świeci. To wyglada ze tak
     
  4. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    które to są rezystory zerowe?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Te z 0. Lecz sprawdź najpierw laser nie odlaczales go na czas flashowania
     
  6. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Nie zacząłem nawet flashować. Sprawdzę te rezystory i dam znać czy mają przejście. Postaram zrobić się to dzisiaj lecz nie wiem czy dam radę, bo wyjeżdżam niedługo na wesele. Przy pierwszych oględzinach płytki jest ona w stanie idealnym.

    EDIT: Sprawdziłem rezystory 203, 204 i 207 to są te rezystory zerowe prawda? Jeśli chodzi o 204 i 207 to mają one po 0,7 ohm, czyli jest ok. W przypadku 203 nie wyświetla mi żadnej wartości tak jakby był obwód przerwany. W przypadku 204 i 207 też ciężko było znaleźć mi punkt pomiaru, ponieważ gdy dotykałem miernikiem przy samych nóżkach i płycie to nie wskazywało żadnej wartości. Dopiero gdy przyłożyłem miernik troszkę wyżej na boki rezystora to wartość została wyświetlona.

    EDIT: Jest problem z odczytaniem klucza, ponieważ nie za każdym razem JF wyszukuje napęd. W momencie gdy zapali się laser, przy wkładaniu złącza zasilającego pomału/lekko po skosie, JF wykrywa napęd, natomiast gdy wkłada się złącze dość szybko, gdy laser się nie zaświeci JF nie wykrywa napędu. A może za pomocą DOSFlash odczytać klucz i wgrać nowe FW do napędu? Posiada ktoś dobrą instrukcję jak to zrobić? Można wersją pod windowsa?
     
  7. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Up, jakiś pomysł? jakaś podpowiedź?

    Czy jest ktoś z Poznania, kto mógłby mi pomóc?
     
  8. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Możesz jak najbardziej próbować dosflashem. Choć szczerze jak nie bardzo masz o tym pojęcie by bardziej nie namieszać i jesteś z Poznania podejdź do Kolegimariusza z MSformat
     
  9. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Wielkie dzięki za informacje i polecenie kogoś w Poznaniu. Pozdrawiam
     
  10. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, udało mi się odczytać klucz. Mam pytanie. Posiadam napęd Benq, czy mogę wgrać ten klucz do Benq i wszystko będzie działać? Czy może ktoś mi podać link do instrukcji jak to zrobic? Z góry dziękuję.
     
  11. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możesz ale xgd3 ci już nie będzie chodzić, musisz mieć napęd fabryczny.
     
  12. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Ale rozumiem, że jak wgram do innego klucz, a następnie później wgrywam spowrotem do liteona to wszystko będzie działać? Jak mam wgrać fw do benq z kluczem od liteona?
     
  13. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wgrasz klucz z liteona to będzie działać, ale tylko xgd2 i będą problem z upragrade dasha. Ale chyba po ofw w benq przejdzie. Najlepiej kup napęd liteon lub eletronike do niego bo tak będzie cienko z grami.
     
  14. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Tak wiem, chce kupić liteona i wgrać swoj klucz, pytanie czy liteon musi być ten sam - 74850c, czy może być inny model? Aktualnie chodzi mi o to czy jeśli teraz wgram klucz do benq, to czy jeśli przyjdzie mi już liteon i wgram do niego klucz to czy nie będzie później żadnych problemów spowodowane tym że przez jakiś czas siedział w xboxie benq?
     
  15. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    obojetnie jaki liteon wgrasz i tak najnowszy soft oby nie ten z slima. Nie będzie żadnych problemów ,że będzie benq. Zrobisz spoorf i będzie chodził benq. Póżniej sobie wgrasz klucz do liteona i będzie chodzić.
     
  16. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok, wielkie dzięki za informacje. A ten spoof powstaje automatycznie przy wgrywaniu klucza do FW, nie trzeba tego jakoś inaczej robić, tylko normalnie a nazywa się to spoof ponieważ jest inny klucz niż napęd? Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć więc przepraszam za zbyt małą logiczną wypowiedź.
     
  17. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam ponownie,
    wszystko zrobione. Wgrałem klucz do Benq z mojego Litka i ku mojemu zdziwieniu gry XGD3 działają, choć nie jestem pewny czy poprawnie, ponieważ pograłem sobie w GTA V około 30-40 minut, niestety gdy znów chciałem sobie pograć zauważyłem że gra idzie od początku. Nie ma zapisu. Czy jest to problem związany z tym spoofem, czy może to wina gry, bądź też czegoś innego?

    Kolejny ciekawy przypadek. Podczas gry w CoD Ghost. Pograłem z 5 min i teraz co chwile wyłącza się pad. Czy te problemy związane są ze spoofem?
     
  18. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Save w GTA już działają, jednakże problem z wyłączającymi padami nadal jest i w dodatku zdążyło mi się to również podczas gry w GTA. Może jest to spowodowane słabej jakości bateriami? Niby są naładowane - pokazuje poziom na maksa lecz podczas gry zdaży się że diody zaczynają migać tak jak ma to miejsce podczas niskiego poziomu baterii. Dwa takie same przypadki w dwóch padach, na takich samych bateriach. Ktoś ma jakiś pomysł?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kup porządne baterie lub akumulatorki. Diody migaja ponieważ baterie które wsadziles są kiepskie i rozladowane
     
  20. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Kupie inne i sprawdzę, dzięki za info. Na pewno napiszę czy coś pomogło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum