1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Liteon po fleszowaniu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ravelsc, Listopad 28, 2010.

  1. ravelsc

    ravelsc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mauchenheim, Germany
    Witam

    Prawdo podobnie uwaliłem napęd a mianowicie programowałem napęd przez ck3 i przy programowaniu nie zauważyłem ze było przełączone MODE B
    po podłączeniu do konsoli miga zielona dioda tacka się nie wysuwa, przy próbie wgrania ponownie flasha w Jungleflasher przy włączeniu zsilania do napędu mrozi mi się cal ekran i nic nie mogę zrobić przy dosflashe przy próbie przejścia do Vendor mode mam komunikat 0x52 czy jest jakaś szansa żeby
    to naprawić ?

    napęd to liteon 16d2s 74850c
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak da się
    w dosflash jak masz 0x52 wyłącz i włącz zasilanie napędu i przeskoczy na 0x72
    wtedy daj erase i wykasuj wszystko
    i wgraj od nowa dosflashem
    oczywiście klucz napędu masz ?
     
  4. ravelsc

    ravelsc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mauchenheim, Germany
    wszystko mam tylko właśnie nie chce przeskoczyć w 0x72 jak wyłączam i włączam to mam 0x52 po wyłączeniu 0xd2 i włączam i mam z powrotem 0x52
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    napisz tak:
    dosflash liteon e nr.portu
    teraz włącz zasilanie napędu i daj Enter - to ci wykasuje
     
  6. ravelsc

    ravelsc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mauchenheim, Germany
    Wielkie dzięki pokombinowałem z tym kasowaniem i ruszyło :)

    Teraz mam problem wrzucam mu LT+ i mam na konsoli tylko Odtwarzaj DVD a wczoraj robiłem identyczna konsole i wszystko oki a ta nie chce zaciągną płyty
    przywróciłem oryginalny flash i później znowu LT+ i dalej to samo. może coś za dużo wykasowało się z tego napędu ?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a wgrałeś swój klucz napedu do nowego firmware?
     
Wczytywanie...

Poleć forum