1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LIVE..

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wojtekizi, Wrzesień 15, 2009.

  1. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Witam,
    Wczoraj grałem ile tylko mogłem w coda4 na live. Dzisiaj chce załączyć grę, ale nie łączy mnie z LIVE..
    Daje test łącza -
    xbox 360 - sieć (zielono)
    sieć - internet (zielono)
    internet - live (zielono gdzieś na 2 kreski i błąd)

    wie ktoś co mogę zrobić ;/?
    wczoraj opłaciłem live na rok ;[
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A wyskakuje jakiś komunikat? Kod błędu czy coś?
     
  4. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Komunikat, że nie można się połączyć z usługą live i czy mam odblokowany port 3074, a wcześniej abym zresetował router
     
  5. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Połączenie z Internetem zostało nawiązane jednak nie jest możliwe połąćzenie z usługą Xbox Live
    Połączenie z serewerami może być zablokowowane przez router /dostawce internetu

    Przejdz na strone routera na pc i upewnij sie ze port 3074 jest otwarty w zaporze sieciowe. Jesli port jest otwarty na komputerze moze byc zablokowany poza sieci domowa. Skontaktuj sie z dostawca uslug internetowych.

    Jesli nie znasz zagadnien zwiazanych z siecia, pomocne informacje na temat portow zapory sieciowej mozesz znalezc na www..

    [sry za bledy na szybko spisuje]
     
  6. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    w: 0000-000B
    X: 0000-F001
    Y: 0000-0000
    Z: 0006-0001
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Awaria, lub coś robią nie pograsz
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba jest coś nie tak ogólnie.

    Ja mam w Netii i nie chce mi się połączyć z Live a net normalnie mi działa. I też ten komunikat odnośnie routera.

    Ja łączę się przez WiFi
     
  10. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    omg . ja nawet teraz robiłem twardy reset liveboxa po tym musiałem dzwonić do tpsa bo mi nie działał w ogóle net .

    a teraz niby każdy tak ma .?
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wiem czy każdy ;) Ja mówię o sobie ;) A wiadomo, że Netia i TP mają te samo łącze internetowe ;) Jednak mi działa internet... Ale Live już nie
     
  12. wojtekizi

    wojtekizi Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mnie też
     
  14. Tao

    Tao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No mi jeszcze nie działa... Dzisiaj rano ( około 8:00 ) kiedy grałem przez neta w CoD 5 nagle mi się tak jakby Xbox zaciął i pisało, że odłączono od usługi Xbox Live. Sprawdzałem połączenie i rano pokazywało, że nieby neta nie miałem, teraz sprawdzam i pokazuje mi się to co wam, pobrem z routerem....
     
  15. Tao

    Tao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przed chwilą sprawdziłem połączenie i na szczęście jest już wszystko spok..
     
Wczytywanie...

Poleć forum