1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z lt+ 2.0 i Fable III

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Celmorux, Listopad 19, 2011.

  1. Celmorux

    Celmorux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zakładam nowy temat, ponieważ nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi.
    Mój problem polega na tym, że gdy wkładam do napędu Fable III i chcę ją uruchomić pojawia się czarny ekran i po chwili wyskakuje powiadomienie, że płyta nie jest obsługiwana. Gra zainstalowała się na dysku poprawnie. Dodam, że mam lt+ 2.0, obraz został przepuszczony przez abgx 1.0.5, nagrywałem imgburnem i wzorowałem się na poradniku z TEJ strony. Próbowałem także nagrywania bez użycia abgx ale efekt był taki sam. Mój napęd to Lite-on DG-16D2S fw. 74850C. Wersja dash: 2.0.13604.0. Kopie zapasowe starszych gier np. GTA 4 działają poprawnie.
    Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kiczo1993

    kiczo1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Po prostu Fable III ma AP 2.5. Grę przed nagraniem musisz z pat***wać przez ABGX.
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, Fable III ma AP25. pewnie abgx nie spatchował obrazu więc musisz to sam zrobić...
    1. Wchodzisz tutaj abgx360 - Verified Dopasowujesz gre poprzesz Region i Media ID...
    2. Naciskasz na te "1" na końcu i ściągasz SS2 te dwa pliki (jeśli jest pare najlpiej pierwsze z góry)
    3. Wgrywasz poprzez Schtrom360
    4. Puszczasz jeszcze raz dla pewności przez ABGX jak ok to wypalasz
    Tutaj sobie jeszcze polookaj
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-f13/%5Btutorial%5D-sprawdzanie-kopii-gier-dla-ixtreme-ixtreme-lite-touch-42393.html
     
  5. Celmorux

    Celmorux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc co to dokładnie znaczy "z pat***wać przez ABGX"? To tej pory myślałem że polega to na tym że przepuszczam obraz płyty przez program abgx360 skonfigurowany tak jak w poradniku.
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ważne jest żeby jak puszczasz przez ABGX obraz miał SS Version: 2, na SS 1 nie odpali. Weź polookaj w tym poradniku ja z niego wszystko się dowiadywałem :)
     
  7. Celmorux

    Celmorux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra, dzięki. Czyli w tym poradniku muszę zrobić tylko to co jest poniżej "Aktualizacja do gier AP25 (tylko iXtreme LT-PLUS)" czy wszystko? Czy może wystarczy zrobić to co napisałeś we wcześniejszym poście? Skąd mam odczytać "Media ID"? Gdzieś czytałem że gdy z pat****e się grę to nie będzie działała ona na LT+ 2.0 czy to prawda?
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wystarczy to co napisałem wcześniej, zmienić tylko ten SS gry. Media ID odczytujesz w abgx jak sprawdza obraz w poradniku masz screen.
    Proszę link:
    http://i56.photobucket.com/albums/g163/Ankoholik/2.jpg
    Obrazek po lewej, punkt oznaczony literką 4 To jest ten Media ID.
    co do tego patchowania raczej nie, ja mam LT+2.0 i gry które patchowałem działały na starym FW jak i teraz bezproblemowo.
     
  9. Celmorux

    Celmorux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety to nie pomogło. Nagrałem płytę kolejny raz, tym razem zrobiłem tak jak kazałeś ale niestety nic się nie zmieniło i xbox nadal wyrzuca komunikat "Płyta nie jest obsługiwana"! abgx pokazywał że obraz ma SS2 czyli tak jak powinno być.
     
  10. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    pewnie zły patch. w necie sporo jest o tym, jak patchować gry z AP25..
     
  11. keppel123

    keppel123 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no ja mam to samo ale tylko z grami ktore nagralem na TDK np. cod black ops i ac brotherhood nie dzialaj bo sa na TDKach nagrane a mam mafie 2 na verbatimie i dziala wszystko assassin's creed II tez na verbatimie smiga wiec to jest wina plyty wedlog mnie ale nie wiem
     
  12. Celmorux

    Celmorux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do płyt to nagrywałem na dwóch różnych firmach, wcześniej na esperanza, a dzisiaj na verbatimie. Z tego co wiem to assassin's creed II był jeszcze bez AP2.5, a takie bez AP2.5 chodziły na różnych płytach (sam mam AC II nagranego na esperanzie i śmiga).

    No właśnie jest sporo, a ja straciłem już 3 płyty wzorując się na tym. Widocznie zawsze trafiam na jakiś nieodpowiedni poradnik. Mógł byś podać jakieś konkretne linki?
     
  13. lukaszhaha

    lukaszhaha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam ten sam problem
    Posiadam dash 13604 lt+ 2.0 abgx nowe patche ss2 płyta przepuszczona przez abgx pokazuje wszystko na zielono, ale x360 zainstalował grę na dysku ale wyskakuje
    płyta nieobslugiwana, nagrywam na verbatim.
     
  14. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wg mnie nie masz LT+2.0 - u mnie po flashu z 1.9 na 2.0 = wszystko chodzi

    przed flashem - miałem tak: wkładam płytę, czarny ekran - powrót do dasha ... przerobiłem na 2.0 i wszystko chodzi

    piszesz na początku że masz 74850C i masz dasha 13604 - to się wyklucza bo po upgrade dasha na 16304 - automatycznie konsola zmienia się na 0251

    i wtedy powinieneś flashować na LT+2.0
     
  15. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Musiscie sciagnac jeszcze raz gre, ktroa jest zripowana 0800 v3. Nie ma jeszcze nowego agbx, wiec nie ma jak wgrac nowych patchy.
     
  16. lukaszhaha

    lukaszhaha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przerabialem w tamtym tyg wiec napewno jest lT+ 2.0, przed przerobieniem mialem cicha aktualizacje i nowy dash
     
Wczytywanie...

Poleć forum