1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Livebox'em

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez deereek, Luty 1, 2009.

  1. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam!
    Otóz mam spory problem z podłączeniem mojego Xboxa do neta. Posiadam router od TP - Livebox. Konsola podpięta kablem enthernetowym (normalnie tak jak podpinam PC'ta) przy sprawdzaniu połączenia zatrzymuje sie przy ostatnim kroku połączenia z XBL i wyskakuje problem z ograniczeniem translacji NAT.
    Natomiast gdy podłącze kabel do żółtego wejścia w Livebox'ie i włącze w ustawieniach TV po adsl to przy testach połączenia wogóle by nie przechodzi 1 kroku.

    Nie wiem co robić... Czytalem o ustawieniach NAT ale nie wiem co mam zrobic w konfiguracji liveboxa.

    W konfigach od liveboxa mam cos takiego:

    [​IMG]

    Proszę by ktoś krok po kroku powiedzial mi co i jak zrobic.
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wejdz w ustawinia liveboxa i wejdz w witaj no to pierwszo strone po wlaczeniu konfigu
    masz cztery rzeczy polaczenie internetowe, telefon przez adsl, tv przez adsl, i wideofonia przez adsl jezeli nie korzystasz z niczego innego wylacz wszystko poza polaczeniem internetowym i powinno dfzialac bo ja tez tak mialem zeby 2 iksy podlaczyc jak podlaczylem jeden dzialal net jak podlaczylem 2 to ani jeden ani drugi nie dzialal
     
  4. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Zrobiłem tak. Nie pomogło :/ dalej nie wiem co robić... nawet zresetowałem ustawienia liveboxa, też nie pomogło!


    dodam że dziś sprawdzalem z innym routerem i nadal nic! cały czas wyskakuje komunikat o ograniczonej translacji NAT :(
     
  5. arek111116

    arek111116 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak masz neostradę to zadzwoń do neostrady i pytaj a iczy zrobiłeś wszystko jak w instrukcji???
     
  6. arek111116

    arek111116 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    masz laptopa jak masz to zobacz czy odbiera wifi
     
  7. arek111116

    arek111116 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I sprawdź czy podłączone są wszystkie kable i czy zapaliły się kontrolki może być uszkodzony kabel
     
  8. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W livebox porty odblokujesz w zakładce "Serwery LAN".
    Jak będziesz wpisywać to na PC, to domyślnie pojawi się tam IP komputera, musisz poprawić IP na taki jaki ma konsola.


    Żeby działały dwa porty musisz wylączyć usługi TV przez ADSL i Wideofonia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum