1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LT 3.0 - nowy mostek południowy

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez langos83, Grudzień 10, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z napedem LITE-ON. Został wymieniony mostek południowy i jakiś scalak w napędzie ( problem był z samoczynnie otwierającą się tacką). Konsola była naprawiana w serwisie. Przy odbiorze działały oryginalne gry. Wgrałem LT 3.0 ale gry nie działają. Nie mam możliwości srawdzenia na oryginalnych grach. Dash najnowszy 16202. W czym moze byc problem ? Prosze o szybka odpowiedz. Dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. userek1

    userek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    re

    posiałeś dvd key zrób odczt czy jest we flashu
     
  4. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz wiem o co chodzi....okazało się że klucz napędu się zmienił :/ Serwisant, który naprawiał konsolę nie poinformował mnie że klucz uległ zmianie! Nie jestem Alfą i Omegą żeby wszystko wiedzieć :| Mogłem dla pewności i bezpieczeństwa ściągnąć klucz, ale naprawdę nie spodziewałem się tego.... Co w takim przypadku można zrobić ? Proszę o pomoc. Dzięki. Dashboard 16202

    Czy ktoś mi odpowie co zrobić w tym przypadku ?

    //Nie pisz posta pod postem tylko używaj opcji EDYCJA
    ~z0nk31
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja niby klucz się zmienił ? No chyba, że wymienili Ci płytę główną...
    Poproś ich o prawidłowy klucz bo inaczej sobie nie pograsz.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Problem z LT 3.0 - nowy mostek południowy

    Pod warunkiem że ten klucz posiadają. No i na pewno wymieniona całą płyta główna.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Odp: Problem z LT 3.0 - nowy mostek południowy

    Zrobi rgh w 2013 i tyle

    Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    I swieta pograne, jak nie maja klucza to musisz na opcje rgh czekac bo bez klucza to xbox do ogladania filmow i grania w demo zostaje. Jak sa sluchy po nowym roku rgh dash 15 i 16. I tak trzeba bedzie bulic za wyciagniecie klucza komus na serwisie .
     
  9. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku było tak że serwisant próbował naprawić i coś poszło nie tak. Zadeklarował że na swój koszt przywróci ja do takiego stanu jak była. Stwierdziłem że niech już ją postawi na nogi całkowicie. A reszta tak jak wcześniej pisałem. Jednym słowem koleś po prostu mnie oszukał. Wstawił mi inną płytę, nie wiem tak naprawdę co to za płyta, z którego roku itd. Będę musiał się przejść do niego. Dzięki za odp.
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Uwalil twoja stara plyte. Wymienil na jakas z swoich. Ciekawe czy mu sie to oplacalo. Ale x smigal a z kluczem sam zawaliles. Sie dowiedz jaka ci tam wsadzil
     
  11. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fakt z kluczem dałem ciała!!! Gdybym wiedział że się zmieni to na pewno bym ściągnął wcześniej, tym bardziej że brał ode mnie ten stary klucz, więc byłem przekonany że klucz pozostał bez zmian. Facet twierdzi że wymieniał pamięć konsoli, wygrywał od nowa cały soft i dlatego klucz się zmienił( coś trudno mi w to uwierzyć). Nie zmienia to faktu że powinien mnie poinformować o tak istotnej rzeczy.
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Bzdury Ci kolego gadają w tym serwisie.
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    może mieli jakieś płyty po rrodzie naprawa:) to ci dali ehh.a bajke wymyslił do tego żeby pasowało a tak wogule ile daleś za tą niby naprawe jak można wiedzieć? i dowiedziałeś co z kluczem od nich do tej płyty?
     
  14. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skasował mnie 200 zł. Twierdzi że klucza nie ma....dziwi mnie to bo jakim cudem ten klucz znalazł się napędzie. Sam by się raczej nie zapisał ?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No jak sam się niby zapisze ?
    W ustawieniach konsoli masz nr seryjny, sprawdź sobie czy zgadza się z tym z obudowy.
     
  16. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie zrzucil dvdkey przed wymianą?
    [​IMG]
    Co to za "Serwis"?

    porownaj nr seryjny- pewnie nie pasuje
     
  17. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nr seryjny się nie zgadza. Konsole rozbierałem już parę razy i po odbiorze z serwisu jak ją otworzyłem to od razu rzuciły mi się w oczy dwa drobne szczegóły. 1) Jakiś napis markerem na płycie ( nie muszę dodawać że wcześniej tego nie było) 2) Kondensatory były z czerwoną górą na obudowie, a jestem przekonany że na pewno były czarne. Czyli już mam odpowiedź. W takim razie trzeba się przejść do Pana serwisanta....
     
  18. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    A Pan serwisant skąd?
    Zepsuł płyte przy wymianie mostka.

    Na forum masz kilkoro zaufanych.
    Czasami nie warto kierowac się odległością.
     
  19. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pan serwisant jest akurat na miejscu. Masz racje nie warto sie kierowac odlegloscia. Najpierw twierdzil ze sprobuje naprawic jakims sposobem( nie okreslil jakim, powiedzial tylko ze jak sie uda to bedzie mniejszy koszt) okazalo sie ze cos poszlo nie tak i ze zrobi ja na wlasny koszt ( doprowadzi do takiego stanu w jakim zostala przyniesiona do serwisu) stwierdzilem ze niech ja zrobi do konca. No i zrobil ale widzisz co sie okazalo ze klucz sie niby zmienia. Po prostu żenada, brak słów. Wielkie dzieki koledzy za pomoc.
     
  20. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    jak numery sie zgadzają to nie możliwe jest aby key sie zmienił gdyż nie ma on do tego uprawnień ani możliwosci . moze wgraj firmware jak to jest 0225 z U albo na odwrót i zobacz
     
  21. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Sympatyczny pan serwisant wymienil mu mobo.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum