1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Lt3.0 slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mamute, Luty 8, 2012.

  1. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Niedawno zakupiłem konsole (slim 250gb 30.08.2011).
    Dzisiaj ją odebrałem z sklepu który z flashował napęd, sprzedawca mówił ze jest przerobiona LT 3.0 i mam nagrywać tylko takie gry które były zripowane do lt 3.0.
    Miałem już nagrane 3 gry ale niestety nie działały, więc nagrałem nową gre Soul Calibur 5 zripowaną do Lt 3.0. Sprawdziłem gre ABGX 360 v 1.0.6. Wszystko przebiegło pomyślnie, żadnych żółtych ani czerwonych napisów.
    Nagrałem Imageburn prędkością 4x . Płyty Verbatim DVD+R DL które zakupiłem obsługują tylko 4,6,8x.
    Wkładam płytę i wyskakuje czarny obraz i po chwili wraca do dashboarda z xboxa. Tak samo dzieje się jak ręcznie klikam na zagraj w grę.

    Proszę o pomoc , ponieważ nie wiem czy ja coś robię źle , czy konsola została źle zflashowana?
    Oryginalne gry działają bez problemu.

    Z góry Dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Według tego Tutoriala nie zaznaczyłem opcji "Adjust SS v1 angle 359 for IXtreme < v1.4" Może to być powodem?

    Model Konsoli 1439
    MFR Date 2011.08.30.

    Sprzedawca zapewniał że mam szczęście i akurat ten napęd dało sie przerobić.
    Może mu go zanieść do sprawdzenia?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nagraj grę z prędkością 2.4
     
  6. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem dwie gry dokładnie według tutoriala który podał kolega wyżej na płytach Verbatim DVD+R DL 2.4x
    Obie gry xbox widzi jako film DVD i wyświetla tylko logo z xboxa :(
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W tej konsoli masz 16d5s, no chyba że jakimś cudem trafił się 16D4s ja się osobiście nie spotkałem z takim przypadkiem, ba nawet nie słyszałem.
     
  8. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm do tych napędów LT 3.0 jest dopiero robiony.
    Zawioze w piątek gościowi tego xboxa i niech kombinuje a najlepiej niech odda kase a poczekam aż wyjdzie normalny flash.

    Dzięki wielkie.
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Gdy wkladasz do xboxa masz zagraj w gre czy odtworz dvd?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2 poprzednie gry co nagrywałem miały zagraj w gre ale po klicknięciu wracały spowrotem do dashboarda.
    Te co dzisiaj nagralem według tutoriala mają odtwórz dvd.

    sprawdziłem swojego xboxa na tej stronce Xbox 360 Drives - List
    Pisze że mam napęd Philips-LiteOn 16D4S.
    Tylko pisze też że ponoć mam 4gb dysk ale mam kompletowy 250.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wrzuć oryginalną grę do napędu lub starą z XGD2 - Jeśli zadziałają to znaczy że coś nie tak nagrywasz, jeśli natomiast nie zadziałają to znaczy że jest zły flash.
    Jeśli oryginalna gra nie ruszy to wrzuć film DVD powinien odpalić, jeśli nie odpali to albo laser do wymiany albo mostek.
     
  12. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gra z xgd2 nie działa.
    W oryginalne moge normalnie grać.
     
  13. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    czyli najprawdopodnomniej ktos Cie zrobil w ch....ja :( wez jedz tam gdzie to przerobiles i niech Ci siano oddaja
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No to masz już tylko takie opcje:
    1. Wgrany zły klucz do napędu, jeśli chłop nie prowadzi dobrej inwentaryzacji kluczy z konsol które przerabia to czeka cię wyciąganie klucza z płyty.
    2. Padnięty laser
    3. Padniety southbridge

    Ps. Wrzuć jeszcze jakiś film DVD do napędu, np. z jakiejś gazety dla kobiet czy coś..
     
  15. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok;(
    W piątek się tam wybiore. I jakoś to załatwię. 21 werbatimow nagrałem przez tego typa;/ mam nadzieje ze po przeróbce będą działały.

    Dzięki wszystkim za pomoc
     
  16. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jak oryginal dziala to klucz ma ok. Wg mnie ma nieprzerobiona konsole.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    Jesli wyskakuje zagraj w gre to ma przerobiona. Obstawiam mostek
    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  18. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    przecież on ma litka ds5
     
  19. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No ale oryginaly dzialaja. To cos zmienia?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  20. Mamute

    Mamute Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U kumpla na nieprzerobionej tez wyskakuje zagraj w grę i po kliknięciu wyskakuje czarny ekran po czym wraca do dashboarada;/(musiałem te 2 co wyskakują zagraj w grę jakoś dziwnie nagrać). Reszta gier jak próbuję włączyć wyskakuje odtwórz dvd.

    Filmy DVD i Oryginalne gry działają.
    Według stronki Xbox 360 Drives - List mam napęd Philips-LiteOn 16D4S.
    Sprawdzałem po dacie produkcji, Teamie oraz LOT.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zanieś dowiesz się co masz, na pewno nie ma wgranego flasha, Odtwórz dvd na grach XGD2, na nagranych grach XGD3 jest zagraj w grę bez obrazka gry
     
Wczytywanie...

Poleć forum