1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z LTU, nie czyta płyt

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez reb00, Maj 3, 2015.

  1. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Napęd to 16d4s.
    Kupiłem jakąś płytkę LTU (?), http://allegro.pl/plytka-pcb-ltu-ltu2-liteon-16d5s-i5275276715.html prawdopodobnie chinol, ale bez problemu wszedł w vendor. Problem był jedynie taki, że jak wrzucałem fw LTU1 1175 to wyrzucało błąd "firmware in target buffer is not liteon", a gdy wrzuciłem LTU2 poszedł flash bez problemu. Pojawia się problem gdy odpalam płytę z grą, nie wyświetla się nazwa gry, ani obrazek, tylko płyta i napis "uruchom grę". Uruchamiam, zaczyna czytać płytę, po około 1 sekundzie przestaje i wraca do dasha bez żadnego błędu, ani nic. Po prostu wyrzuca. A jak klikam pokaż informacje o grze, to pojawia się "Internet Explorer" .. Ktoś wie co może być przyczyną? A i jeszcze podczas wrzucania Key i C-R niepokoi mnie takie coś:

    Kod:
    Loading firmware file C:\Users\Malina\Downloads\LTU2-1175-v1.0 (1).bin
    MD5 hash:  d616849956ced4341959142f57342912
    Drive key @ n/a FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D5S        1175]
    Firmware is:  LTU2 v1.0                     
    
    re-parseing file
    Loading firmware from buffer
    Drive key @ n/a 67A22862382266409AFF38A7D16D64CE
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D5S        1175]
    Firmware is:  LTU2 v1.0                     
    
    Stage 1 failed
    Key Verification Failed !!
    Additional extracts not completed.
    
    Te ostatnie 3 linijki. Pomimo to flash przechodzi. Czy to może być przyczyną? Ktoś pomoże postawić napęd na nogi?
    A i płyty są dobrze wypalone, sprawdzane na innej konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    C-r i key odczytales z konsoli czy miałeś od kogoś? Wrzuć film dvd jak odczyta to zle pliki w stosunku do konsoli.
     
    reb00 lubi to.
  4. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    C-R i key dostałem na płycie razem z konsolą jak wróciła z przeróbki. Film ma być wypalony czy oryginał?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nez znaczenia jaki film. Odczytaj pamięć z konsoli zapewne pliki złe
     
    reb00 lubi to.
  6. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Oryginalny film na DVD odtworzyło, a jak wrzuciłem jakiś wypalony na CD nawet nie znalazło płyty. Jak mam odczytać pamięć z konsoli skoro już pozbyłem się RGH? Mam jedynie dwa dumpy nandu.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jak z tego przywracales to musi byc ok. Co znaczy film na CD? DivX bedzie widoczny w bibiotece filmów a nie z poziomu płyty. Kopii może ci nie odczytywać w 16d5s sa slabe laserki nie radzą sobie często z kopiami. Sprawdź grę oryginalna
     
    reb00 lubi to.
  8. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Sam tego nie przywracałem, tylko miałem już gotowe te pliki Key i C-R. Chyba, że coś poszło nie tak i zrobić je jeszcze raz z nandu?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź grę oryginalna, log który masz jest prawidłowy.
     
    reb00 lubi to.
  10. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Oryginalna gra również nie działa. :/
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To wgrywaj na nowo firmware. Tego w logu nie było wgrales go?
     
  12. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Wgrywałem firmware kilkukrotnie. Co w logu?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Z tego pliku co wyciagles key oraz C-r przywracales oryginal w konsoli? Jesli tak to musi byc wadliwa płytka.
     
    reb00 lubi to.
  14. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Wziąłem pierwszy nand do przywrócenia, a pliki nie wiem z którego dumpa były robione. Tak czy inaczej pokombinuję, wygeneruję jeszcze raz te pliki i będę się głowił.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź na pewno wygląda na zly klucz. Jesli to nic nie da to plytka
     
    reb00 lubi to.
  16. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Siemka jak masz napęd 16d4s to po co ładujesz LTU od 16d5s?Konsole masz z LT czy RGH jak dla mnie napelęd ci nie działa, bo nieprzechodzi audty. Jak masz RGH zmieni model napędu wgraj nowy nand do konsoli i zanczenie ci wszystko działać.
     
    reb00 lubi to.
  17. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Już sam rozkminiłem błąd. Generalnie to postępowałem zgodnie z poradnikiem na zagranicznym forum, gdzie kazali wrzucać FW od 1175. Przekopałem internet, znalazłem LTU2 do 0225, wrzuciłem i śmiga jak należy. Wielkie dzięki za pomoc wszystkim udzielającym się.
     
  18. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Ok to git. Pozdrawiam
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    O człowieku oni robili 16d5s. Nie zauważyłem ze ty robisz 16d4s hehe
     
  20. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie nie. Przy swapie w 16d4s na tę płytkę właśnie kazali robić 1175. o_O
     
Wczytywanie...

Poleć forum