1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Liteon DG-16D2S (przy zczytywaniu klucza)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez invi017, Wrzesień 12, 2014.

  1. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, mam problem z napędem liteon DG-16D2S. W trakcie sczytywania DVD Key przez przypadek zrobiło się zwarcie do masy. Mimo to napęd działał, lecz przy nieudanej próbie sczytania klucza i ponownej próbie jego wykonania zauważyłem, że napęd się nie odpala. Czasami przy załączaniu napędu do zasilania widać jak zapala się laser i gaśnie, tak jakby wywalało jakieś zabezpieczenie, czy jest ktoś w stanie powiedzieć jakie to jest zabezpieczenie, albo na co zwrócić uwagę? Napęd widziany jest przez jungleflasher.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12707
    Polubienia:
    1174
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To odczytaj tylko klucz i ciesznsie. Zobacz na rezystory zerowe czy sa cale lecz jak piszesz ze czasem świeci. To wyglada ze tak
     
  4. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    które to są rezystory zerowe?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12707
    Polubienia:
    1174
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Te z 0. Lecz sprawdź najpierw laser nie odlaczales go na czas flashowania
     
  6. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Nie zacząłem nawet flashować. Sprawdzę te rezystory i dam znać czy mają przejście. Postaram zrobić się to dzisiaj lecz nie wiem czy dam radę, bo wyjeżdżam niedługo na wesele. Przy pierwszych oględzinach płytki jest ona w stanie idealnym.

    EDIT: Sprawdziłem rezystory 203, 204 i 207 to są te rezystory zerowe prawda? Jeśli chodzi o 204 i 207 to mają one po 0,7 ohm, czyli jest ok. W przypadku 203 nie wyświetla mi żadnej wartości tak jakby był obwód przerwany. W przypadku 204 i 207 też ciężko było znaleźć mi punkt pomiaru, ponieważ gdy dotykałem miernikiem przy samych nóżkach i płycie to nie wskazywało żadnej wartości. Dopiero gdy przyłożyłem miernik troszkę wyżej na boki rezystora to wartość została wyświetlona.

    EDIT: Jest problem z odczytaniem klucza, ponieważ nie za każdym razem JF wyszukuje napęd. W momencie gdy zapali się laser, przy wkładaniu złącza zasilającego pomału/lekko po skosie, JF wykrywa napęd, natomiast gdy wkłada się złącze dość szybko, gdy laser się nie zaświeci JF nie wykrywa napędu. A może za pomocą DOSFlash odczytać klucz i wgrać nowe FW do napędu? Posiada ktoś dobrą instrukcję jak to zrobić? Można wersją pod windowsa?
     
  7. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Up, jakiś pomysł? jakaś podpowiedź?

    Czy jest ktoś z Poznania, kto mógłby mi pomóc?
     
  8. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1558
    Polubienia:
    837
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Możesz jak najbardziej próbować dosflashem. Choć szczerze jak nie bardzo masz o tym pojęcie by bardziej nie namieszać i jesteś z Poznania podejdź do Kolegimariusza z MSformat
     
  9. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Wielkie dzięki za informacje i polecenie kogoś w Poznaniu. Pozdrawiam
     
  10. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, udało mi się odczytać klucz. Mam pytanie. Posiadam napęd Benq, czy mogę wgrać ten klucz do Benq i wszystko będzie działać? Czy może ktoś mi podać link do instrukcji jak to zrobic? Z góry dziękuję.
     
  11. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możesz ale xgd3 ci już nie będzie chodzić, musisz mieć napęd fabryczny.
     
  12. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Ale rozumiem, że jak wgram do innego klucz, a następnie później wgrywam spowrotem do liteona to wszystko będzie działać? Jak mam wgrać fw do benq z kluczem od liteona?
     
  13. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wgrasz klucz z liteona to będzie działać, ale tylko xgd2 i będą problem z upragrade dasha. Ale chyba po ofw w benq przejdzie. Najlepiej kup napęd liteon lub eletronike do niego bo tak będzie cienko z grami.
     
  14. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Tak wiem, chce kupić liteona i wgrać swoj klucz, pytanie czy liteon musi być ten sam - 74850c, czy może być inny model? Aktualnie chodzi mi o to czy jeśli teraz wgram klucz do benq, to czy jeśli przyjdzie mi już liteon i wgram do niego klucz to czy nie będzie później żadnych problemów spowodowane tym że przez jakiś czas siedział w xboxie benq?
     
  15. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    obojetnie jaki liteon wgrasz i tak najnowszy soft oby nie ten z slima. Nie będzie żadnych problemów ,że będzie benq. Zrobisz spoorf i będzie chodził benq. Póżniej sobie wgrasz klucz do liteona i będzie chodzić.
     
  16. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok, wielkie dzięki za informacje. A ten spoof powstaje automatycznie przy wgrywaniu klucza do FW, nie trzeba tego jakoś inaczej robić, tylko normalnie a nazywa się to spoof ponieważ jest inny klucz niż napęd? Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć więc przepraszam za zbyt małą logiczną wypowiedź.
     
  17. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam ponownie,
    wszystko zrobione. Wgrałem klucz do Benq z mojego Litka i ku mojemu zdziwieniu gry XGD3 działają, choć nie jestem pewny czy poprawnie, ponieważ pograłem sobie w GTA V około 30-40 minut, niestety gdy znów chciałem sobie pograć zauważyłem że gra idzie od początku. Nie ma zapisu. Czy jest to problem związany z tym spoofem, czy może to wina gry, bądź też czegoś innego?

    Kolejny ciekawy przypadek. Podczas gry w CoD Ghost. Pograłem z 5 min i teraz co chwile wyłącza się pad. Czy te problemy związane są ze spoofem?
     
  18. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Save w GTA już działają, jednakże problem z wyłączającymi padami nadal jest i w dodatku zdążyło mi się to również podczas gry w GTA. Może jest to spowodowane słabej jakości bateriami? Niby są naładowane - pokazuje poziom na maksa lecz podczas gry zdaży się że diody zaczynają migać tak jak ma to miejsce podczas niskiego poziomu baterii. Dwa takie same przypadki w dwóch padach, na takich samych bateriach. Ktoś ma jakiś pomysł?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12707
    Polubienia:
    1174
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kup porządne baterie lub akumulatorki. Diody migaja ponieważ baterie które wsadziles są kiepskie i rozladowane
     
  20. invi017

    invi017 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ok. Kupie inne i sprawdzę, dzięki za info. Na pewno napiszę czy coś pomogło.
     

Wczytywanie...

Poleć forum