1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Liteon v1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Justyna98, Marzec 21, 2012.

  1. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziwny mam przypadek z napędem liteon v1, ale do rzeczy.

    Klient przywiózł mi konsole ze spoofem z litka na samsunga oraz litka v1 (innego niż był wcześniej). Komp napęd widzi do momentu wgrania LT 3.0 (i 2.0 również), a potem już nie. Po ponownym wyczyszczeniu chipa w napędzie, znów jest on widoczny. Zapis i weryfikacja przebiega bez problemu.
    Tak samo się dzieje po wgraniu OFW do tegoż litka. Soft robiony na "manual spoof"

    Dodam że mam tylko oryginalny KEY DVD wyciągnięty z samsunga (brak dummy.bin). Co z tym fantem zrobić? Da się jakoś wygenerować plik dummy.bin na podstawie klucza i bar kodów?

    Robione w jungle 1.92, ale przy wgrywaniu pod dosem dzieje się tak samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli wgrywasz 0251 i tak sie dziee pcb do kosza

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wgrywałam i od 0251 i od 74850 i to samo się dzieje.

    Cóż jeżeli PCB do kosza to nie zawracam sobie nim głowy więcej.

    THX.
     
  5. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam info jak to było :)

    Pan chciał zrobić PMT Hack. Wszystko OK do momentu wyłączenia na 5 sek. zasilania 3.3v, Z baraku przełącznika "pan serwisant" wyjął całkowicie zasilanie z napędu przy podłączonym MPX01. Po ponownym podłączeniu zasilania do DVD komp już napędu nie widział.

    Czy to może być przyczyną problemu? Całkowite odłączenie zasilania przy PMT Hack, zamiast samego 3.3v? Jeśli tak to czy da się taką elektronikę naprawić (liteon 16D2S)?

    PS. Kupie PCB do litka 16D2S :)

    EDIT:
    Przy flashowaniu w jungle daje status OK lecz napędu konsola nie widzi, natomiast przy dosflashu łapie zwiechę na banku 1.
     
  6. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mogę Ci sprzedać pcb. Zaoferuj cenę ;p
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Pewnie uszkodzony chip.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum