1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LT 2.0 Liteon 16D2S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robsongno, Listopad 29, 2011.

  1. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam,

    mam problem z LT 2.0 ... mam nadzieje, że ktoś z was wyjaśni mi o co chodzi, bo ja jako swieżak w temacie flashowania nie ogarniam już tego wszystkiego.

    Otóż posiadam Liteona 16D2S, konsolka Phat. Wczoraj wgrywałem sobie Lt 2.0 (wcześniej już jakieś Lt było wgrywane, ale w pewnym serwisie i wszystko śmigało). Wiadomo Jungleflasher, wskazuję mój Dummy.bin oraz firmware z Lt 2.0, spoof, liteon erase, write - wszystko leci bez problemu, out ata czy jakoś tak. Weryfikacja również poprawna.

    Składam do kupy konsolkę i ... ku mojemu zdziwieniu mój napęd po włożeniu płyty do środka zaczyna ją odtwarzać mega szybko i głośno. Na ekranie TV cały czas komunikat "odczytywanie" i tak cały czas. Płytka się kręci, jest ten komunikat i nic.

    Dodam jeszcze, że wcześniej (mając inny Lt - tylko nie pamiętam teraz jaki) wgrałem aktualizację dasha 13559 z płyty z Fifą 12, która to się w połowie zawiesiła i całość dokończyłem podpinając pendrive'a z updatem i instalując go do końca.

    Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć by napęd zaczął chodzić jak należy (jak przed przeróbką Lt 2.0) zachowując nowy firmware pozwalający mi na odpalanie nowych tytułów?

    Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    LTPlus-025-v2.0 takie fw wgrales??
     
  4. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak dokładnie taki firmware wgrałem do swojego litka poprzez jungleflashera.
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Wgraj przez dosflash.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  6. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  7. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wgrywałem korzystając z jungleflashera natomiast czy ktoś mógłby opisać co i jak z tym dosflashem (w sposób jak najbardziej zrozumiały dla mega pachołka w temacie flashowania), jak przygotować do tego fimrware itp itd?

    Co do logu z JF to niestety nie zapisałem go. Po całej zabawie we wgranie nowego firmwareu, kiedy to JF pokazywał na końcu, że wszystko jest ok, verified itd podpiołem napęd do konsoli i sprawdzałem na różnych grach, nawet tych starszych, które mi chodziły wcześniej i cały czas było to samo...napęd bardzo szybko kręci płyte i non stop komunikat "odczytywanie" - nawet nie chce pokazać mi avatara od gry.
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jf jest zbugowany. Niedlugo opisze tutorial w dosflash.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wgraj firmware stock - orig-02510C-1c000.bin - złóż konsolę i sprawdź czy na stocku też to samo się dzieje
     
  10. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Teraz akurat nie ma mnie w domu, ale jesli wgram ten oryginalny stock firmware i bedzie to samo to co to bedzie oznaczac dla mnie?
     
  11. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    nie ma co panikowac za wczesnie, ja robie z bootowalnego pena i gotowego fw zrobionego w jf, kasuje, uruchamiam ponownie dosflash, wgrywam i smiga.
     
  12. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Można prosić o jakiś zrozumiały tutek do wgrywania fw poprzez dosflash, łącznie oczywiście z takimi rzeczami (dla niektórych pewnie banalnymi - sorry za to, ale jestem świeży z tego niesamowicie) jak utworzenie bootowalnego pendrivea.
     
  13. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
  14. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wszystko jasne ... okazało się, że coś na płycie głównej napędu się usmażyło dlatego tak wariował - wymieniłem na innego Liteona, flash do 2.0 i wszystko w porządku.

    Także jakby co to Panowie moderatorzy proszę o zamknięcie wątku. Problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za sugestie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum